Бебешки тестени изделия (домашни)

  • 19 866
  • 46
  •   1
Отговори
  • Мнения: 3 841
Здравейте,кулинари!
 Имам няколко безуспешни опита за бебешки кекс...Предимно готвя доста различни неща на бебето си,но с тестените не се справих особено...Може ли да ми помогнете с идеи и рецепти за бебешки кекс,соленки,закуски със сиренце или бисквити...Готовите изделия не ме радват особено.Въвела съм жълтък,сирене,кисело мляко...Мисля,че може да използвам и цяло яйце.
Благодаря!

Последна редакция: сб, 20 фев 2016, 10:11 от Редактор*

# 1
  • Мнения: 2 309
Защо не му правиш нормални ястия? Синът ми като беше бебе не ги приемаше изобщо тези бебешките ястия! Ако не го ядяхме ние, не си отвяряше устата! Подправки, пържено, печено... всичко, стига да влизаше в устите ни и нищо му нямаше!!!

# 2
  • В градината...
  • Мнения: 15 930
И аз се записвам, защото ми е интересно. Тези дни мисля да пробвам бебешки бисквити, защото погледнах в съдържанието на купешките и се хванах за главата. Нищо до сега не съм давала купено  Peace

# 3
  • Мнения: 3 841
Защо не му правиш нормални ястия? Синът ми като беше бебе не ги приемаше изобщо тези бебешките ястия! Ако не го ядяхме ние, не си отвяряше устата! Подправки, пържено, печено... всичко, стига да влизаше в устите ни и нищо му нямаше!!!

Това ми е целта,но искам да стане плавно,а не изведнъж.Иначе давам от храната ни да опитва,но не и за наяждане...Примерно искам неговият кекс да има по- неутрален вкус,да не е много сладък ,но и да е вкусен.Иначе му овкусявам нещата със съвсем малко хималайска сол,кафява захр...Но всеноще в ограничени к-ва,почти не се усещат...Купешките бисквити не му харесват особено,пробвах доста,а и както казва Перу,съдържанието не ми харесва винаги...

# 4
  • Мнения: 2 309
Оооооооооооо, не ме разбирай погрешно! Аз съм строго против купешките гадости! ЗА жалост синът ми израсна с виждането, че щом е опаковано и техническо е по-добро  ooooh! Колкото ядеше естествена храна, сега толкова не иска и да я вижда ... гадни реклами  Close
Кафявата захар е доста тежка за бебо, използвай кокосова захар- много по-здравословна е! Ако не искаш да е толкова сладко- използвай сироп агаве или просто по-малко захар. Всичко е въпрос на дозировка! Вече ако искаш да е и здравословно ... тогава трябва да проучиш и да решиш сама кое е здравословно и кое не! Аз съм веган и моето здравословно е доста далече от твоето, но пък не го налагам нито на месйството ми нито на който и да е друг! Но ако искаш може да погледнеш някои вегански десерти, тъй като те са от малко продукти и в повечето случаи са доста по-здравословни от ... нормалните да го кажа Wink

# 5
  • Мнения: 3 841
Благодаря за отзивчивостта.Не съм се сещала за кокосовата захар,усеща ли се силна миризма на кокос?
Аз пробвах да намаля захарта ,настъргах  ябълка,сложих кис.мляко и яйце+ ванилия и накрая вътрешността остана сурова,а отвън стана кафяв...Бисквитите ми станахя твърди като подметка,единствено може да си чеши венците с тях...Simple Smile)) За лъскавите опаковки си абсолютно права,но все още не ги разбира- още нямаме 10 месеца...
Ще хвърля поглеед на постните сладкиши,да...

# 6
  • Мнения: 2 309
 Laughing това с бисквитите като подметка направо ме уби ... но пази рецептата като тръгна да му растат зъбчета, за да си чеша венчетата Wink
За кокосовата захар... аз лично не я усещам като кокосов продукт, но пък на мен ми харесва всичко свързано с кокоса Simple Smile

# 7
  • В градината...
  • Мнения: 15 930
Преди 3 години не виждам да е подходящо да се дава каквато и да е захар или да се подслажда. Единствено чрез плодове.
Даже колкото е възможно, по-късно.

# 8
  • Мнения: 2 309
Преди 3 години не виждам да е подходящо да се дава каквато и да е захар или да се подслажда. Единствено чрез плодове.
Даже колкото е възможно, по-късно.
защо  newsm78

# 9
  • В градината...
  • Мнения: 15 930
Естествено, че няма нищо полезно в захарта. Децата, особено бебетата не знаят какво е безсолно или да им липсва сладко, защото тепърва си формират вкуса. Колкото по-късно се въвеждат вредни храни, толкова по-добре. Така детето няма да усвои вредни навици и само един ден няма да го влече. Имам познати, които до много по-късна възраст имат деца, които не ядат сладко.
Интересно инфо
Скрит текст:
Причини за ограничаването за захарта:
1) Вкусовите рецептори на едно дете са недоразвити – усещането за сладко, солено и прочие е доста различно от това на възрастните.
2) Вкусовите възприятия на едно дете са много по-интензивни от тези на възрастните – една несладка или почти безсолна храна за възрастен се оказва доста сладка или солена за най-малките.
3) Възрастта преди 2 год. е период на активно формиране на вкуса и хранителните навици. Най-важното е детето да се научи, че храната може да бъде вкусна и предпочитана без добавката на захар, сол и подобни овкусители.
4) Няма разлика между кафява и рафинирана захар от гледна точка на детското хранене – поради причините по-горе. Плюс факта, че и в двата случая се увреждат еднакво зле зъбите. Това се отнася и за фруктозата.

дори вече и законодателството се ориентира в тази посока, Наредбата за детското хранене е в този дух, в детските заведения все повече се предлагат несладки храни - чаят не се подслажда и т.н.

Последна редакция: пт, 19 фев 2016, 18:58 от perunika

# 10
  • Мнения: 2 309
Разбирам какво искаш да кажеш и до някъде има логика, но това, че и фруктозата е в графата лошо... тогава децата и плодове не трябва да консумират! Що се отнася до солта... синът ми когато започнах да го захранвам му готвех без сол... опита няколко пъти и всеки път плюеше в буквалния смисъл! Аз тъй като не съм почитател на солта готвя доста безсолно за повечето хора... количеството сол, което повечето хора слагат на салатата аз го слагам на един казан ядене. Но ми стана интересно, защото много  хора по едно време говореха, че не било хубаво да се дават и въглехидрати на деца до 2 годишна възраст, което е абсурдно!!! Благодаря ти за пояснението!

# 11
  • В градината...
  • Мнения: 15 930
За жалост "колкото по-късно дадем на децата си нещо вредно, толкова по-добре" не можем да разтегляме до безкрай.
Аз поне се надявам с мъжа ми да си променим навиците заради малката. Тя в един момент ще започне да разбира и за да не се налага да се крием от нея, когато ядем сладко, просто да се научим и ние да го избягваме.
Или пък ще правя домашни диетични сладки от типа на блокчета с мюсли и ядки. Както и курабии с всякакви други брашна, но не и бяло.
Всъщност, за себе си съм правила и излиза доста по-вкусно от "нормалните".

# 12
  • Мнения: 3 841
Съгласна съм и с двете ви,разбира се,не съм по крайностите...Аз също ям и готвя доста безсолно в сравнение с повечето хора...Затова търся по- неутрални рецепти,а не като за възрастни.
Има го обачени моментът,че като се ограничава  нещо напълно,идва момент ,в който забраненото става най- сладко и започвят да се харчат парите за закуска в у-ще за вафли,коли и шоколади,защото мама не дава...Но това внпо- късен етап.Имам братовчедка,която храни детето си главно с плодове и зеленчуци и го научила да казва :" Аз не ям сладко". Вече е на 5 години,но определено проявява интерес към сладките неща и не му стига само едно:) Не се наяжда,защотонсега го открива:)

# 13
  • София
  • Мнения: 860
За всичко съм съгласна с вас, особено до двегодишна възраст на детето. Обаче после според мен трябва да му се дава от всичко по малко. Не може аз да ям някаква вафла и той да не си ръфне или баща му нагъва шоколад, пък аз да му обяснявам колко е вредно. Или на рожден ден да не яде торта и пица. Солта и захарта в малки количества, дори и на бебе над годинката, не са толкова вредни, вредни са готовите десерти - джънкфууд-а - основно заради другите химии. Иначе захарта са си калории - детето тича, скача, има нужда от енергия. Много е лошо да се впускаме в крайности. Ако едно дете до първи клас да речем не е яло никакви вафли и после в училище, оставено само с джобни отиде и изкупи лафката?!? По-добре да знае, че една вафла може, повече - не е добре.

# 14
  • Мнения: 610
Моят е на годинка и половина и му правя кекс с праскови , като малко намалявам количеството на захарта, но слагам захар. Не го правя всеки ден и аз мисля, че прекаляването и в едната и в другата посока нанася само вреди иначе ето линк към кекса, ако ти е интересно.Пропускам и шоколада в рецептата, за шоколада само мисля, че колкото по-късно по-добре, защото освен всичко е и алерген.
http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1349-sladkish-s-pra … archenca-shokolad

Общи условия

Активация на акаунт