Не съм чела подробно за ефектите от глутамата, а и късните ефекти от едно вещество е трудно да бъдат доказани предвид въздействието на много фактори върху организма през годините.
Причината обаче глутамата да го има навсякъде е именно вкуса му. Оказа се, че това е нов вкус, различен от познатите ни солено, сладко, горчиво, кисело. Възприема се от съвсем отделни рецептори. Глутаминовата киселина и нейните соли се съдържат принципно в месото, ето защо глутамата се използва за подсилване или заместване на вкуса на месо. Чрез вкуса организма ни получава илюзия, че в храната ни се съдържа повече месо, а организма ни обича повече месо, защото то е пълно с протеини, които трудно можем да си набавим от еквивалентно количество растителна храна.
Аз ограничих Удитата
Вече съм със 7 кг. по лека от началото, а съм във МЦ.