не целя количество в производството и не че не мога да си намеря в магазина ( има и кислели краствички и царска туршия и печени белени чушки), но ме вълнува спазването на ритуалите и табиетите. дори бих се пробвала на кисело зеле, ама това е висша технология, трябва да разуча как се прави ( и дали става, защото казват, че не ставало в чужбина)
умирам да заформя няколко буркана нещо, но още разсъждавам върху въпроса за бурканите и
капачките. тук мога да 'събирам' само на винт.
а и къде ще ги варя? но, кьополу, царска туршия задължително искам да направя и ще го измисля
Лени, зелето става супер! Не го казвам за да се хваля, просто има някои тънкости иначе е абсолютно елементарно да се направи. Въпроса е само да си го " гледаш", има температурни условия, които изисква и т.н. Ако искаш мога да ти напиша как го правим ние. Много е важно обаче да има къде да го държиш. Аз ако нямахме такова голямо мазе нямаше да се наема. И аз не правя промишлени количества като в БГ от нещата, които казваш, но по няколко буркана колкото ако му се хапва на някого да има. Аз ги варя на котлона в голяма тенджера за тамале, просто правя по-малки буркани. Иначе туршията дето я правя е без варене, само се възварява саламурата и се залива туршията. Правя и стерилизирани зелени домати, че тукашните са едни сладкииииии Само да кажа, че ние имаме голям фермерски пазар в нашия град и от там си купуваме зеленчуците, не съм вземала от магазина. За разлика от тези в магазина не са така пластмасови.