Към супата, желето и яйцата вече можете да добавите банани, круши и тиква. Позволяват 1-2 екстра рецепти, които ми идват много добре, след петдневното еднообразие, признавам. Понеже не знам точно еквивалента на разните му там тикви, ще покажа картинка, пък вие ще си прецените какво да си набавите.
От личния ми опит с рецептите до тук, установих, че тези с бананите не ми допадат. Когато прочетох, че банани, разбъркани с яйца и опечени, дават някакво подобие на кекс, така се зарадвах, понеже на този етап вече бях полудяла за нещо по-солидно, нещо, което да ми прилича на хляб. Уви, това чудо изобщо не ми хареса на вкус и го изхвърлих. Има идея и за палачинки със същата смес, те са по-малкото зло, но не бих си ги приготвила пак.
Смесват се един банан и две яйца и в много малко мазнина (от позволените) се правят палачинки. Ако са мънички, се правят по-лесно и се получават по-добре. Загребете с една супена лъжица от сместа, за толкова мънички става дума. Лично аз ги 'прокарах' с ябълков сос.
Ябълков (крушов) сос- според някои крушите са по-леки за стомаха, вие си преценете кое първо искате да пробвате. Аз разполагах с ябълки и първо приготвих тях.
4-5 ябълки, обелени, почистени от семките, се нарязват на кубчета. Слагат се в дълбок съд с капак, добавяте малко вода на дъното, поръсвате с канела. Може да добавите малко мед. Слагате похлупака и печете на 175 С за около 40 мин. или докато омекне плода. После с пасатора и пюрето е готово.
Другата странна рецепта, която ме поблазни е следната Хляб от пилешко и яйца. За разлика от банановото фиаско, това чудо ми хареса. Стана като питка, нарязах си го на триъгълници и си топвах в ябълков сос. В момента дори си варя пилешко, за нов, но този път ще си направя сос от круши.
Добре сварено пилешко (аз сварих гърди), което след това се смила в кухненски робот, или каквито там пособия имате, докато се получи нещо като паста. Може да се прибави съвсем малко от бульона, в който сте варили месото.
2 чаши от тази пилешка паста, 1/3 чаша печена (или варена) тиква, пасирана, 1/4 чаша олио, 1 чаена лъжичка сода за хляб, една чаена лъжичка сол (ако не обичате много солено, може и по-малко), 5-6 яйца. Всичко се разбърква, слага се в тавичка, отдолу е добре да се постави от хартията за печене, за да се отлепи по-лесно. Пече се един час на 165 С.
Риба на скара или на тиган с много малко мазнина, също е позволена.