Отговори
# 30
  • под тепетата
  • Мнения: 9 409
Стискамееее ....А ако ти е останал блат - по съвет на момичетата от тортената тема можеш да изрежеш тънички лентички и да обвиеш тортата с тях за още по-добра изолация на сметановия крем. Успех!

# 31
  • France
  • Мнения: 726
Извадих от фризера заешки дроб- 1 кг. В каква марината да запазя за утре половината?
Ще го пека на скара.

# 32
  • Мнения: 1 243

Момичета, знам, че някои от вас имат опит с бутер тестото от "Лидл" и искам да попитам следното - какъв е начинът да го разделя на две части, за да ползвам само половината? Има ли начин изобщо?

# 33
  • Мнения: 1 883

Момичета, знам, че някои от вас имат опит с бутер тестото от "Лидл" и искам да попитам следното - какъв е начинът да го разделя на две части, за да ползвам само половината? Има ли начин изобщо?
Режеш го с нож на две. Но не може пак да се замразява.После съхраняваш в хладилник. На опаковката пише колко време. Тестото е много хубаво.

# 34
  • Мнения: 1 777
Здравейте ако замеся тесто за питка вечерта и го сложа в хладилника  до сутринта  дали ще ми стане питката  като другите на конци  притеснявам се да не превтаса


В хладилник едно тесто втасва много бавно и няма как да превтаса за една вечер.

# 35
  • Мнения: 1 243

Благодаря, Тя! Simple Smile Чудех се дали може да стане без да го размразявам, но явно ще си го правя цялото.

Задавам още един идиотски въпрос и преставам да тормозя днес - когато правите пилешка каша с гъби, как точно постъпвате с гъбите? Трябва да се сварят предварително и да се добавят заедно с пилешкото месо, така ли?

# 36
  • Мнения: 7 779
Задавам още един идиотски въпрос и преставам да тормозя днес - когато правите пилешка каша с гъби, как точно постъпвате с гъбите? Трябва да се сварят предварително и да се добавят заедно с пилешкото месо, така ли?
времето за приготвяне на месото и гъбите е различно. свари месото , обезкости го. направи си кашата и добави месото към нея. известно време да си къкрят заедно. подправки - по желание.   bouquet

# 37
  • София
  • Мнения: 23
  chef Запис да не ви изпусна, много ценни съвети давате!   bouquet

# 38
  • Варна
  • Мнения: 2 088

Благодаря, Тя! Simple Smile Чудех се дали може да стане без да го размразявам, но явно ще си го правя цялото.
Количеството тесто в едно пакетче, не е чак толкова много. Аз го пробвах преди 2 седмици, чудесно се получи, но от едно пакетче изкарах 8-10 средно големи банички. В нашия случай - крайно недостатъчни. Embarassed

# 39
  • София
  • Мнения: 2 435
Мами, дайте някаква рецепта с елда, четох в нета, но намерих само за каша и със зеленчуци ... изобщо елдата може ли да се готви в манджи или не  Rolling Eyes

# 40
  • Мнения: 22 867
Мами, дайте някаква рецепта с елда, четох в нета, но намерих само за каша и със зеленчуци ... изобщо елдата може ли да се готви в манджи или не  Rolling Eyes

Вкъщи харесваме ВКУСНА ЗАПЕКАНКА С КАША ОТ ЕЛДА, иначе по принцип може кюфтета да се правят, каши, тип плов, блини, доста неща. Peace

# 41
  • Мнения: 6 214
записче от мен    chef

# 42
  • София
  • Мнения: 2 435
Мами, дайте някаква рецепта с елда, четох в нета, но намерих само за каша и със зеленчуци ... изобщо елдата може ли да се готви в манджи или не  Rolling Eyes

Вкъщи харесваме ВКУСНА ЗАПЕКАНКА С КАША ОТ ЕЛДА, иначе по принцип може кюфтета да се правят, каши, тип плов, блини, доста неща. Peace

labrex , първо я запичам и след това я сварявам, така ли? А преди това да я мия ли? Сигурно са я лазили буби  Mr. Green
А тип плов и блини не знам какаво е, но запеканка ще направя ....

# 43
  • Мнения: 22 867
Вкъщи харесваме ВКУСНА ЗАПЕКАНКА С КАША ОТ ЕЛДА, иначе по принцип може кюфтета да се правят, каши, тип плов, блини, доста неща. Peace
labrex , първо я запичам и след това я сварявам, така ли? А преди това да я мия ли? Сигурно са я лазили буби  Mr. Green
А тип плов и блини не знам какаво е, но запеканка ще направя ....

Значи, слагаш на огъня един тиган, аз такъв с незалепващо покритие, сипваш елдата в него и запичаш, като от време на време разбъркваш. Може и да не се запича, не е задължителен тоя момент, от рускини съм научила, че като се запече, ставала по-вкусна, преди направо я варях. Появява се един приятен аромат, ще го усетиш, за кратко е, бързо става. А по-нататък както е написано в рецептата. Peace

# 44
  • Пловдив
  • Мнения: 199
  chef Запис да не ви изпусна, много ценни съвети давате!   bouquet
newsm10

Общи условия

Активация на акаунт