Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 17-та тема

  • 200 393
  • 530
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 378
Да, трябва да се внимава да не е прекалено твърдо и да не е прекалено меко тестото.   bouquet

Последна редакция: чт, 13 ное 2014, 23:00 от miriana86

# 16
  • София
  • Мнения: 1 652
miriana86, възхитителни са ти питките, и аз много ти благодаря, че слагаш снимки
и линкове за оформлението.   bouquet
Вдъхновена от последното видео в предната тема, днес направих
солен пирог с плънка от сирене и заквасена сметана с подправки:


Плетениците си се деформираха при втасването и печенето, но пък стана много вкусно  Grinning

# 17
  • Варна
  • Мнения: 306
Да, трябва да се внимава да не е прекалено твърдо и да не е прекалено меко тестото.   bouquet

Мерси за съвета, другият път ще пробвам   bouquet

# 18
  • Пловдив
  • Мнения: 614
Благодаря за темичката Пеп!  bouquet

Момичета да ви дам съвет втасвайте по един път ,като омесите тестото веднага оформяте и оставяте във фурната на 50 градуса като тавата покривате с кърпа да не съхне тестото.
Тестото трябва да е средно меко/като мекичкото на ухото ви/за да станат фигури ,ако е меко когато втасва всичко се разлива.Иначе когато е меко тестото са по вкусни питите ,и може само когато е на топки да го правите.
 Страхотни питки сте направили възхищавам ви се!!!!







# 19
  • Варна
  • Мнения: 306
Еха! Какви красоти  Peace.
Момичета, тавата в която печете питките с какъв диаметър е? Аз имам една, която е 30 см и се чудя дали не е малка. Като гледам снимките на Зиче, виждам, че се вижда оформянето на питката и по вертикалната стена. Чудя се, ако е по-голяма тавата дали ще се разлее тестото настрани много

# 20
  • Мнения: 378
Има питки, които се пекат в правоъгълна тава без стени, но зависи какъв резултат искаш  да се получи накрая. Обикновено пека в 28дм, последната ми питка е 30дм. Но стените са много важни дали са високи или ниски.

# 21
  • Мнения: 261
Сори, ама запис  Crazy

# 22
  • Мнения: 378
Днес направих първи опит с питка сърце. От 1 кг брашно направих две. Следващия път ще правя една голяма   bouquet
Питка-сърце, използвано е ролер за тесто





Скрит текст:

Последна редакция: сб, 14 мар 2015, 14:47 от miriana86

# 23
  • Мнения: 22 867

Красива темичка с прекрасни питки!  bouquet  chef  bouquet  bouquet

gali-presi, много чаровен именик имаш, да ти е жив и здрав! Ще има да печеш вкусни питки! Hug  bouquet

# 24
  • Варна
  • Мнения: 1 557
Мерси labrex  Wink
Ще пека и още как,дребният си пада по ВХД определено!

# 25
  • Sofia
  • Мнения: 1 042
Правих питка за Архангелов ден, но плетеницата не се получи. Разля се. От какво може да е ? Тестото беше същото като самата питка.

# 26
  • Мнения: 22 867
Правих питка за Архангелов ден, но плетеницата не се получи. Разля се. От какво може да е ? Тестото беше същото като самата питка.

Вероятно тестото ти е било доста меко. Не става въпрос да го правиш на бетон, но пробвай следващ път с една идея повече брашно, пак да е меко и еластично, но, като направиш топка, да си държи формата, да не се разлива. От друга страна пък по-мекото тесто е по-хубаво при хапване, мекичко е. Peace

# 27
  • Мнения: 378
Ani Ka, може би е било меко тестото   bouquet
Днес правих питка за подарък, качвам само тук, че домакините може да я видят във феиса  Grinning
Сладка питка с декорация от цветя. Използван е ролер за рязане на тесто
Скрит текст:







Фейсбук: https://www.facebook.com/pages/%D0%9F%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B8-%D … ?sk=photos_stream

Последна редакция: сб, 14 мар 2015, 14:48 от miriana86

# 28
  • Варна
  • Мнения: 306
Miriana браво! Много е хубава питката   bouquet. В каква тава я пече, че да не загубиш красотата й отстрани? Интересува ме също върху хартията за печене слага ли се олио или брашно.

# 29
  • Мнения: 762
Момичета, издирвам сполучлива рецепта за малки питки които да стават за хамбургери. Едно време имаше едни ресторантски питчици меки като памук и едни лъскавички отгоре, явно намазани със жълтък.

Общи условия

Активация на акаунт