Любители на немската кухня (Deutschland kocht)

  • 19 316
  • 86
  •   1
Отговори
# 45
  • Най-красивата страна
  • Мнения: 12 290
Рулото се прави с 1кг.кайма,която се омесва с 1яйце,4с.л галета ,която се разбърква в 4с.л.прясно мляко1гл.лук,сол.оставя се в хладилник за 1-2 часа.
Плънката е с 250г.спанак ,който се задушава предварително и се оставя да изстине,подправя се с магданоз на ситно ,сол и черен пипер по желание.
Сиренето е моцарела.

# 46
  • I want it all and I want it now.
  • Мнения: 4 694
Ще пробвам и аз рулото.  bouquetБлагодаря за рецептите. bouquet

# 47
  • Мнения: 718
Спанакът може ли да е от замразените или трябва да е пресен?

# 48
  • Мнения: 36
Благодаря за рецептата, утре задължително ще я пробвам. Мисля, че за спанака няма значение какъв е,  но нека Вени каже със сигурност. Моцарела много обичам.  Grinning

Аз този уикенд мислех да посетя Баварска кухня, за която се спомена в темата, обаче не ми остана време. Някой случайно да го е посетил?  Rolling Eyes

Момичета, споделяйте и други рецепти.  Hug

# 49
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
сега, като прочетах рецептата от Вени, и се сетих за една друга, която моята свеки прави.
не съм я опитвала, не ям месо.

пица от кайма

омесва се кайма с едно яйце, накиснат хляб, малко босилек, сол.
в огнеупорен съд (може тавичка, може и форма за огретен или йенаглас, трябва да е плоско) се разстила каймата като блат с дебелина около 1-1.5см.
отгоре се намазва с доматен сос, евентуално подправки (свеки не е много по подправките), слагат се шапчиците на гъби, с отвора надолу и се поръсва с настърган кашкавал.
пече се на силна фурна до готовност. реже се на квадрати, на всеки да има по една гъба отгоре.
отгоре и други неща могат да се сложат като при пица...

ядат го със салата, без хляб или нещо друго. Crazy

другото, от което ми се изправя косата е тост Хавай (Toast Hawaii) Crazy
филия нарязан хляб, отгоре шайба шунка, шайба ананас от компот, шайба жълто сирене и се запича във фурната. като се разтопи сиренето и влезне в дупката на шайбата ананас и се слага там коктейлна череша.
има вариант вместо с ананас с половин праскова от компот.

дори и от любезност трудно го ям и сега уикендът бяхме при свеки и се заговорихме нещо за ядене и стана въпрос за тези "деликатес" и мъжът ми казва: ооо , другия път като дойдем и ще го сготвим да ядем. Sick
аз всеки път му обяснявам, че това не е готвене, а затопляне, но за тях това е готвене. Whistling

# 50
  • Мнения: 22 867
asyalein, ти сигурно и филийка с мед, масло, парченца луканка, поръсени с горчица няма за искаш да ядеш! Mr. Green  Само като четох за хавайския тост и запреглъщах, ще си го спретна непременно, нямам компот от ананас в момента, но пък имам праскови! УмирГам си за такива смесени вкусове! Simple Smile bouquet

# 51
  • Мнения: 571
Ау, как попаднах на тази тема, бременна съм и направо се замаях.
Как ми се доядоха типичните немски вурстчета с печен лук, кисели краставички, а за кремовете и десертите да не говорим.

# 52
  • Мнения: 718
Аз още не мога да свикна с тези горещини и как бързо се вдигнаха температурите. За това бих пийнала една немска бира с наденички.  Grinning

# 53
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
УмирГам си за такива смесени вкусове! Simple Smile bouquet

моят проблем не е със смесените вкусове, а че това го броят за готвене и ми го сервират за обед!!! Whistling
за мен това е  за междинно хранене.

също не свикнах на гофрети с пудра захар за обед (основно) или ябълков щрудел с ванилов сос (не, това не е десертът, пак е основното  hahaha)

# 54
  • Мнения: 718
и десертите са им хубави на германците обаче. само че аз предпочитам някакви по-леки варианти, а да не са точно гофрети. Може някой би кремове, мусове - ей по такива неща си падам.

# 55
  • Mars Hotel
  • Мнения: 4 868
Запис. Ще ви следя с интерес. bouquet

Приятелят ми е германец, живеем в България и отвреме навреме ми се иска да му готвя нещо немско, за да потушаваме носталгията.  Grinning

и десертите са им хубави на германците обаче.
Съгласна! Проекто-свекървата е невероятен кулинар и прави страхотни неща, но в десертите е ненадмината. По-късно ще пусна нейната рецепта за Mohnkuchen, който обожавам.

# 56
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Mohnkuchen и аз обичам, но досега за десерт не ми е бил сервиран.  newsm78
те си имат Kaffee trinken в 16ч. и пият кафе със сладкиш.
рядко го правя, че мъжът ми не обича мак и си го ям сама. Whistling

на мен ми идва нанагорно с тези сладкиши следобед, ама те нали после имат само Abendbrot, та няма как да си "развалят" вечерята. Laughing

в момента традиционните рецепти не са много in, гледат по-лека кухня да ядат.
скоро си говорех с една приятелка (германка) и тя ми каза, че повечето традиционни ястия не ги пипва.
да не говорим, че тази веган-вълна засилва подобни тенденции. Peace

# 57
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Много хвалби четох за Bienenstich. Така се случи, че опитах един на Coppenrath & Wiese (нз как се пише, но тук е хубава сладкарница) - хич не ми хареса.
Десертите им на мен са ми много еднотипни, Blechkuchen, Blechkuchen и Blechkuchen, тук-там някой Erdbeerkuchen или същото с други плодове...

Ядох един Zucchinikuchen, много ми хареса, наистина, но пак това, на което баба казваше "сладкиш", Blechkuchen... Тука торта не може да ядеш...

# 58
  • Мнения: 1 796
Чакам с нетърпение рецептата за Монкухена аз.
Повече в Австрия съм похапвала, отколкото в Дойчланд. И австрийската и немската кухня харесвам с изключение на кньоделите Sick

Преди десетина години ядох една чеснова крем супичка. Още я споменавам Simple Smile

# 59
  • София
  • Мнения: 11 721
Хубаво де, всеки похапвал това-онова, ама до момента рецепти не виждам, дайте ги , де.. пък да се пробвам, виж че се получило нещо... мда.   Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт