БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 052
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 17 987
За червения пипер се сещам, че се слага необелена скилидка чесън.

# 316
  • Мнения: 1 883
пресей го, сложи в камерата или фризер за 2-3 дни.
После го дръж в хладилник.


Чувала съм същата процедура за съхранение на боб. Няма ли да се развали като се размрази, да стане влажен  newsm78 Бобът имам предвид, за пипера със сигурност ще стане  Peace

Нищо му няма на боба, слагай смело. Laughing

# 317
  • Варна/Лондон
  • Мнения: 1 441
Здравейте!
Не за пръв път ми помагате и пак опрях до вас. Споделете някоя лесна рецепта за кексчета, мъфини-в сладък и солен вариант. Лесна, простичка, като за профан, на който и един нормален кекс не му се получава добре.  Laughing
Направо се чудя какво да слагам на ученичката, докато почнат да ги хранят. Confused

# 318
  • Мнения: 6 725
Солени мъфини - по тази рецепта:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=395677.msg11167918#msg11167918

Много сполучливи, лесни, вкусни.  Peace

# 319
  • Варна/Лондон
  • Мнения: 1 441
Точно такова нещо лесно ми трябва! Hug
Предполагам, мога да заменя царевичното брашно с обикновено, нямам в момента.
Много благодаря!  bouquet

# 320
  • София
  • Мнения: 1 809
Каква страхотна тема си открих   Laughing
Нуждая се от съвет, свързан с подправките:
Имам в наличност пресни: Мента, Джоджен, Дивисил, целина (листа) и червен босилек. Моля Ви, посъветвайте ме как да ги запазя за зимата: Листенцата замразени във фризер (въпреки че, имах опит с босилек, замразен по този начин и нещо не се получи...) или да ги изсуша?  Blush

# 321
# 322
  • Мнения: 1 777
Каква страхотна тема си открих   Laughing
Нуждая се от съвет, свързан с подправките:
Имам в наличност пресни: Мента, Джоджен, Дивисил, целина (листа) и червен босилек. Моля Ви, посъветвайте ме как да ги запазя за зимата: Листенцата замразени във фризер (въпреки че, имах опит с босилек, замразен по този начин и нещо не се получи...) или да ги изсуша?  Blush

Moжеш да опиташ така.Във формички за лед слагаш листенца и доливаш със зехтин и в камерата.И после като готвиш слагаш едно кубче в яденето.



снимката не е моя

# 323
  • София
  • Мнения: 10 876
Здравейте!
Не за пръв път ми помагате и пак опрях до вас. Споделете някоя лесна рецепта за кексчета, мъфини-в сладък и солен вариант. Лесна, простичка, като за профан, на който и един нормален кекс не му се получава добре.  Laughing
Направо се чудя какво да слагам на ученичката, докато почнат да ги хранят. Confused

ШОКОЛАДОВ КЕКС С ТЕЧЕН ШОКОЛАД

Става и за мъфини. Много лесна рецепта.  Peace

# 324
  • Мнения: 1 883
Здравейте!
Не за пръв път ми помагате и пак опрях до вас. Споделете някоя лесна рецепта за кексчета, мъфини-в сладък и солен вариант. Лесна, простичка, като за профан, на който и един нормален кекс не му се получава добре.  Laughing
Направо се чудя какво да слагам на ученичката, докато почнат да ги хранят. Confused
В нашата къща тези са ни любими. Децата разбъркват сместа, много са лесни и можеш да импровизираш според продуктите.
http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-316/мъфини/

# 325
  • Варна/Лондон
  • Мнения: 1 441
Много, много ви благодаря! Всичките предложения са наистина леснички, даже забърках вече солените  на Петя и станаха..та чак заминаха. За понеделник други ще се правят! Laughing
Вела, Ваня, утре са наред сладките, чудесни предложения!
Благодаря ви, че ви има! Hug

# 326
  • Мнения: 22 867
Нуждая се от съвет, свързан с подправките:
Имам в наличност пресни: Мента, Джоджен, Дивисил, целина (листа) и червен босилек. Моля Ви, посъветвайте ме как да ги запазя за зимата: Листенцата замразени във фризер (въпреки че, имах опит с босилек, замразен по този начин и нещо не се получи...) или да ги изсуша?  Blush

Измивам, оставям да се отцедят хубаво, нарязвам, слагам в пликчета и във фризера. Майка пък всичко суши, решила е за себе си, че така ароматът се запазва повече. Аз предпочитам замразените. Peace

# 327
  • София
  • Мнения: 3 754
Колко е 1/4 ч.ч.? newsm78
Това не е ли да разделим мислено чашата на 4 равни части и  да вземем едната четвъртинка...За Бога ,та това са си 2 супени лъжици...
Още една питанка:утре ще правя торта,но нямам везна и ми трябват 150гр. захар,та на колко милилитра отговарят,знаете ли?

# 328
  • Мнения: 8 527
Магика, я виж дали тук има отговор за захарта без теглилка.

# 329
  • София
  • Мнения: 10 876
Колко е 1/4 ч.ч.? newsm78
Това не е ли да разделим мислено чашата на 4 равни части и  да вземем едната четвъртинка...За Бога ,та това са си 2 супени лъжици...
Още една питанка:утре ще правя торта,но нямам везна и ми трябват 150гр. захар,та на колко милилитра отговарят,знаете ли?

150 g захар е 3/4 ч.ч.

Общи условия

Активация на акаунт