Как се прави сладко от зелени смокини?

  • 45 134
  • 55
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 550
Благодаря тиииии  Hug

# 31
  • Мнения: 9 118
като си премериш количеството смокини, ще видиш колко захар ти трябва. И извън пакетите по килограм, може да помолиш в магазина да ти разтеглят.

blackcat6, в Гелфикса всичко си е вътре - пектин, лимонена киселина, натр. бензоат. Нямало е нужда. Най-много да ти киселее малко. Ама каквото такова. Можеш да го пасираш и ползваш в крем, щом не обичаш смокини така да ядеш. Или даваш на милото си.

# 32
  • Мнения: 10 555
пеп-4o, аз от нетърпение отворих единия буркан  Mr. Green. Киселичко е малко, топло е и е ок в момента, но ще се сгъсти, няма как да се размине. Аз му казах на мъжа ми, че вариант е да го топля преди отваряне, за да не бъркаме с бормашината  Mr. Green и той ме погледна изпод вежди  Simple Smile Решила съм ако много не става за нищо, ще го използвам в кисело мляко и така ще им го предложа и бързо бързо ще изчезне, то не стана кой знае колко много 3 бурканчета средни, 2 пюрени и един голям буркан. Аз си мислех че съм оплескала нещата за сгъстяването със повечето захар, но така като обсъждаме добре че съм сложила цялото кило, въпреки че плода ми е по-малко, т.к. с тая лимонена киселина да е станало още по-кисело Sick

Допълвам си поста с отчет със снимки и да кажа, че на гъстота е екстра - точно за палачинки. Грешката с лимонената киселина май е за добре, защото на мъжа ми и сега му е "прекалено сладко". Сутринта се събудих 1 час преди часовника за работа, за да проверя бурканите, даже и палачинки направих. Жертвах се - опитах и аз. Доволна съм направо, както го направих за 15 минути, то аз всяка вечер сладко мога да варя  Mr. Green
та ето линк към снимките: http://prikachi.com/images.php?images/968/7562968z.jpg, http://prikachi.com/images.php?images/970/7562970l.jpg

Последна редакция: вт, 26 авг 2014, 13:24 от blackcat6

# 33
  • Мнения: 9 118
много добре изглежда  Peace да ви е сладко!  Сега давай нова доза и пробвай с Гелфикса 2/1 - приятно сладко е, не отровно сладко  Peace

# 34
  • Мнения: 10 555
Мерси Пепи, комплимент от теб ме кара да се изчервя  Simple Smile  bouquet Обаче така съм се надъхала, че отиваме в събота на борсата за боровинки и пак ще правя Simple Smile повече конфитюр и мармалад няма да купувам Naughty

# 35
  • Мнения: 9 118
правилно си решила  Peace

# 36
  • Мнения: 1 931
Момичета,  и аз ще правя сладко от зрели смокини. Вероятно по рецептата на пеп-4о  Grinning Баба ми, лека и пръст,  правеше невероятно сладко-ставаше мноого тъмно кехлибарено , а смокините бяха с карамелизирани твърди корички, сиропа много гъст. Майка ми сега като го прави, уж по същия начин като баба, смокините остават бледи и ти се разлагат в устата.  Коя е хитринката да стане като на баба  Heart Eyes , а не да го разваля като мама  Simple Smile

# 37
  • Мнения: 9 118
държането във варната вода. Тя ги стяга плодовете  Peace

# 38
  • Мнения: 9 118
което ние прескачаме в градски условия, или се опитваме да заменим със сода за хляб.  Ако правя класическото сладко със смокини - държа да минат през варната вода.

# 39
  • Мнения: 1 931
Благодаря пеп-4о, на снимките към твоята рецепта изглежада точно такова, каквото го харесвам, а ти не ги слагаш във варна вода., нали? А варната вода какво точно представлява и колко време се киснат?

# 40
  • Мнения: 9 118
шепа вар в студена вода разтворена, мисля 100 г вар на 1 л вода беше.  Държи се около час и се измиват обилно със студена вода. Последно като правих (онова на снимката е) избирах твърди, непрезрели смокини и дребни, които се запазват цели. По принцип за сладко е добре да са такива. Тях не съм ги минавала през варната вода, пак си стоят цели. А и Не трябва да се бърка много, да не се разваряват.

# 41
  • Мнения: 1 931
Благодаря ти, пеп-4o !  Hug

# 42
  • Мнения: 550
Да ви кажа аз какво свърших вчера  Mr. Green Обрах две смокинови дръвчета и пекох чушки. За сладко не ми остана време и го занесох на баба да го направи  Rolling Eyes 

# 43
  • Мнения: 138
Аз доколкото знам,доста работа си е по това сладко. Майка ми наскоро прави,варешв ги в 9 води. Просто трябва да имаш повече време на разположение..


Така е,даже аз се вкарвам в по-големи филми- водите са 11 Joy Но тази година изтървах времето.Майка обеща да спретне,но тя ги прави много гъсти сладката и мъжо нещо не й ги ще Laughing
Ааз си го обичам всякак това сладко,ммм  chef

# 44
  • Пловдив
  • Мнения: 23 739
От къде взимате вар, аз съм замислила да правя рачел от тикви и сливи с портокалови корички и орехи. Обаче вар от къде?! На тази от строителните магазини и нямам много вяра, слагат разни работи да не се пресича.

Общи условия

Активация на акаунт