Отговори
# 15
  • Мнения: 7 420
Става дума за готов вече хляб,имаше надлъжни и напречни разрези ,и се слагаше плънка от кашкавал,магданоз и масълце имаше май.Имам само тези спомени.Но ми се ще да видя точната рецепта  newsm78

http://yoli-www.blogspot.com/2011/07/blog-post_21.html - голяма вкусота!
  Точно за това хлебче си помислих и аз !  Party Страхотно е !
 

# 16
  • Мнения: X
Ала Бала, благодаря за дюлевия съвет!   bouquet

# 17
  • Мнения: 8 951
Много ми харесахте и много ми помогнахте още в предната тема, за това най-тържествено се записвам да ви следя! Simple Smile

# 18
# 19
  • Мнения: 140
Хайде и аз да се запиша в новота тема с едно въпросче , имаше едно тесто за кифли, което можеше да се направи от вечерта а да се пекат сутринта ,но не мога да го открия.. Някой сеща ли се?

# 20
  • Мнения: 431
Помощ! Moже ли масления крем, който се използва за под фондан при торти, да се замени с нещо друго  Embarassed (сигурно не може, де) В момента правя вкусната рецепта на Йоли за торта с вишни и понеже крем със сигурност ще остане, тъй като ще я покривам с фондан, се чудех... кремът е сметана и маскарпоне, а щом трябва да се сложи и маслен, не разбирам, да сложа два пласта различен крем ли?! (сигурно не, но все пак)  Embarassed

много ще се надявам на отговор, че нямам право да гафя, и ще го пускам ли, пускам, докато някоя тортена дама не забележи  Embarassed

# 21
  • Мнения: 1 777
Хайде и аз да се запиша в новота тема с едно въпросче , имаше едно тесто за кифли, което можеше да се направи от вечерта а да се пекат сутринта ,но не мога да го открия.. Някой сеща ли се?

Всяко тесто с мая става.Месиш тестото ,оформяш,слагаш в тавичка.Покриваш със стреч фолио.На сутринта само вадиш от хладилника оставяш да се отпусне около 30 минути и печеш.Аз не загрявам фурната предварително.

# 22
  • Мнения: 1 243

 Rolling Eyes ето ме и мен!

# 23
  • Мнения: 1 252
Ехе, колко сте бързи... Докато измисля за плънката и вече нова тема. Маме, Hug
И благодаря на ♥snow_angel♥, Tani4ka_04 и Гарга шарена. Снощи се мотахме и ядохме на вън и сега ще я запека може би със заливка... Peace Това не съм го пробвала.

# 24
  • Мнения: 471
Колежки-кулинарки Wink ,   bouquet

# 25
  • под тепетата
  • Мнения: 9 349
Меичка, по мое скромно мнение , щом ще слагаш фондан не може да се измазва отгоре и отстрани с крема със сметана. Тя ще ти стопи покритието. След последния блат се слага маслен крем на изстудената торта, заглаждаш и тогава фондана ( имаш предвид чаршаф от захарно тесто, ако правилно съм разбрала ). Питай най-добре при тортените феи. Струва ми се, че някои заменяха масления крем с течен шоколад или кайсиев конфитюр, но аз лично не съм го пробвала. Прочитайки рецептата, се чудя обаче защо не си я направиш като Йоли ? Фонданът някак не ми се връзва с вишни, но това си е мое мнение.

# 26
  • Пловдив
  • Мнения: 40 836
  bouquet

Момичета,трябва ми рецепта за мекици с мая...да ги меся днес,а да ги пържа утре сутрин Grinning Онези уличните ги пробвах веднъж,ама не се получи...

# 27
  • Мнения: 295
Здравейте ако замеся тесто за питка вечерта и го сложа в хладилника  до сутринта  дали ще ми стане питката  като другите на конци  притеснявам се да не превтаса

# 28
  • Мнения: 431
Меичка, по мое скромно мнение , щом ще слагаш фондан не може да се измазва отгоре и отстрани с крема със сметана. Тя ще ти стопи покритието. След последния блат се слага маслен крем на изстудената торта, заглаждаш и тогава фондана ( имаш предвид чаршаф от захарно тесто, ако правилно съм разбрала ). Питай най-добре при тортените феи. Струва ми се, че някои заменяха масления крем с течен шоколад или кайсиев конфитюр, но аз лично не съм го пробвала. Прочитайки рецептата, се чудя обаче защо не си я направиш като Йоли ? Фонданът някак не ми се връзва с вишни, но това си е мое мнение.
Hug  Hug
Благодаря, в крайна сметка след още четене и аз разбрах това  Embarassed ще си направя сега масления крем, надявам се да стане, защото отстрани по ръба има от сметановия -- дано е стегнал добре и мога да мацна маслен по него, не искам да ми се стопиии Sad Да, точно такъв чаршаф имам предвид, знам, че няма да се върже много с вишните, но нищо, не е задължително да се яде  Embarassed за първи път правя нещо такова и е в такава формация просто защото е за рождения ден на моят приятел -- това е любимата му торта, а за отгоре съм му направила декорация, която обожава -- стига да се справя и с покриването сега, мисля, че много ще му хареса  Embarassed  Embarassed стискайте ми палци!

# 29
  • на Земята
  • Мнения: 291
KaRoLa,може ли рецептата за соленките,показани тези дни в сходната тема?
И на патерици да ти пожелая здраве и много красиви моменти!Възхищавам ти се!

Общи условия

Активация на акаунт