Отговори
# 45
  • Мнения: 1 883
Вкъщи харесваме ВКУСНА ЗАПЕКАНКА С КАША ОТ ЕЛДА, иначе по принцип може кюфтета да се правят, каши, тип плов, блини, доста неща. Peace
labrex , първо я запичам и след това я сварявам, така ли? А преди това да я мия ли? Сигурно са я лазили буби  Mr. Green
А тип плов и блини не знам какаво е, но запеканка ще направя ....

Значи, слагаш на огъня един тиган, аз такъв с незалепващо покритие, сипваш елдата в него и запичаш, като от време на време разбъркваш. Може и да не се запича, не е задължителен тоя момент, от рускини съм научила, че като се запече, ставала по-вкусна, преди направо я варях. Появява се един приятен аромат, ще го усетиш, за кратко е, бързо става. А по-нататък както е написано в рецептата. Peace

Ако е от кафявите аз не запичам. Измивам хубаво. Сварявам вода на котлона, слагам елдата и като кипне изключвам. След 2 часа е ммммм..... С домат, сиренце и зехтин.

# 46
  • Мнения: 9 118
Извадих от фризера заешки дроб- 1 кг. В каква марината да запазя за утре половината?
Ще го пека на скара.

само с подправки поръси.

# 47
  • Мнения: 22 867
Цитат
kikitooo в Пет., 23 Ноем. 2012, 14:04
Бързо действаш.Ок,ще чакам резултата с нетърпение,но ми се струва,че грешката е в моя телевизор.Ти ще кажеш утре.

kikitooo, снимах я тая вечер, от вчера на обяд до днес вечерта е стояла в хладилник, отсъствахме от къщи. Няма вода, нито е разредена. Половинката ми разви някаква теория, която много не схванах, че домашното мляко се цвикосвало повече от магазинното, нещо такова........Не мисля, че в тебе е вината, щом ти се е сгъстила при правенето, вероятно е нещо от продуктите. Аз си мислех, че с домашно мляко е най-добре. А тая течност, предполагам, може да се изсипе и останалото ще си е наред? Може би някой, дето е по-наясно с млеката, ще има обяснение. Ето така изглежда на вечерната, не много добра, снимка:

# 48
  • Мнения: 1 753
Извадих от фризера заешки дроб- 1 кг. В каква марината да запазя за утре половината?
Ще го пека на скара.

само с подправки поръси.

Брей, къде продават такова чудо в магазините? 1 кг предполагам е купено? Rolling Eyes

# 49
  • France
  • Мнения: 726
В Метро се продава, 15 лв/кг, испански. Но, заслужава си. Съвсем малко му трябва на скарата, която предварително е намазана с мазнина. Аз снощи забравих и малко залепна, но не се разпадна.

# 50
  • София
  • Мнения: 2 435
Вкъщи харесваме ВКУСНА ЗАПЕКАНКА С КАША ОТ ЕЛДА, иначе по принцип може кюфтета да се правят, каши, тип плов, блини, доста неща. Peace
labrex , първо я запичам и след това я сварявам, така ли? А преди това да я мия ли? Сигурно са я лазили буби  Mr. Green
А тип плов и блини не знам какаво е, но запеканка ще направя ....

Значи, слагаш на огъня един тиган, аз такъв с незалепващо покритие, сипваш елдата в него и запичаш, като от време на време разбъркваш. Може и да не се запича, не е задължителен тоя момент, от рускини съм научила, че като се запече, ставала по-вкусна, преди направо я варях. Появява се един приятен аромат, ще го усетиш, за кратко е, бързо става. А по-нататък както е написано в рецептата. Peace

Ако е от кафявите аз не запичам. Измивам хубаво. Сварявам вода на котлона, слагам елдата и като кипне изключвам. След 2 часа е ммммм..... С домат, сиренце и зехтин.
Благодаря ви момичета, запретвам ръкави  Hug

# 51
  • Мнения: 1 314
  bouquet запис и веднага въпрос:
Може ли да се направи пилешко /пресни бутчета и крилца/ с бял ориз и праз в глинен гювеч? Ще стане ли ако сложа всичко сурово и после накрая да махна капака да се запече? Водата 1:3 ли да бъде пак както в печено в тава?

# 52
  • под тепетата
  • Мнения: 9 350
Пеп-4о, нещо се загуби тая седмица  Laughing
 Да се отчета , мисля че тук бистрихме студентските пурички . Седнала съм пред тавата и нагъвам ли, нагъвам  Embarassed  Имах един мармалад от сливи, дето се бях престарала откъм гъстота, та ми свърши идеална работа + малко и с локум и орехчета като кифлички.  Първата тава обаче ги попрепекох, много бързо се изпичат в моята фурна. Ма поне сравнявах , сравнявах, сравнявах като как ми харесват повече  Mr. Green Извод - харесаха ми със захар в тестото, следващия път само малко ще я намаля до половин чаша. Благодаря за рецептата!

# 53
  • София
  • Мнения: 1 193
Момичета ,да ви питам ,някъде из рибните магазини в София ,виждали ли сте Чернокоп скоро време?
Доял ми се е ,но не се сещам и замраазен да съм виждала напоследък  newsm78 .

# 54
  • Мнения: 9 118
Пеп-4о, нещо се загуби тая седмица  Laughing
 Да се отчета , мисля че тук бистрихме студентските пурички . Седнала съм пред тавата и нагъвам ли, нагъвам  Embarassed  Имах един мармалад от сливи, дето се бях престарала откъм гъстота, та ми свърши идеална работа + малко и с локум и орехчета като кифлички.  Първата тава обаче ги попрепекох, много бързо се изпичат в моята фурна. Ма поне сравнявах , сравнявах, сравнявах като как ми харесват повече  Mr. Green Извод - харесаха ми със захар в тестото, следващия път само малко ще я намаля до половин чаша. Благодаря за рецептата!

правилно, поне си сравнила как ще ти харесват най-много  Peace
нямаше ме само от четвъртък   Wink

# 55
  • Мнения: 9 118
  bouquet запис и веднага въпрос:
Може ли да се направи пилешко /пресни бутчета и крилца/ с бял ориз и праз в глинен гювеч? Ще стане ли ако сложа всичко сурово и после накрая да махна капака да се запече? Водата 1:3 ли да бъде пак както в печено в тава?

ориза ще ти се развари, превари, разкашка.  Пиле с ориз не си с трува в гювеч да правиш.
Свари пилето, после запържи за 2 мин. (до изцъкляне) ориза, залей с врелия бульон, + пилето и да се изпече във фурната

# 56
  • Бургас
  • Мнения: 614
Този път ви изтървах ooooh!.
Искам да замразя карфиол и пащърнак. Трябва ли да се бланшират?

# 57
  • Пловдив
  • Мнения: 40 836
А аз все още си търся изпитана рецепта за мекици с мая...и искам да се науча и да ми се получават Thinking

# 58
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Бутер тестото от Лидл как се ползва?
Оставих го да се размрази, но не зная до каква степен... разлигави се яко.... Трябва ли да го точа, тези пластове отделят ли се някак....  newsm78

# 59

Общи условия

Активация на акаунт