МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 63-та ТЕМА

  • 92 883
  • 742
  •   1
Отговори
# 15
  • have faith and be patient ..
  • Мнения: 4 674
и така - завивам с памучна кърпа , и оставям да изстине , после обръщам казанчето , ако не тръгне сам хляба , го чуквам , както е наведено , в дъската за рязане и много лесно пада сам

# 16
  • Мнения: 1 270
Благодаря, момичета. Вие сигурно предварително махате бъркълките и затова се вади лесно хляба. Ще взема силиконова шпатула, за да съм спокойна, че не се драска казанчето.

# 17
  • Мнения: 12 750
При мен е една бъркалка и излиза лесно, прави ми впечатление че когато са две става малко по-трудно, сестра ми има машина с две. Никоя от нас не си играе да маха бъркалките, но да, това би помогнало.
В предната тема или може и в някоя друга да беше, някой предложи да се размърдат леко бъркалките преди да се извади хляба. Не знам дали го обясних добре - както е вътре хлябът, да се хване с ръка от долната страна тази част която се захваща за механизма на машината и да се размърда малко напред-назад, после се отделяло по-лесно от хляба.

# 18
  • София
  • Мнения: 12 006
При мен е една бъркалка и излиза лесно, прави ми впечатление че когато са две става малко по-трудно, сестра ми има машина с две. Никоя от нас не си играе да маха бъркалките, но да, това би помогнало.
В предната тема или може и в някоя друга да беше, някой предложи да се размърдат леко бъркалките преди да се извади хляба. Не знам дали го обясних добре - както е вътре хлябът, да се хване с ръка от долната страна тази част която се захваща за механизма на машината и да се размърда малко напред-назад, после се отделяло по-лесно от хляба.
Не е вярно това. Вадила съм хляб от машина с 1 и с 2 бъркалки - няма разлика. И двете са една марка обаче. Изчаквам 5-10 мин са се поохлади и го обръщам и леко тръсвам, той пада сам. Ако оплескам консистенцията на хляба и стане по сух - завъртам бъркалките от външната им страна /с ръкавица за топло разбира се/.

# 19
  • have faith and be patient ..
  • Мнения: 4 674
и аз не махам бъркалките , тя е една моята де  Peace

# 20
  • Перник
  • Мнения: 4 863
И аз не махам бъркалките. Просто изчаквам няколко минути, обръщам казанчето, тръскам няколко пъти и готово.

# 21
  • София
  • Мнения: 2 992
Здравейте момичета! Имам хлебопекарна от няколко месеца. Позвам я редовно, но напоследък път се получава това. Меси се, втасва, като започне печенето и както в бухнал почти до прозорчето изведнъж спада. Хляба е вскусен,но няма никакъв вид. Този е пълнозърнест, но като правя и бял е същата картинка. Знаете ли от какво се получава?

Скрит текст:




# 22
  • София
  • Мнения: 7 874
Здравейте момичета! Имам хлебопекарна от няколко месеца. Позвам я редовно, но напоследък път се получава това. Меси се, втасва, като започне печенето и както в бухнал почти до прозорчето изведнъж спада. Хляба е вскусен,но няма никакъв вид. Този е пълнозърнест, но като правя и бял е същата картинка. Знаете ли от какво се получава?

Скрит текст:





Вижте първия пост  и блога на темата.

Типично превтасване или много мокро тесто.

# 23
  • там, където ми харесва
  • Мнения: 1 254
Трабзон хляба на Ердинч , АКТИВНИТЕ ДРОЖДИ 5Г.- мая юва 5г. ли е?Ако някой го е правил да сподели.
Кажете линк или рецепта за царевичен хляб, хляб с грахам брашно.Ако и Ердинч сподели някоя рецепта с тези брашна ще се радвам много.
Досега на Ердинч съм правила Йогурт хляб , Меден хляб, Норвежки ръжен хляб, Селски ръжен хляб.Много добре се получиха а и са много вкусни и добри рецепти.

# 24
  • Мнения: 51
Трабзон хляба на Ердинч , АКТИВНИТЕ ДРОЖДИ 5Г.- мая юва 5г. ли е?Ако някой го е правил да сподели.
Кажете линк или рецепта за царевичен хляб, хляб с грахам брашно.Ако и Ердинч сподели някоя рецепта с тези брашна ще се радвам много.
Досега на Ердинч съм правила Йогурт хляб , Меден хляб, Норвежки ръжен хляб, Селски ръжен хляб.Много добре се получиха а и са много вкусни и добри рецепти.

Лина, да, мисля че бях пуснал на времето рецепта за царевичен хляб но не можах да я намеря, а и бързам имам днеска да изминавам с колата около 400км път, сори за което. но най важното е да се съобразиш във съотношенията, а ето тука в първия пост бях писал за съотношенията, внимавай със количеството на царевичното брашно.

А ето и една препоръка: преди да исползваш царевичното брашно в рецептата, може  да си го опариш със вряла вода(с половината водата от рецептата) и да поизчакаш така около 3часа във фурната на 50-60(68Ц) градуса, след като парената каша се поохлади продължаваш по нормалните стъпки, успех

 bouquet

# 25
  • Мнения: 1 456
Здравейте, от два дни и ние сме собственици на хлебопекарна. Направихме първият хляб по рецепта от книжката към хлебопекарната, от пълнозърнестно брашно, без никакви добавки и също спадна по средата. Вкусен е много, не се е вдлетил. Четох в книжката, че е от повече вода, въпреки че точно измерих съставките. Как да разбера ако е превстасал и да отстраня този проблем. Чета, че като се забърка тестото, някои отварят капака и добавят брашно, ако преценят, че е по- рядко, но се чудя да не го прецакам съвсем по този начин. А гледах процеса и тестото си изглеждаше добре на гъстота, дори се замота около едната бъркалка само известно време. Използвах суха мая  Peace

# 26
  • там, където ми харесва
  • Мнения: 1 254
Здравейте, от два дни и ние сме собственици на хлебопекарна. Направихме първият хляб по рецепта от книжката към хлебопекарната, от пълнозърнестно брашно, без никакви добавки и също спадна по средата. Вкусен е много, не се е вдлетил. Четох в книжката, че е от повече вода, въпреки че точно измерих съставките. Как да разбера ако е превстасал и да отстраня този проблем. Чета, че като се забърка тестото, някои отварят капака и добавят брашно, ако преценят, че е по- рядко, но се чудя да не го прецакам съвсем по този начин. А гледах процеса и тестото си изглеждаше добре на гъстота, дори се замота около едната бъркалка само известно време. Използвах суха мая  Peace
Можеш да отваряш капака по време на месене,но не и на втасването и да добавяш или брашно или вода ако е необходимо. Разбираш по консистенцията какво да добавяш, като тестото трябва да е на топка и да се върти между бъркалките.

# 27
  • там, където ми харесва
  • Мнения: 1 254
Цитат
Лина, да, мисля че бях пуснал на времето рецепта за царевичен хляб но не можах да я намеря, а и бързам имам днеска да изминавам с колата около 400км път, сори за което. но най важното е да се съобразиш във съотношенията, а ето тука в първия пост бях писал за съотношенията, внимавай със количеството на царевичното брашно.

А ето и една препоръка: преди да исползваш царевичното брашно в рецептата, може  да си го опариш със вряла вода(с половината водата от рецептата) и да поизчакаш така около 3часа във фурната на 50-60(68Ц) градуса, след като парената каша се поохлади продължаваш по нормалните стъпки, успех

 bouquet
Не разбрах активни дрожди 5г.- прясна мая ли е или суха?За Трабзон хлябът на Ердинч.

Последна редакция: чт, 01 юни 2017, 22:57 от lina2

# 28
  • Добрич
  • Мнения: 5 452
Здравейте, от два дни и ние сме собственици на хлебопекарна. Направихме първият хляб по рецепта от книжката към хлебопекарната, от пълнозърнестно брашно, без никакви добавки и също спадна по средата. Вкусен е много, не се е вдлетил. Четох в книжката, че е от повече вода, въпреки че точно измерих съставките. Как да разбера ако е превстасал и да отстраня този проблем. Чета, че като се забърка тестото, някои отварят капака и добавят брашно, ако преценят, че е по- рядко, но се чудя да не го прецакам съвсем по този начин. А гледах процеса и тестото си изглеждаше добре на гъстота, дори се замота около едната бъркалка само известно време. Използвах суха мая  Peace

Така става обикновено, когато е превтасал. Би трябвало да се намали маята в такъв случай.

# 29
  • Мнения: 1 456
Ами сложих половин пакетче мая на д-р Йоткер, както е по рецепта. Днес правим втори опит, като увеличих малко брашното. Ако пак стане така следващия път ще намаля маята. Благодаря за отговорите  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт