БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори - 80

  • 38 040
  • 740
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 22 867
 bouquet за темата


Лабрекс, с какво разбиваш съставките за бързото и вкусно руло? С миксер ли?

С миксер, да! Peace


И да си копна въпроса от старата тема:
Хайде и аз в групата на тези, на които не им стана майонезата.  Thinking Като водичка е. Сложих в хладилника, но нямам големи надежди да се оправи.
Според мен е от олиото.
И сега какво да я правя? Има горчица и жълтък в нея. Имам едно пилешко филе, дали нещо не може да се направи с двете

vela, пропуснала си ме явно, то и аз мога да кандидатствам за групата. Grinning  Ето тук писах за перипетиите си и за какво я използвах. След толкова правене случи ми се и на мен.
пеп-4о, според мен не е от олиото, моето е едно и също, взето есента срещу предаден слънчоглед, една партида е. Тайната не знам коя е, трябва да я разгадаем, обаче. Grinning
Иначе картофи, месо, риба можеш да запечеш с нея, вкусно става.  Heart Eyes

# 16
  • Мнения: 2 778
Маме  bouquet
Патладжан суров , нарязан на филийки може ли да се замразява и след това да се използва за готвене newsm78

И така съхранявам, но не съм пържила, та не знам, ако искаш след това да го пържиш как ще се държи.
Ползвам за гювеч, яхния......
Пържен и печен на скара също става да се замрази  Peace - ползвам за пици, мусака, салата с млечен сос .....

# 17
  • София
  • Мнения: 10 825
Мен ме е страх да направя майонеза със сурови яйца. Нямам от къде да взема домашни сигурни, все са ми магазински. Обаче гледам обвинявате олиото за неуспеха..... Какъв е възможният проблем с олиото всъщност? С какво е мешано, че не е точно олио?

# 18
  • Мнения: 1 883
labrex четох, аз четох. Ама в моята "майонеза" има горчица. Ще мариновам пилешките филета.  Ще стане ли ако ги направя във фурната? Оваляни в брашно, яйце и галета. Не ми се пържи, искам нещо по-диетично.


Onna-bugeisha аз мисля ,че е от олиото. Реших да направя с жълтък, половин доза. Не посмях с прясно мляко ,защото ми е нискомаслено. Четох ,че с такова не става. Жълтъка беше от хладилника, може и да е от това, но съм правила с мляко от хладилника и е ставала.  33uu 

# 19
  • Мнения: 1 517
Мен ме е страх да направя майонеза със сурови яйца. Нямам от къде да взема домашни сигурни, все са ми магазински. Обаче гледам обвинявате олиото за неуспеха..... Какъв е възможният проблем с олиото всъщност? С какво е мешано, че не е точно олио?
може да направиш млечна майонеза.
Патладжана  и на мен ми е за гювеч,от години не пържа тиквички или патладжан.

# 20
  • Мнения: 22 867
labrex четох, аз четох. Ама в моята "майонеза" има горчица. Ще мариновам пилешките филета.  Ще стане ли ако ги направя във фурната? Оваляни в брашно, яйце и галета. Не ми се пържи, искам нещо по-диетично.

А в моята има двойна доза горчица, винаги слагам така. В баницата изобщо не се усещаше, а на месо, картофи, риба даже ще е добре. Аз слагам месото с подправките, понякога лук на колелца ръся отгоре, и картофи съм слагала, заливам с майонезата и слагам да се пече. Ако ми е малко, доливам водичка. Peace

# 21
  • Мнения: 2 545
И аз опитах прочутата млечна майонеза. Направих си половин доза, но не се сетих да сложа горчица. Нищо, другия път.

Доста салатка изядох с нея. Прекрасен сос се оказа. Добавих чесън и стана мнооооооого вкусно.

# 22
  • Мнения: 43
Млечната майонеза е невероятна. На нас повече ни харесва от другата, по-лека е, също така и няма онзи дъх на сурови яйца.

# 23
  • Ямбол
  • Мнения: 1 604
Темата май се превърна в майонезена  Laughing
 При  несполуки с нея правя шоколадовия сладкиша с майонеза http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464514.0
 или,ако ми се играе все още  до постигане на целта,взимам 1 яйце и към него лека полека,добавям от неуспешната смес.
При мен,когато не се получава съм се убедила,че аз съм си виновна,аз към 2 яйца,лимонтозу и сол добавям в началото капки,а после на тънка струя олио на око,докато ми хареса консистенцията,често над 400 мл,и ако пресиля струята олио не се захваща.СЛед като е станала в част от нея добавям скилидки чесън и копър и пасирам ,после добавям малко кис.мляко ,това за по-лек сос и ако е гъста,да се втечни.От др част често правя сладкиша под форма на мъфини или сладки с майонеза  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=248460.0

# 24
  • София
  • Мнения: 372
И аз днес ще се пробвам с майонеза, специално си купих пасатор вчера за това.

# 25
  • Мнения: 766
И аз днес ще се пробвам с майонеза, специално си купих пасатор вчера за това.

Успех! Simple Smile

И запис.  bouquet

# 26
  • Пловдив
  • Мнения: 40 845
  bouquet

Момичета,като правите крем-супа каква сметана се ползва-заквасена или готварската Rolling Eyes И кога се слага,накрая ли?

# 27
  • Sofia
  • Мнения: 21 704
крем-супа каква сметана се ползва-заквасена или готварската Rolling Eyes И кога се слага,накрая ли?
Ами то няма правило, отново въпрос на вкус (която повече ти пасва на останалите продукти). Иначе и двете се добавят накрая, пак не е правило някакво, но просто нямат нужда от термична обработка.

# 28
  • Мнения: 11 607
  bouquet

Момичета,като правите крем-супа каква сметана се ползва-заквасена или готварската Rolling Eyes И кога се слага,накрая ли?

Ползвала съм и двата вида, т.е. според наличието в хладилника...Накрая слагам и изключвам....Заквасената - пасирам с нея....

# 29
  • Пловдив
  • Мнения: 40 845
Ясно... Peace

Общи условия

Активация на акаунт