БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 100
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 2 822
Благодаря ти за отговора   bouquet Непременно ще се опита  Peace Толкова много твои рецепти съм изпълнила и всички са получили одобрение в нас.

# 301
  • Мнения: 9 123
 doh е как ми напомнихте, че на мен ми остана жълтъци, след баничките  с кайма вчера и щях  да слагам в пълнените чушки  #Cussing out а нямаше да правя нищо тия дни

# 302
  • Мнения: 22 867
Благодаря ти за отговора   bouquet Непременно ще се опита  Peace Толкова много твои рецепти съм изпълнила и всички са получили одобрение в нас.

Пробвай с някой останал белтък, пък ако се хареса, лесна работа!  bouquet

пеп-4о, подсказвай сега нещо бързо и лесно с жълтъци! Grinning  bouquet

# 303
  • Мнения: 9 123
 Naughty нищо не правя, децата заминаха, мъжо на лов, малката девойка утре на работа. Ще яде кашкавалена палачинка май  Laughing

# 304
  • Мнения: 0
Здравейте момичета,  Flutter
искам да Ви помоля за малко помощ, синът ми скоро става на 2 годинки и иска торта с "Светкавицата Маккуин" реших сама да я направя, купих готов фонданов лист с снимка, но незная дали се желира или директно се поставя снимката върху блатовете Embarassed , и отстрани се украсява с сметана? Много ще съм Ви БЛАГОДАРНА ако ми помогнете Praynig

# 305
  • Мнения: 2 883
Здравейте,

Имам много грозде, което мисля да превърна в малко конфитюр или сладко Simple Smile

Проблема ми е, че гроздето е десертно - голямо и със семки, според вас дали има някакъв проблем? Няма как да го изчистя всичкото от семки и люспи  Crazy
Гроздовете мисля да надупча с игла, четох, че така не се превръщат в стафиди  Laughing

До сега не съм правила, четох, но за семките нищо не пишеше

Благодаря ви   bouquet

# 306
  • Sofia
  • Мнения: 26 501
няма да е много приятно с тези семки....

правила съм сладко,но само от стафидно грозде без семки

# 307
  • Мнения: 2 778
някой знаели как се казват и как се приготвят кафявите слепени сладки ,изглеждат като прасковите,но кафяви?

Меденки ?

Последна редакция: сб, 21 сеп 2013, 11:54 от polly

# 308
  • Мнения: 2 778
Извинявам се за двата поста един по друг, уж дадох редактиране на горния  Laughing



Аз пък бих желала рецепта за лесна тортичка с крем комбинация от прясно мляко и течна сметанае

Сигурно ти е късно вече, но ....млечен крем (към кипнати 500мл пр мляко и 150гр захар се добавят 80гр брашно, размито  малко вода или мляко и 3 жълтъка) ,  като изстине крема се смесва с разбитата сметана.

# 309
  • Мнения: 1 883
аз правя ментова лимонада - изцеждам сок от лимони/портокали. Отделно заливам измитите ментови листа с вода и пасирам, като се утаи - презеждам през ситна цедка или марля. След това смесвам лимоновия и ментовия сок, добавям захар или мед (на вкус, нямам пропорция). Държа в хладилника в стъклено шише или буркан и всеки си разрежда на вкус с газирана или обикновена вода.
Е, това е подобно на моята рецепта:
Няма да пиша името на сока, че рецептата е открадната от едно заведение.
1л. лимонов сок прецеден
18 с.л. захар или 0,550 кг.
две връзки джоджен или мента, може и двете
 0,500 л. вода се смесват с листата от джоджена и захарта, разбива се добре с миксер/ слага се в каната на миксера с ножовете/.
Накрая се смесва с лимоновия сок и се добавя вода до получаване на 6 л. сок. Разкошно е за лятото.

# 310
  • русе
  • Мнения: 1 317
 привет, искам съвет - newsm78миналият месец си взех 1 пакет червен пипер и го сложих в буркан и тази сутрин отварям -вътре гъгрички (бебета),как да го съхранявам? Hugблагодаря ви и лек прохладен ден!

# 311
  • Мнения: 9 123
пресей го, сложи в камерата или фризер за 2-3 дни.
После го дръж в хладилник.

# 312
  • русе
  • Мнения: 1 317
 Hugблагодаря!

# 313
  • Мнения: 18 010
пресей го, сложи в камерата или фризер за 2-3 дни.
После го дръж в хладилник.


Чувала съм същата процедура за съхранение на боб. Няма ли да се развали като се размрази, да стане влажен  newsm78 Бобът имам предвид, за пипера със сигурност ще стане  Peace

# 314
  • Мнения: 8 529
Червен пипер (лют/сладък) е добре да се съхранява в непрозрачен буркан или на тъмно.

AquaElite, преди няколко дни направих сладко от грозде без семки. От прочетените рецепти стигнах до 1 кг. грозде, 1 кг. захар, 1 ч.ч. вода и накрая лимонтозу и листа ендрише (направо в бурканчетата). Надупчих с игла на няколко места зрънцата и изсипах в захарния сироп. Подварих и оставих няколко часа да престои - зрънцата през това време се изпълват със сиропа. После доварих до желаната гъстота. Получи ми се прекалено много сироп. На следващото правене бих пропуснала водата.
Ако гроздето ти е само с една голяма семка, може и да се получи. Но, ако е от онова семчестото, мисля няма да е много приятно сладко.

Общи условия

Активация на акаунт