Режима на Дюкан аз спазвам и по бански се показвам - 266

  • 52 742
  • 734
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
  • Мнения: 2 136
Така е за съжаление. Истината е, че колбаси, варено пушени меса и дори окрехкотени и мариновани меса без глутамат няма на пазара. Може би само някоя пастърма. Дори да не го пише считайте, че го има. Има го, както знаете във всичката храна в китайските ресторанти, във всички соеви сосове и техните имитации и т.н. Има глутамат във всички сухи подправки тип Вегета, Пикантина, Маги, сухи бульони и т.н. Аз например не купувам Вегета или подобни неща, а си купувам едни сушени зеленчуци (целина, морков, пащърнак, коренчета) така поне не плащам за 30% сол и други химии пари, като за подправки (подправките не са евтини).
Не съм чела подробно за ефектите от глутамата, а и късните ефекти от едно вещество е трудно да бъдат доказани предвид въздействието на много фактори върху организма през годините.
Причината обаче глутамата да го има навсякъде е именно вкуса му. Оказа се, че това е нов вкус, различен от познатите ни солено, сладко, горчиво, кисело. Възприема се от съвсем отделни рецептори. Глутаминовата киселина и нейните соли се съдържат принципно в месото, ето защо глутамата се използва за подсилване или заместване на вкуса на месо. Чрез вкуса организма ни получава илюзия, че в храната ни се съдържа повече месо, а организма ни обича повече месо, защото то е пълно с протеини, които трудно можем да си набавим от еквивалентно количество растителна храна.
Аз ограничих Удитата до макс 500 гр. на седмица, когато видях, че са с 9% мазнини.

Вече съм със 7 кг. по лека от началото, а съм във МЦ.

# 676
  • София
  • Мнения: 3 328
Флучия, кажи ми нещо, дето го ядем, пием или дишаме и не предизвиква рак и алцхаймер, и ще съдействам да те номинират за Нобел  Hug Тъжна истина, но е истина.
Пухи, браво на теб! И да знаеш - безценна си с информацията, която ни даваш. Лично на мен са ми много полезни твоите постинги, за които - сърдечни благодарности.

# 677
  • Пловдив
  • Мнения: 245
Здравейте на всички, с някои се познаваме лично. Завръщам се в редиците ... Ще имам нужда от съвети.

# 678
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Понеже обичам винаги да говоря/пиша само проверени, доказани факти, които мога да подкрепя с цитати, съответно обичам и да чета такива.

Причините за възникване на Алцхаймер още са неизвестни и се провеждат изследвания. Така че да не си говорим/пишем ей така...  Peace

# 679
  • Мнения: 262
Съгласна съм, Смайлс,
това е последното, което гледах за него

http://www.youtube.com/watch?v=K07sT0AdJTs

и потвърждава думите на Пухи, че може да не е обозначено на опаковките на продуктите  Sad

# 680
  • Мнения: 1 632
Я споделете какво хапвате? Аз нещо се изчерпах от към идеи. Снощи забърках едно дето не е ясно какво е - варени яйца нарязани, пилешко филе на ситно, извара, горчица и малко лимонов сок, нещо хич не ми се хареса тоя пъркоч Sick имам още от него уж за днес, но почвам да се съмнявам дали ще го доизям Tired

# 681
  • Лутаща се
  • Мнения: 788
Я споделете какво хапвате? Аз нещо се изчерпах от към идеи. Снощи забърках едно дето не е ясно какво е - варени яйца нарязани, пилешко филе на ситно, извара, горчица и малко лимонов сок, нещо хич не ми се хареса тоя пъркоч Sick имам още от него уж за днес, но почвам да се съмнявам дали ще го доизям Tired
Добави кисело мляко, чесън и копър. Може да се пооправи.

# 682
  • Пловдив
  • Мнения: 2 136
За храната и на мен често ми се изчерпват идеите.
Сега съм сготвила пиле фрикасе със застройка от кисело мляко, яйце, трици и лимон и утре ще довърша него. Ядох го вчера на обед, днес на вечеря и утре на обед пак ще е то. После ще мисля за друго.

# 683
  • София
  • Мнения: 295
Вчера изкарах на кисело мляко, защото се опитвах да спазвам и фазата на Луната. Кантара мръдна с 500 гр. Много съм доволна, защото съм в период на задържане на теглото.

# 684
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Вчера изкарах на кисело мляко, защото се опитвах да спазвам и фазата на Луната. Кантара мръдна с 500 гр. Много съм доволна, защото съм в период на задържане на теглото.

Спазваме режима на Дюкан и лунната диета не е включена в него. Нещо повече:

В  coaching-а /нямам предвид персоналните съвети, а указанията, маркирани от д-р Дюкан/ също така говори за ограничаване на млечните. Въпреки че във всички програми, където съм гледала участието на Дюкан, той казва, че са неограничени, проблемът е, че много хора ги използват като заместител на храненето. И оттук се появяват проблеми. Именно заради това ни препоръчва да ги ограничим до 1 кг/дневно, което ми се струва, че е разумно количество. И до 800 г, ако имаме запек.  И, това е вече личен съвет от негов помощник, до 500 г/дневно при задържане.

От тук е цитатът: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=677698.msg22931879#msg22931879

Половин час ровя, за да открия точно цитата.

# 685
  • София
  • Мнения: 295
Ограничих се до едно кисело мляко Култура, което е 400 гр. и един айран.
Опитах се да съвместя двата режима, защото преди съм лунувала. Исках да споделя радостта си от помръдването на кантара  Hug

# 686
  • София :(
  • Мнения: 215
                   Добра ви вечер  Hug
               беба28Peace Тя skarlet71 ме е изпреварила, но аз бих ти прекложила и друго - две - три сурови яйца, подправки някакви на вкус, малко мляко и във фурната. Ще стане чудесна запеканка  Peace А и ще е съвсем различна гозба  Wink Иначе... предпочитам нещо със сосче... Днес на работа правиха пиле фрикасе, аз си отделих полагаемото ми се месце и си забърках режимно такова, който не го пробва, той не го хареса, хем беше само с водичка, бульонче нямаше останало, без горчица, а бе - импровизация, ама... на, вкусна. А с такова сосче можеш да си направиш всичко - пилешко, телешко, пуешко, кюфтенца разни, дреболии...В ПЗ дните пък колко неща може да си наготви човек..., меню като за ресторант може да се направи.
               Флучия, няма спасение, за съжаление, всичко е бъкано с химия, дори и уж "чистото" месо... Какво да се прави, живеем в модерни времена  ooooh!
               poohito, както винаги много полезен и интересен пост  Peace Уж зная всичко това, което казваш, но пак ми е интересно да го прочета. И все не ми се вярва, че света го тресе такава истерия за печелбарство... Хи, хи, хи, на една кулинарна вълна сме били  hahaha
               Karimma, то само рак и алцхаймер да беше...
               Ами, ninkis, добре завърнала се.
               smileys, повечето болести са все още с неизяснен произход и причинител, но това не е причина да се съгласяваме да ни гушат като пуйчета с необявени химични съставки в храна, за която, поне в Бг, ни съдират девет кожи  Thinking Иначе си права, хубаво е да подкрепяме тезата си с доказателства  Peace
               tdaneva, можеше да кажеш само, че Кантарев те е зарадвал за празника. Знаеш, че темата е за режима на Дюкан, не за импровизациите му... Ей за това после ще ни обясняват, че днешния ден ни е "тематичен" празник  Joy
               И като казах празник... няма ли да се сети някой да каже
                                         
                Вещи, пакост или лакомство  Wink
               Ей, да не ме погнеш сега с   341uu, нали знаеш, че съм  newsm43  Heart Eyes
               А това е само за хора със здрави нерви  hahaha  Hug Е, нямаше как да не го споделя, нали такъв ми е имиджа  hahaha
               И като съм започнала... хайде и козинката да е тематична  Wink
                                           
                    Лека, мека, палава, розова, режимна и спокойна нощ  Hug

# 687
  • София :(
  • Мнения: 215
                    Добро утро  Hug
               Искате ли чашка горещо ароматно кафе в това хладно и влажно утро  Wink
                                         
                    Усмихнат, слънчев и режимен ден  Hug

# 688
  • Мнения: 1 632
Това пишеко фрикасе ми се ще да го пробвам днес. Може ли да споделите рецептата  Hug


Иначе вчера вечерта 58.4кг все по близо до 57 Party

# 689
  • Пловдив
  • Мнения: 2 136
Моето фрикасе е  Grinning Grinning Grinningфренско Grinning Grinning Grinning, т.е навремето в една книжка за международни рецепти така го пишеше, но беше с брашно.
На кратко.
Пилешкото без кожа се запича (запържва) в сух тефлонов тиган (касерола) вади се от там и се слага ситно настъргана малка главичка лук също на сухо се разбърква веднъж, два пъти, слага се пилето, сипва се вода, оставя се да поври. През това време се приготвя застройка от 1/2 кофичка кисело мляко + 1 яйце + сол + 2-3 лъжици овесени трици + лимонов сок. В застройката се сипва от топлия бульон, темперира се, врящото пиле се намаля до минимум на котлона и се застройва, оставя се триците и  яйцето да се посварят и да сгъстят соса (става доста гъст). За ПЗ може да има гъби (в оригиналната френска рецепта ги има по желание), а може пилето да се вари в кубче гъбен бульон или друго кубче.
Знам, че това не е тема за рецепти, но го давам, като съвет към беба 28
И аз имам напредък. Вече съм -8 от началото.

Общи условия

Активация на акаунт