Любители на немската кухня (Deutschland kocht)

  • 19 302
  • 86
  •   1
Отговори
# 60
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Много хвалби четох за Bienenstich. Така се случи, че опитах един на Coppenrath & Wiese (нз как се пише, но тук е хубава сладкарница)

е C&W е масова продукция. Peace
мъжът ми признава само Bienenstich от пекаря в квартала им.

на фона на останалите им печива, Bienenstich не е гюле в стомаха.
аз обичам Nusseckchen.

# 61
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Е, масова е, то ако не е масова, няма как да стигне до мен. Wink При нас събота и неделя продават някакви кухени, които жени пекат и продават рано сутринта на парчета, но никога не съм имала желание да си купя.

# 62
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
При нас събота и неделя продават някакви кухени, които жени пекат и продават рано сутринта на парчета, но никога не съм имала желание да си купя.

то не пречи да пекат от кутийка на Др. Йоткер  Wink
моята свеки върти невероятни на вид сладкиши и торти, ама като видя вътре 1 тон маргарин и ги заобикалям отдалече... Rolling Eyes
в Бекерай масло не ползват, скъпо е. ерго, ям рядко, обикновено взимам kreppel.

но ние не ядем често сладкиши.

# 63
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Ух, при вас също има някакво странно име, отворих да видя какво е това.  Laughing И аз купувам от това готово.

И мога да го препоръчам точно по темата, според мен тези понички са вкусни.

# 64
  • Mars Hotel
  • Мнения: 4 866
Чакам с нетърпение рецептата за Монкухена аз.

Eто я:

Mohnkuchen

Продукти:
(1 чаша е 250 ml)


2 чаши кисело мляко
2 чаши захар
2 чаши брашно
2 чаши маково семе
1 чаша олио
4 яйца
1 пакет ванилова захар
1 пакет бакпулвер

По желание:
сладко (малиново, ягодово или каквото има)

Приготвяне:

Брашното се смесва с бакпулвера. Яйцата и захарта се разбиват по побеляване, след което се прибавя олиото. Добавете към сместа брашното, с предварително добавения бакпулвер, маковото семе, а накрая се слага и киселото мляко.

Сложете хартия във форма за печене. Намажете хартията с масло и поръсете с брашно. Изсипете сместа и изравнете. Пече се около 30 минути на 180° C. След като се охлади, може да се намаже със сладко.

По желание може да се направи глазура от 200 гр. пудра захар и сокът на един лимон и да се покрие сладкишът.


# 65
  • Мнения: 2 909
Звучи прекрасно, ще се пробва задължително  newsm55

# 66
  • Мнения: 1 796
Чакам с нетърпение рецептата за Монкухена аз.

Eто я:

Скрит текст:
Mohnkuchen

Продукти:
(1 чаша е 250 ml)


2 чаши кисело мляко
2 чаши захар
2 чаши брашно
2 чаши маково семе
1 чаша олио
4 яйца
1 пакет ванилова захар
1 пакет бакпулвер

По желание:
сладко (малиново, ягодово или каквото има)

Приготвяне:

Брашното се смесва с бакпулвера. Яйцата и захарта се разбиват по побеляване, след което се прибавя олиото. Добавете към сместа брашното, с предварително добавения бакпулвер, маковото семе, а накрая се слага и киселото мляко.

Сложете хартия във форма за печене. Намажете хартията с масло и поръсете с брашно. Изсипете сместа и изравнете. Пече се около 30 минути на 180° C. След като се охлади, може да се намаже със сладко.

По желание може да се направи глазура от 200 гр. пудра захар и сокът на един лимон и да се покрие сладкишът.



Благодаря bouquet

# 67
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
този Mohnkuchen става и на мъфини чудесно, пробвала съм.
аз леко смилам мака в мелачката за кафе. Peace
издържат няколко дена без да изсъхват, макът ги "държи" сочни.

има също един хубав в голяма тава: блат (незнам дали е тесто с извара или друго) ,плънката с мак и отгоре streusel или решетка... мммм

# 68
  • Mars Hotel
  • Мнения: 4 866
Сега се сетих, че моя приятелка го беше правила във формички за мъфини и пак беше станал добре. (Оп, докато пишех, asyalein ме е изпреварила.)

Ето още една рецепта от свеки. Забравих името на сладкиша, но е ябълков.  Embarassed Ето снимка от първия път, когато го правих.
Скрит текст:

Продукти:
125 гр. меко масло
125 гр. захар
3 средни яйца
щипка сол
2 с.л. лимонов сок
150 гр. брашно
50 гр. царевично нишесте
2 ч.л. бакпулвер
6-8 малки ябълки (обелени, изчистени и нарязани на резенчета)

Приготвяне:
Смесете брашното, нишестето и бакпулвера. С миксер разбийте захарта и солта с яйцата. Добавете яйцата, маслото и лимоновия сок, а после и брашното. Разбърквайте 2-3 минути до пълно хомогенизиране на сместа.

Намажете с олио или масло дъното на форма с диаметър 26 см или 28 см. Изсипете сместа и изравнете. Наредете резенчетата ябълка плътно едно до друго по дължина и с вилица натиснете за да потънат леко в сместа. Поръсете леко с пудра захар. Пече се около 40 минути на 190 - 200 градуса, при предварително загрята фурна.




# 69
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Забравих името на сладкиша, но е ябълков.  Embarassed

versunkene Äpfel?  newsm78

# 70
  • Mars Hotel
  • Мнения: 4 866
Даааа! Вярно, че бяха потънали ябълки!  Hug Благодаря!

# 71
  • София
  • Мнения: 11 701
Много благодаря, че пуснахте рецепти. Ще се спретнат и най-вече  "Потъналите ябълки".

# 72
  • Мнения: 22
Ще се радвам  да обменяме опит  с     традиционната  германска   кухня

# 73
  • Deutschland/HE
  • Мнения: 5 419
Децата много харесват фламкухен и реших да се опитам сама да направя. В chefkoch рецептата за тестото е с мая и квас, на български в рецептите е с доста мая или без мая... Някой има ли сполучлива рецепта за тестото?

# 74
  • Мнения: 22
Децата много харесват фламкухен и реших да се опитам сама да направя. В chefkoch рецептата за тестото е с мая и квас, на български в рецептите е с доста мая или без мая... Някой има ли сполучлива рецепта за тестото?

 
 220 g брашно
125 мл вода, хладка
1 ч.л. сол
2 супени лъжици олио
  тестото се оставя за 20 минути и след това се обработва

https://www.youtube.com/watch?v=20BcYOkOE8o

Общи условия

Активация на акаунт