mimensita, с риск да прозвучи грубо за ушите на живеещите природосъобразен начин на живот - МВ, освен за претопляне, а то е ежедневно и многократно, ползвам за почти всичко, което мога да сготя и в обикновена фурна или на котлон - пиле, пилешки бутчета, спанак с яйца и извара, дробчета и сърчица, пак тях, само че с лук и ориз - за домашните, даже яйца на очи си намерихме начин да правим и да стават много вкусни (чуквам ги в капака на йената, който съм намазала с една капка олио); и сладкиши стават - кейк, примерно, само че му е по-странен вкусът и видът, та отдавна не съм пробвала да го правя там. Лятото особено, когато не искам да добавям още градуси към и без друго горещия въздух в кухнята, не включвам изобщо котлон и фурна - МВ и пак МВ. Та, дробчетата и сърчицата за пастета не й бяха никакъв проблем на моята МВ - за половин час бяха готови. Все пак, може би от значение е и мощността - мисля, че моята, макар и старичка Нордменде, си е мощна - 900 вата ми се върти в ума. А сърчицата, като се разварят, не би трябвало да са проблем за ножа на никой робот/блендер - Смайлис го е потвърдила.