Готови ястия в буркани за зимата

  • 65 565
  • 62
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 678
има ли нещо специфично при консервиране на месото? какво месо консервирате? навремето баба ми слагаше пиле в буркани, но така и не съм запомнила технологията. ще се радвам да прочета вашите  bouquet

# 46
  • Мнения: X
има ли нещо специфично при консервиране на месото?
Добре е да консервираш месо като предварително го запечатваш в мазнина. Така рискът от разваляне е много по-малък отколкото ако го сложиш направо сурово в бурканите.

# 47
  • Мнения: 678
 wishmaster, не трябва ли да е сготвено предварително? Колко време се стерилизира след това?

Мерси  Hug

# 48
  • Мнения: X
Да, трябва да се запечата в мазнина и да се задуши в отделения сок. Тогава се стерилизира 2 часа- 2 и половина след завирането. Ако е  сурово, 4 часа.

# 49
  • Мнения: 144
ЗРЯЛ БОБ В БУРКАН

2 кг зрял боб се разпределя по равно в 10 компотени буркана.Долива се вода до ръба,запечатва се и се вари 2-2.30 ч.
Не се слага сол.Боба може да се накисне предварително във вода за няколко часа.При разпределянето в буркана се пада до няма и половината буркан с боб. Като се свари изпълва целия буркан.Рецептата е изпитана,аз от няколко години си я правя.Имаш готов боб за салата,за яхния,или каквото се сетиш.
Тази рецепта страшно много ме заинтересува ! Благодаря  Florist  bouquet
 Ще я изпробвам!

# 50
  • Мнения: 67
има ли нещо специфично при консервиране на месото? какво месо консервирате? навремето баба ми слагаше пиле в буркани, но така и не съм запомнила технологията. ще се радвам да прочета вашите  bouquet

Моята го печеше в мазнина на фурна (някои го пържат в тенджера- на вкус е долу горе еднакво), да се изпече добре. После го натъпкваше в бурканите и го заливаше с мазнината в която е печено. Запечатва и вари около 2-3 часа. Помня че каквото и да е месо се вари минимум 2часа. След това го обръща с капачката надолу докато изстине напълно. Отгоре се образува като желе и това и беше любимото, бог да я прости Cry

# 51
  • Мнения: 364
За стерилизиране на  месо - аз ползвах тази тема 
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=503045
 Стерилизирах домашни бройлери , като сложих месото сурово  в буркани , плътно наредено , нарязано на порции . Преди това осолих и изчаках да се отцеди , но не пусна много кръв или сок  . По лъжица сол  в буркан и стерилизирах около  3 часа .  После изглежда като желирано в сок  , а понеже имаше и мазнина от кожата  и от самите  кокошки -като обърнах бурканите   с капачката надолу , отгоре се отцеди и събра слой мазнина  , която запечатва допълнително месото .


Моля за  помощ :
-готвих зеленчуков гювеч за ядене   , но прекалих  с количеството  .

Състава му е   картоф, тиквичка , патладжан , чушка , морков  , пасирани домати и  е закашен с лъжица брашно  . Имаше и наденица , но нея няма да я  слагам в буркана.
  Дали ще се стане за стерилизиране -  това , което  остана и не изядохме .  Притеснява ме картофа  , но аз не искам да  трае за дълго -скоро време ще го изядем  .  
Ако го сложа в бурканчета  и стерилизирам - колко време  стерилизирам  ?

# 52
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 763

Как да направя "желирано" месо, същото ли е като стерилизираното? Съжалявам голяма съм невежа с месото. ММ много иска да направим, пращат ни домашни кокошки. Има ли бърз и вкусен начин?

# 53
  • Мнения: X

Как да направя "желирано" месо, същото ли е като стерилизираното? Съжалявам голяма съм невежа с месото. ММ много иска да направим, пращат ни домашни кокошки. Има ли бърз и вкусен начин?
Да, като стерилизираното е. Но имай предвид, че сега е много горещо и ако го сложиш сурово в бурканите, има голяма опасност да се развали. По-добре първо го свари, обезкости, залей с бульона и стерилизирай поне 2 часа след завирането на бурканите.

# 54
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 763

Как да направя "желирано" месо, същото ли е като стерилизираното? Съжалявам голяма съм невежа с месото. ММ много иска да направим, пращат ни домашни кокошки. Има ли бърз и вкусен начин?
Да, като стерилизираното е. Но имай предвид, че сега е много горещо и ако го сложиш сурово в бурканите, има голяма опасност да се развали. По-добре първо го свари, обезкости, залей с бульона и стерилизирай поне 2 часа след завирането на бурканите.

Благодаря, определено няма да рискувам със суровото в такъв случай.  Peace

# 55
  • Мнения: 9 111
Не само сурово, сега времето е горещо и бурканите бомбират Ако направиш буркани прибери ги в хладилника и съхранявай там

# 56
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 763
Ох, още не сме си взели нов хладилник, и сме с един малък в момента. Няма място за нищо.
Май да изчакам малко с бурканите, ама после като се роди Септември малкия няма да имам време сигурно.

# 57
  • Мнения: 9 111
Какво месо ще слагаш или какво животно ще прибирате в буркани?

# 58
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 763
Какво месо ще слагаш или какво животно ще прибирате в буркани?
Ами изпращат ни домашно пилешко. Може и някакво от магазина да сложа, ама не ми се рискува там.

# 59
  • Мнения: 331
Maйка ми на село прави всичко ... Кисели краставици , зелка , компоти от череши , ягоди , малини и т.н.
Картофи за цяла зима , лютеница , доматен сок , кетчуп . абе всичко има на село  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт