Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 138

  • 96 901
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Ренатта  Hug
Може би е добре предварително да си определиш приблизително каква големина ще има готовата торта.
И според това, да си направиш  чертеж, който да ти помогне да определиш как да нарежеш един или повече блатове, за да получиш желаната форма.
Макар че, гледайки снимката, очертанията много напомнят на сърце, от което е изрязано само връхчето и малка част надолу към центъра.
Ако това е така, то отрязаните парченца (може би) са наслагани на местата на мускулите и вече оттам нататък - измазване и всичко останало Simple Smile

Нанди, според мен торта, която няма да се пренася, рядко би се разпаднала. Но ако ще е много висока, може би си струва човек да вложи малко допълнителни усилия и да направи диги?

# 316
  • USA
  • Мнения: 675
Нелка, благодаря! Hug Питам, че случайно да не пропусна такова удобство.  Grinning




Малката дъщеря има РД след 2 седмици, а аз още не съм измислила какво да правя. Май ме помързява за фигури като знам колко часа ми отнема една  Laughing Embarassed.

# 317
  • Norge
  • Мнения: 2 311
МаймунчеJoy Heart Eyes
Знам ли, твърде е възможно да съм правила някакъв плах опит в ученическите години и да не се е получило, и след това да ми е останала онази прословута обеца на ухото.  Mr. Green

Фигурите отнемат време, така е.  Confused Аз доста време изобщо не бях правила.
Но пък веднъж като се захванеш, после лесно се заемаш и с втора, и с трета...

# 318
  • Мнения: 232
Ренатта  Hug
Може би е добре предварително да си определиш приблизително каква големина ще има готовата торта.
И според това, да си направиш  чертеж, който да ти помогне да определиш как да нарежеш един или повече блатове, за да получиш желаната форма.
Макар че, гледайки снимката, очертанията много напомнят на сърце, от което е изрязано само връхчето и малка част надолу към центъра.
Ако това е така, то отрязаните парченца (може би) са наслагани на местата на мускулите и вече оттам нататък - измазване и всичко останало Simple Smile

Нанди, според мен торта, която няма да се пренася, рядко би се разпаднала. Но ако ще е много висока, може би си струва човек да вложи малко допълнителни усилия и да направи диги?
Благодаря Нелка,точно така мисля да направя да я очертая,но от там нататък не съм го мислила изобщо.Наистина прилича на сърце,но дали е незнам.С раката някак мисле ще докарам нещата ,но юмрука и пръстите сигорно ще ме затруднят,дори може да ме откажат.По принцип се двоумя между тази торта и торта с фитнес уреди,нооо нещо не ми се правят фигурки и реших да съкратя процедурата.Тортата е ще е за РД на мъжа ми и той наближава.

# 319
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Така е, ръка (длан, юмрук) винаги е трудна за изработка. Повечето хора всъщност успяват да се справят с лицето, но когато се стигне до изработка на ръцете, настъпва истинската мъка.  Simple Smile

Избери си да направиш това, което ще ти е по-приятно да работиш. А и помисли за разпределението на времето за направа. Фигурки/уреди можеш да си подготвиш предварително и да наслагаш върху тортата по-късно. Докато една 3Д торта трябва да направиш наведнъж, преди самия празник и ако нещо се обърка, се поставяш в стресова ситуация.

# 320
  • Euskal Herria
  • Мнения: 28 833
А обикновено колко големи/високи са фигурките върху тортата? Някои са толкова детайлни, с всяка мъничка подробност. И също и за рисуваните бисквити/меденки ми е интересно с какви размери са? Има ли някакви стандарти или всеки сам решава?

# 321
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 1 001
Благодаря за отговорите момичета Hug

Нелка, ще се пренася , та трябва и стабилана да е . Сериозно се замислям да сложа "арматура" отвътре .

Айси, благодаря за съветите и идеите, само маскарпонето ще заменя с Филаделфия може би, така и не свикнах с вкусът му.

Рената, интересена торта си замислила

# 322
  • USA
  • Мнения: 675
Връщам се да напиша какво стана с пандишпановите ми блатове. Точно, както предположих, са ми били преразбити яйцата. Сега изпекох половината доза и нямат нищо общо с предния път. Благодаря на всички, които се включиха.  Hug


Нелка, на школадовия мус, от рецептата, която ти даде, вече съм спец Laughing. Сигурно 10 пъти го правих и ми се получава супер. Сега като потренирам и с пандишпана с цели яйца и това ще ми е тортата за всички времена.  Laughing

YanaDG, аз не се занимавам професионално с торти, само за вкъщи правя. Моите фигурки са около 7-9 см високи. Не знам какви са стандартите, но ще ми е интересно и на мен да разбера.

# 323
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Нанди, ясно за пренасянето  Confused Най-добре ще е да се подсигуриш, за да не стане беля.  Praynig
И аз имам подобни проблеми с Маскарпонето, макар не винаги.

Майумунче добричко,  Heart Eyes, радвам се за шоколадовия мус. И аз много го обичам, че даже повече, отколкото е полезно за някои форми и извивки (телесни  Blush ).
Много е добре, че си открила проблема с пандишпана. Давай сега смело нататък, а ние и на снимки няма да откажем  bouquet

Яни, не бих казала, че има някакъв стандарт за размера на фигурките или на бисквитките. Зависи както от големината на самата торта, така и от количеството фигури, а също и от идеята, която искаш да вложиш в цялата композиция. Трябва да се получи хармоничен краен резултат, но параметрите на тази хармония са доста разтеглива величина.
Дори бих казала, че едва ли не самото разполагане на фигурите върху/около тортата е по-важно в случая. Опитвай се да не разпръскваш нещата, а мисли повече в посока групиране - това по правило създава по-добър вид на всичко.

Имам фигурки по 9см, други - по 15см, в редки случаи - 20см. А някои са и съвсем миниатюрни, да кажем около 4см.
Подобно е положението и с бисквитките.

# 324
  • Euskal Herria
  • Мнения: 28 833
Благодаря, Нелка!
Подозирам, че с една част от вас се засичаме в някои групи. Там гледам много красиви и торти, и рисувани бисквити. И затова попитах - при някои има такива мънички елементи, с толкова много подробности, че няма как това да е рисувано върху дребна бисквитка. Или фигурката  да е моделирана и рисувана, т.е. да не е ползван молд.

# 325
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Да, Яни, сигурно контактуваме и другаде.  Hug
Аз не знам в колко (много) групи съм включена, но практически не влизам никъде, защото не бих имала капацитет за всичко  Blush

Сега разбрах какво питаш  Simple Smile Права си, в доста случаи се ползват тъкмо молдове, особено за лицата на фигурките. Това е сравнително лесно да се види, макар в повечето случаи да се правят някои дребни корекции по отпечатъка, за да се добие малко по-различно изражение.

За бисквитките, ако не греша, имаш предвид такива, които се декорират с фондан. Доста хора практикуват това по нашите географски ширини.  Confused За радост, стават все повече онези, които усвояват правилните методи. Макар че и при айсинга понякога може да има множество дребни елементи, които да изумят човек с изяществото си и с времето, което се е искало за направата им.
 bouquet

# 326
  • USA
  • Мнения: 675
Нелка, все домашни торти правя и не са много за показ  Laughing. Но на детето тортата може и да я покажа.

Момичета, като заливате торта отгоре с разтопен шоколад, добавяте ли нещо, като сметана, например? Или така, само с разтопен става?

# 327
  • Euskal Herria
  • Мнения: 28 833
Аз правя ганаш и заливам. Снощи направих торта за домашните, днес я сервирах - харесаха я.

# 328
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Маймунче, и аз като Яна за заливането.
Добавя се или сметана, или чисто масло.
Разбира се, винаги би могла да залееш и само с шоколад, но след това ще трябва да режеш със затоплен нож.

За снимки беше само покана Hug , не си го слагай на сърце ако сама не пожелаеш да покажеш  bouquet

# 329
  • USA
  • Мнения: 675
Яна, Нелка, благодаря ви!  Hug

Избързах и сложих съвсем малко сметана, колкото беше останала в кутията и повече шоколад, на водна баня. Това нещо се пресече и се почудих какво да правя. Писах на едно момиче, което прави торти и тя каза 1:1 и така успях да я залея. На външен вид си беше обикновена, домашна торта, но за вкуса пак обрах овациите, страшно я харесаха. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт