Тортите с Дюкан заобикаляме, с пържолите килата сваляме - 279

  • 52 193
  • 742
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 5 459
Аз отивам за 2 дни в командировка в Търново и ,естествено храната е подсигурена .....ми пък иди, че проявявай воля  #Cussing out

# 736
  • София
  • Мнения: 11 778
Препратих всички линкове на Дюкан ЮК и ми върнаха отговор това

"Hello Marija,

Thank you for your email.
You can have lean cuts of pork, which includes pork tenderloin. You can also have reduced fat/low sodium bacon and low sodium turkey bacon. You can also have low sodium soy bacon. However, when it comes to pre-packaged foods like bacon, deli meats, and sausages, we recommend limiting them to keep your sodium intake below 1500mg a day. We also recommend limiting prepackaged foods because the way they are processed can slow down your progress if you have too much. The more water and fresh natural foods in your diet, the better your results."

Което за мен официялно означава че може наистина не тлъсто свинско да се яде. Диетата еволюира и предполагам базирано на изследвания са позволили свинското. Което е супер! Ох на следващия ПЗ ще си го направя с праз! Умирах си за свинско с праз!

# 737
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Разбира се, че Дюкан с годините промени много неща. А и аз не съм имала съмнение, че свинското го има в английския сайт. Нали fractal даде линк и писах по този въпрос:

Smileys, в последната редакция се разрешава свинско филе и даже бекон с ниско съдържание на мазнини. Sad Източник: английския сайт на Дюкан.

Възможно е. Не следя английския сайт.

Просто ме човъркаше въпросът и исках да видя как е в другите страни и написах какво намерих.  Simple Smile

Лично аз никога не бих заменила пилешкото, пуешкото и заешкото с червени меса. Който се е интересувал, знае вредата от тях.  Peace При толкова храни, източници на протеини, да опрем до свинското...  Sunglasses

# 738
  • София
  • Мнения: 11 778
То проблема не е в достовернноста а в разминаването на информацията, трябва да е еднаква навсякъде. Wink аз даже ги попитах защо има разминаване ама те не са отговорили.   Peace

# 739
  • Мнения: 774
И аз съм на мнението на smileys. Не виждам смисъл да се яде нещо, което ще натовари тялото с холестерол и без това топенето на мастните клетки е достатъчно натоварване.

Сайтовете според мен си правят реклама за да си продават продуктите, това е целта на тези за диети. Всички снаксове и храни които продават са тъпкани с химикали.
В този ред на мисли, в момента чета една книга, която със сигурност обогатява общата култура на хранене и здраве. Предпоръчвам, въпреки, че доста критично я чета, но пък до сега доста неща научих от нея.
Скрит текст:

Шунка много обичам, но като им чета съдържанието: абсолютно всички, било евтини или по-скъпи са тъпкани с химикали, соя, протеин на прах, мляко на прах, сол и презерванти.
Готвене трябва при Дюкан.  Peace

# 740
  • Мнения: 557
То проблема не е в доатовернноста а в разминаването на информацията, трябва да е еднаква навсякъде. Wink
Права си, но той още от второто издание започна да адаптира и променя нещата (често според националните предпочитания), затова го следим по всички сайтове.  Joy

Smileys, на мен свинското не ми е проблем, по принцип, по-скоро го свързвам с Коледа, Н.Г., когато още се събирахме семейно и майка много държеше на традициите и пр. Иначе на мен лично не ми липсва, а покрай Дюкан съвсем отвикнах от него и не ми и харесва вече. Интересно, че покрай Дюкан напълно, при това от само себе си, спряха да ме "теглят" сладкишите и всякакви тестени; сега като видя някоя интересна рецепта, моментално я подюканчвам и аюрведисвам (ново увлечение, аюрведа, по здравословни причини - за протокола, 4 фаза съм).

Цитат
Готвене трябва при Дюкан.  Peace
Абсолютно; даже не само заради Дюкан, а за да минимизираме, доколкото можем, менделеевата таблица, дето е в готовите продукти.

Тери, има чудесна тема за приготвяне на домашна шунка; вкусът на домашната е много различен! Ако не си надникнала там, опитай, няма да съжаляваш.

Аз пък отвчера се любувам на един гаджет, ама пусто скъп - ех какви дюкански топки могат да се правят!  Joy
Takoyaki

Последна редакция: ср, 25 ное 2015, 21:11 от fractal

# 741
  • София
  • Мнения: 11 778
Аз много обичам свинското, направо си умирам по него, та яд ме е чак сега да разбирам за него, явно е от тази година информацията, моите книги са от 2014та. Според мен се напасва според пазара.  Wink

# 742

Общи условия

Активация на акаунт