БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори - 80

  • 38 031
  • 740
  •   1
Отговори
  • Мнения: 11 607
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА
ЧАСТ 80


Всяка жена е задължена да готви на мъжа си - съгласно Виенската конвенция, на пленниците трябва да бъде осигурена топла храна!

Предишната тема


Питайте без да се притеснявате, но и споделяйте без да се притеснявате !

Не е нужно да знаем всичко! Важно е да знаем достатъчно, на точното място, в точния момент, по точния начин! Ако паметта все пак ни изневерява - тук има достатъчно дами и господа, които могат да допълнят нашите знания!

# 1
  • Мнения: 1 883
Ау, веднъж и аз да съм първа.
 Hug за темичката!

И да си копна въпроса от старата тема:
Хайде и аз в групата на тези, на които не им стана майонезата.  Thinking Като водичка е. Сложих в хладилника, но нямам големи надежди да се оправи.
Според мен е от олиото.

И сега какво да я правя? Има горчица и жълтък в нея. Имам едно пилешко филе, дали нещо не може да се направи с двете?

# 2
  • Мнения: 9 111
ползвай я за мариноване на ей такива месца. Не може друго, освен да започнеш да бъркаш жълтъци на ръка и прибавяш на тънка струя + 1 сварен жълтък (по стария метод)  Но си е играчка. От олиото е за мен  Peace

Дидка    bouquet

# 3
  • София
  • Мнения: 2 701
Искам да направя шоколадови бонбони, моля за предложения  Simple Smile

# 4
  • Мнения: 6 734
Маме,   bouquet

Четох последните страници на предишната тема и съм така  Joy
А статията е много добра - от домашното по-добро няма.  Peace

И с едно питане (че все забравям  ooooh!). Искам да направя един кекс, който правеше баба ми (лека и` пръст) и естествено не сме запазили рецептата. Спомням си, че имаше вътре сладко от череши и го правеше с амонячна сода. Питах в една тема за рецепти от старите тефтери, но никой не ми отговори. Та молбата ми е, момичета и момчета, ако я имате някъде из старите си тефтери, моля да ми я напишете. Благодаря.   bouquet

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 21 662
Фортуна, 'що ти е да издирваш?  Simple Smile
То и кексовете, като козунаците и баниците и хлябовете... - с малки разлики и ето ти нов кекс, козунак и т.н. 
   Та мисълта ми е, ако си имаш друг кекс или просто вземи един най-обикновен кекс и си му сложи каквото ти душа иска - набухвател (бакпулвер/ сода бикарбоната/ амонячна сода), прясно или кисело мляко (пък май и без тях можело, ами с компоти, сокове...), брашно (някакво), захар, яйца (и без тях могло) и мазнина (масло, олио,...) ароматче някакво и ето кекс.  Grinning  Останалото са разни екстри пак по желание - то какао, то плодове или сладко... само тестото да ти е нормално гъсто- кексово и те това е. Импровизирай, докато изнамериш търсената рецепта и току виж ти отпадне необходимостта от нея.  Hug

# 6
  • Мнения: 3 020
Вместо запис да ви следя, че свеки е на гости уж да помага, пък аз въобще не мога да се добера до компа, но пак правих питката на Морена - то не бяха конци, като козунак, обрах овациите, свеки-то вика "засрами ме"  Blush Grinning

# 7
  • Мнения: 6 734
А, Моренка, да импровизирам казваш.  Thinking После ще трябва да импровизирам и с дрехите си.  Joy Joy Joy

# 8
  • Мнения: 4 569
Днес напълних един буркан от 750 гр. майонеза.  Flutter С три яйца я правих като яйцата ги бърках едно по едно. На мен ми се получава ако на едно яйце сложа 200 гр. олио. Опитах на третото да сложа 300, но остана малко олио отгоре, значи 200 гр.  Crossing Arms

# 9
  • Пловдив
  • Мнения: 333
Имам сладко от смокини.Моля за рецепта за вкусен сладкиш с него.

# 10
  • Мнения: 7 779
Имам сладко от смокини.Моля за рецепта за вкусен сладкиш с него.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=421001

# 11
  • Пловдив
  • Мнения: 333
Имам сладко от смокини.Моля за рецепта за вкусен сладкиш с него.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=421001

Бонго,страхотен си !  Heart Eyes

# 12
  • Мнения: 1 517
Маме  bouquet
Патладжан суров , нарязан на филийки може ли да се замразява и след това да се използва за готвене newsm78

# 13
  • Мнения: 7 779
Бонго,страхотен си !  Heart Eyes
абе страОтен съм, ама ще има наказания май  hahaha

# 14
  • София
  • Мнения: 30 147
  bouquet за темата


Лабрекс, с какво разбиваш съставките за бързото и вкусно руло? С миксер ли?

Общи условия

Активация на акаунт