Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 17-та тема

  • 200 552
  • 530
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 378
Лабрексче има рецепта за домашни хамбургери
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg12963047#msg12963047

Тавата ми е около 28дм, стената ми е ниска иколо 4-5см. Имам и друго с по-висока стена, тогава питката щеше да се вдигне нагоре.

# 31
  • Варна
  • Мнения: 306
Виждам, че в магазинната мрежа се продава брашно тип 350. Някой пробвал ли е да меси с него и дали е до-подходящо в сравнение с тип 500?

# 32
  • Мнения: 762
miriana86 много ти благодаря, ще ми свършат работа.
 vstan брашно тип 350 е по - финно и подходящо за козунаци, кексове и други сладки теста.

# 33
  • Варна
  • Мнения: 306
Зузи, благодаря ти за отговора  Hug. И аз така четох, че е подходящо за козунаци, но според мен след като е подходящо за козунаци, би трябвало да е подходящо и за питки. Затова се зачудих дали ще има разлика в тестото, втасването, печенето ... Може би тестото тип 350 бухва повече, знам ли?

# 34
# 35
  • Мнения: 1 333
Здравейте!!!Прекрасни питки правите...златни ви ръце Hug
Аз горе долу се справям с месенето(като за начинаеща),но нещо печенето не ми се получава!!!Всички рецепти които ползвам пише да се слага питката в предварително загрята фурна на 150-160 градуса,но като че ли ги преграбва топлината.След вчерашния пореден опит стигам до извода,че трябва да сложа питката в студена фурна....знам ли?!!По съветвайте ме.

# 36
  • Мнения: 378
Винаги в студена фурна ги слагам. Не съм срещала рецепти  в предварително загрята, но отдавна не съм и гледала такива. Може би, ако е втасала абсолютно напълно, знам ли  newsm78
Какво брашно използваш и как приготвяш тестото?   bouquet

# 37
  • Мнения: 1 333
Ползвам тип 500
Скрит текст:
София мел
.Винаги следвам точно рецептите,че съм още начинаеща.После си го оставам да втаса с една кърпа завито,но не във фурна(в нас е доста топло около 25-26градуса)за около час и после печа......ама как го обясних само Embarassed

# 38
  • Мнения: 378
И аз използвам това брашно, класик или екстра. Не купувай с картинка на кекс, има набухватели вътре.
Слагай я в студена фурна, защото довтасва първите 15-20мин., а като я слагаш в предварително загрята, дрождите в маята загиват и не може да се надуе докрая.   bouquet

# 39
  • Пловдив
  • Мнения: 614
Момичета, издирвам сполучлива рецепта за малки питки които да стават за хамбургери. Едно време имаше едни ресторантски питчици меки като памук и едни лъскавички отгоре, явно намазани със жълтък.

Тук http://zi4e57.blogspot.com/2011/03/blog-post_17.html

тук  http://zi4e57.blogspot.com/2013/02/blog-post.html

# 40
  • Мнения: 378
Ето днешната, този път с кисело мляко. Отдавна не съм правила и реших да се подсетя. Направих снимки, но имам проблем с фотоапарата и сега са вътре и не мога да ги сваля.
Питка с плетеница и декорация. Използван е ролер за тесто за средата.

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 14 мар 2015, 14:24 от miriana86

# 41
  • Варна
  • Мнения: 306
Miriana, голяма майсторка си  Peace. Аз пробвах да направя тестото с брашно на София мел екстра. Е, получи се много добре и като я пеках не се деформира.  Благодаря на всички за съветите   bouquet

Тъй като наближават коледните празници да ви питам от къде може да се купят силиконови формички за тесто като снежинка.

# 42
  • Мнения: 762
Зиче благодаря. Къде съм гледала. Голям съм заплес, преди да пиша тук търсих в блога ти и като не намерих се обърнах тук.  Ще пробвам и тези.

# 43
  • Мнения: 378
Ето една моя питка, която преди си бях измислила
Питката на Мирянка
Пита с декорация
Скрит текст:





Фейсбук: https://www.facebook.com/pages/%D0%9F%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B8-%D … ?sk=photos_stream

Последна редакция: сб, 14 мар 2015, 14:49 от miriana86

# 44
  • София
  • Мнения: 1 654
miriana86, уау!!! С Т Р А Х О Т Н А !

Общи условия

Активация на акаунт