БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори - 80

  • 38 042
  • 740
  •   1
Отговори
# 735
  • Sofia
  • Мнения: 21 717
За първи път ще правя чийз кейк, ... колко голяма да е тавичката, какъв диаметър?
В рецептата за кейка не пише ли какъв диаметър да е формата?
Обичайно 26см.

spasdidi, както и Цвети е предложила, и аз съм за Свинско с гъби и сметана.

# 736
  • Мнения: 567
tzvety26, правих я веднъж тази рецепта и нещо не я харесаха в къщи. Лукът беше един мек-сварен и го побутваха. Месото и то беше като сварено. Нещо аз я окепазих. Иначе е жестока рецептата. Може пак да се пробвам.  Rolling Eyes
За вечерята - все ми е тая. Ние сме с 3 деца и изяждаме всичко наведнъж. Каквото и да сготвя - за другия ден нищо не остава. Ааааа, и забравих да добавя - а сме и дебели - половината от семейството!  hahaha

# 737
  • Once there was a Hushpuppy...
  • Мнения: 12 394
Искам да ви се похваля, че правих за пръв път снощи спагети със сметанов сос и станаха превъзходни.
Благодаря за съветите на Биляна и другите, които се включихте Hug

# 738
  • Мнения: 22 867
Здравейте на всички   Laughing
Искам да направя на тънки пържолки на грил-тигана, свинско контра филе. Трябва ли да го обработя с нещо предварително или направо да го залепя върху грила?

spasdidi, погледни и СОЛОМОНИ-те, бързи и вкусни са. Само не трябва да се препържват. Peace

# 739
  • София
  • Мнения: 5 606
spasdidi, както и Цвети е предложила, и аз съм за Свинско с гъби и сметана.

Ооо да, това става страхотно. Бях я забравила тази рецепта. Утре ще я направя и на моите в къщи.
А иначе аз правя мързеливи пържоли, които са толкова вкусни, че си облизваме пръстите - овкусяваш пържолите, овалваш в брашно, подреждаш в тава и заливаш с вино /хубаво е червено, но ако нямаш-става и бяло/, смесено 1:1 с вода, горе-долу до средата на пържолите. Пускам фурната на 180 с вентилатор, покривам тавата с фолио и пека около час. След това отвивам, увеличавам на 200 градуса и запичам още около 10-15 мин, докато пържолките хванат лека коричка.

# 740
  • Мнения: 11 607
НОВА ТЕМА


Такаааааааааа......последната ми страст са картичките......Щом видях една картичка от Камерун веднага се сетих за......аватара на Бонго......И тъй като той ни е верен другар в темите - позволих си снимката на новата тема да бъде специално за него......С най-добри чувства, Бонго! Hug

Общи условия

Активация на акаунт