Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 17-та тема

  • 200 550
  • 530
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 1 654
И да покажа и аз нещо скромно от днес - селски хляб.
За първи път правя печиво с толкова дълго втасване - 16 часа,
много вкусно се получи, особено докато беше топъл-топъл от фурната,
с масълце, шарена сол и сирене  Heart Eyes



# 46
  • Мнения: 7 171

Извинявай, но как точно правиш тази "плетеница" отгоре? Аз съм много зле откъм питките, но това ми се стори постижимо и интересно, освен "плетеницата", която не ми е ясна. Благодаря.

# 47
  • София
  • Мнения: 1 654

Извинявай, но как точно правиш тази "плетеница" отгоре? Аз съм много зле откъм питките, но това ми се стори постижимо и интересно, освен "плетеницата", която не ми е ясна. Благодаря.

Не съм мириана, но сигурно питаш за мрежичката отгоре. В предната тема се обсъждаше този
инструмент за около 10-12 лв. в някои супермаркети и онлайн магазини:


Скрит текст:
Намекнала съм на моите деца, че ако се чудят с какво да ме зарадвт на Коледа, искам такава
резачка за тесто и силиконова четка за мазане  Sunglasses  Laughing

# 48
  • Мнения: 378
Да, аз си го купих от Метро. Евентуално може да го направиш с нож, но ще е по-трудно и трябва да е прецизно.

# 49
  • Мнения: 7 171
Благодаря ви. Аз не живея в България, но ще потърся нещо подобно. В краен случай ще ползвам нож.

Предполагам, че всяка рецепта става? Аз мисля да ползвам машината за хляб.

Още веднъж, благодаря.

# 50
  • Мнения: 378
Всяка рецепта за питка става, стига да се уцели тестото, да не е прекалено меко.   bouquet
Извън България може би  по-лесно да се намери, водят го валяк за тесто, ролер за тесто, нож за тесто.   bouquet

# 51
  • Мнения: 7 171
Всяка рецепта за питка става, стига да се уцели тестото, да не е прекалено меко.   bouquet
Извън България може би  по-лесно да се намери, водят го валяк за тесто, ролер за тесто, нож за тесто.   bouquet

Още веднъж благодаря.  Heart Eyes

# 52
  • Мнения: 378
Питка слънце на Мирянка




Скрит текст:







Фейсбук: https://www.facebook.com/pages/%D0%9F%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B8-%D … ?sk=photos_stream

Последна редакция: сб, 14 мар 2015, 14:50 от miriana86

# 53
  • Варна
  • Мнения: 306
Браво  bowuu  chef  bouquet

# 54
  • UK
  • Мнения: 5 999
Леле, какви вкусотии има тук   bouquet
Имам молба към майсторките, дано не се счете за спам, но ми трябва рецепта за простичка содена питка, но без мляко и яйце  bouquet

# 55
  • Мнения: 22 867
Леле, какви вкусотии има тук   bouquet
Имам молба към майсторките, дано не се счете за спам, но ми трябва рецепта за простичка содена питка, но без мляко и яйце  bouquet


По рецептата на Илиянка става добре, а в темата има разни предложения. И малко по-различно СОДЕНО ХЛЕБЧЕ СЪС СЕМЕНА - КЕДРОВИ ЯДКИ, СУСАМ И МАК, става и само с газирана вода, предполагам и с обикновена ще се получи, не съм пробвала. Тези БЪРЗИ ХЛЕБЧЕТА съм правила с вода, поради липса на друго, станаха си, топли се излапаха бързо.Peace

# 56
  • Мнения: 1 210
Неделната погача

# 57
  • Мнения: 378
Скрит текст:






Питка с цветенца за наши приятели, направих по-меко тестото (не колкото го правя по принцип) и малко се развали формата на цветчетата, даже за следващия път ще направя малко промяна.  Както казва синът ми "Мамо, имам една идея"  Crazy bouquet


# 58
  • UK
  • Мнения: 5 999
labrex Благодаря    bouquet  bouquet  bouquet 

# 59
  • Варна
  • Мнения: 306
miriana86, има ли ралика в изпечената питка когато е замесена с по-твърдо тесто и с по-меко? Имам впредвид дали стои по-плътна, когато е изчечена - при по-твърдо тесто. И съответно по-пухкава, когато е замесено по-меко тесто.

Общи условия

Активация на акаунт