БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 38 843
  • 729
  •   1
Отговори
# 45
  • Там, където ме обичат
  • Мнения: 3 676
Момичета, имам печени тиквички. Дайте някакви идеи за салати с тях, че освен тиквички с кисело мляко друго не ми идва на акъла!  
Фокси, Пълнената пуйка на Джемма става страхотна!


A къде да намеря рецептата?

# 46
  • Sofia
  • Мнения: 21 635
morena, с какви кори правиш баницата си - марка и грамаж?
Преди с Бела (май бяха 400г), от доста време насам с Фамилия (500г). Правила съм и с кори на сач, за тях отива повече плънка, скоро не съм, та не мога да кажа точно колко.

# 47
  • София
  • Мнения: 318
Здравейте момичета!
Имам нужда от консултация... Трябва да направя торта с шоколадов крем за утре и ще я почвам след малко... Досега не съм правила торта и купих готови блатове от Лидл. Взех една бита сметана, три банана и 200гр. шоколад. Въпроса ми е да топя ли шоколада на водна баня и да сложа ли малко (колко) краве масло, желатин или мляко... После шоколада се смесва със готовата сметана като е малко изстинал, нали?
Блатовете мисля да сиропирам с компот, а бананите да наредя по средата...
Ще се получи ли така торатата, за да я започвам?!

# 48
  • Мнения: 280

Изваждате тавата , напръсквате със студена вода и я обръщате  върху две-три купички
/предварително подготвени/. Оставяте да почине и почти изстине!


и ако тавата ви е тефлонова, йенска или някаква друга незалепваща  - събирате баницата от плота  Laughing
Моля да го уточните, тъй като първия път, когато правих надупена баница аз си я събирах. И се оказа не само аз. Двете яйца няма как да залепят цялата баница за тавата, защото са разредени с газираната вода.  
Иначе по този начин остава пухкава баницата. Но откакто я правя с бакпулвер и без кисело мляко, баницата ми пак си е пухкава и си я харесват.

Аз правя баницата си в обикновена тава - или емайлирана или от алпака. Много рядко, ама наистина много рядко ми се е случвал този гаф, за който пишете. И в този смисъл се сетих, че исках да напиша и това. Корита на Фамилия са завити в едно целофаново листче!Аз си го
запазвам.

Когато си подготвям купичките за обръщането на тавата - винаги слагам това листче отдолу - за всеки случай. Но повярвайте ми на мен ми се е случвало 1-2 пъти това нещо - да ми падне баницата. Забелязала съм, че трябва хубаво да се изпече - тогава няма проблем.

Но както и започнах - Никого не задължавам, просто споделям!

# 49
  • Мнения: 1 986
Аз не съм Джемма, но ето рецептата за Пълнена пуйка http://djemmasvetlana.blogspot.com/2010_08_01_archive.html

Да споделя един полезен съвет: От доста време за всякакви печива, дори и за пържоли постилам тавата с хартия за печене. После направо слагам тавите в миалната.

# 50
  • Мнения: 9 108

Аз правя баницата си в обикновена тава - или емайлирана или от алпака. Много рядко, ама наистина много рядко ми се е случвал този гаф, за който пишете. И в този смисъл се сетих, че исках да напиша и това. Корита на Фамилия са завити в едно целофаново листче!Аз си го
запазвам.

Когато си подготвям купичките за обръщането на тавата - винаги слагам това листче отдолу - за всеки случай. Но повярвайте ми на мен ми се е случвало 1-2 пъти това нещо - да ми падне баницата. Забелязала съм, че трябва хубаво да се изпече - тогава няма проблем.

Но както и започнах - Никого не задължавам, просто споделям!

затова уточних каква НЕ трябва да бъде тавата, за да не събират и други  дами баницата си.
Емайлирана, обикновена - да. Но с незалепващо покритие - не. Не е приятно да събираш баницата от плота, било то от пакета от фолиото на корите, или хартия за печене (такава съм подлагала)

 
Здравейте момичета!
Имам нужда от консултация... Трябва да направя торта с шоколадов крем за утре и ще я почвам след малко... Досега не съм правила торта и купих готови блатове от Лидл. Взех една бита сметана, три банана и 200гр. шоколад. Въпроса ми е да топя ли шоколада на водна баня и да сложа ли малко (колко) краве масло, желатин или мляко... После шоколада се смесва със готовата сметана като е малко изстинал, нали?
Блатовете мисля да сиропирам с компот, а бананите да наредя по средата...
Ще се получи ли така торатата, за да я започвам?!

на битата  сметана добави и леко объркай разтопения на водна баня шоколад с малко масло. Без мляко, без желатин. 
Остави си за украса отгоре, ако имаш ринг, в който да стегнеш тортата, ако сложиш желатин - тогава добави затоплено прясно мляко с разтворения желатин и смеси. Но трябва да имаш ринг, който ще държи блатовете и така поставения крем.

# 51
  • София
  • Мнения: 318
Благодаря за отговора!
Имам си ринг, за първи път ще се ползва...
Блатовете са ми малко по-големи от него, да ги поизрежа ли?
Слагам вътре и редя, както си е закопчан и утре си го махам, нали?
После отстрани ли се добавя сметаната или само отгоре за украса...

# 52
  • Sofia
  • Мнения: 21 635
1. Блатовете са ми малко по-големи от него, да ги поизрежа ли?
2. Слагам вътре и редя, както си е закопчан и утре си го махам, нали?
3. После отстрани ли се добавя сметаната или само отгоре за украса...
1. Ако се налага (ако крема е течен, но ако е бита сметана с шоколад - не е течен) да се реди тортата в обръча, да - трябва да се изрежат, за да влязат.
2. Да.
3. Въпрос на избор е декорацията/украсата/външният вид.
Simple Smile

# 53
  • София
  • Мнения: 5 605
Момичета, имам печени тиквички. Дайте някакви идеи за салати с тях, че освен тиквички с кисело мляко друго не ми идва на акъла!  
Фокси, Пълнената пуйка на Джемма става страхотна!


A къде да намеря рецептата?
Мислих, че съм ти я пуснала!
http://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/08/blog-post_20.html

# 54
  • Мнения: 4 569
Аз само да се похваля  Flutter - направих двойна доза тулумбичките на пепчо и баклава. За утре от мен остана шоколадови бисквити Трюфел, мъфини от шоколадовия сладкиш с майонеза на Сладка хапка, баницата на Морена и питка, 'щото домашните искат.

# 55
  • Мнения: 280

Аз правя баницата си в обикновена тава - или емайлирана или от алпака. Много рядко, ама наистина много рядко ми се е случвал този гаф, за който пишете. И в този смисъл се сетих, че исках да напиша и това. Корита на Фамилия са завити в едно целофаново листче!Аз си го
запазвам.

Когато си подготвям купичките за обръщането на тавата - винаги слагам това листче отдолу - за всеки случай. Но повярвайте ми на мен ми се е случвало 1-2 пъти това нещо - да ми падне баницата. Забелязала съм, че трябва хубаво да се изпече - тогава няма проблем.

Но както и започнах - Никого не задължавам, просто споделям!
затова уточних каква НЕ трябва да бъде тавата, за да не събират и други  дами баницата си.
Емайлирана, обикновена - да. Но с незалепващо покритие - не. Не е приятно да събираш баницата от плота, било то от пакета от фолиото на корите, или хартия за печене (такава съм подлагала)

Съжалявам стократно, че не съм посочила и вида на тавата!
Посипвам си главата с пепел и още веднъж хиляди извинения Embarassed Embarassed Embarassed

Не съм се съобразила явно и с утвърдените рецепти Embarassed

# 56
  • София
  • Мнения: 318
Благодаря за помощта момичета!
Спокойна нощ и весели празници на всички!
 Hug Peace  bouquet

# 57
  • Мнения: 11 607
Аз само да се похваля  Flutter - направих двойна доза тулумбичките на пепчо и баклава. За утре от мен остана шоколадови бисквити Трюфел, мъфини от шоколадовия сладкиш с майонеза на Сладка хапка, баницата на Морена и питка, 'щото домашните искат.


Да тръгваме към вас тогава?????  bouquet

Аз - утре салатите, питката, ще обличам тортите и ще правя друга, след малко слагам капамата във фурната и съм готова...

Дори току-що направих и куркудена чорба от.....телешките бузи......Лично аз ще ям само чорбата, който иска да яде бузите......

# 58
  • Мнения: 5 462
Аз само да се похваля  Flutter - направих двойна доза тулумбичките на пепчо и баклава. За утре от мен остана шоколадови бисквити Трюфел, мъфини от шоколадовия сладкиш с майонеза на Сладка хапка, баницата на Морена и питка, 'щото домашните искат.


Да тръгваме към вас тогава?????  bouquet

Аз - утре салатите, питката, ще обличам тортите и ще правя друга, след малко слагам капамата във фурната и съм готова...

Дори току-що направих и куркудена чорба от.....телешките бузи......Лично аз ще ям само чорбата, който иска да яде бузите......
Откъде телешките бузи си се сдобила ?

# 59
  • Мнения: 3 020

Аз - утре салатите, питката, ще обличам тортите и ще правя друга, след малко слагам капамата във фурната и съм готова...


 Shocked след малко ... аз мислех чак утре по обяд да я сложа  newsm78 ти защо сега, нали й трябват не повече от 3-4 часа???!!!

Иначе и аз утре питка, капамата, тирамису, гарнитурата с кестените и брюкселското, другото ще са мезета, салати, ядки, плодове и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт