какво да сготвим в глинен гювеч

  • 62 248
  • 80
  •   1
Отговори
# 45
# 46
  • София
  • Мнения: 6 259
Само искам да попитам за боба в гювеч-първо се вари в тенджера, нали?
Аз го слагам в тенджера, като заври - 1-2 лъжици хлебна сода (започва да шупти и му излизат газовете Crazy), измивам го и в гювеча.

# 47
  • София
  • Мнения: 10
Благодаря ти Аня!Ще опитам!
Сега прявя кисело зеле със свинско, но и бобче ще къкри, обезателно!

# 48
  • Някъде в облаците
  • Мнения: 431
 Hug Благодаря за темата. От близо една година открих готвенето в гювеч. Едно и също ястие, сготвено в тенджера или на фурна - е около 10 пъти по-сладко в гювеч. Тенджерите и тавите сега са отзад в шкафа ............
Готвя - всякакъв вид кебапи, зеле с месо, пържоли във всякакви сосове, пиле с картофи, боб, всякакъв вид гювеч ............  Laughing

  bouquet Аелис, поздравления за блога   bouquet

# 49
  • София
  • Мнения: 6 259
Включвам фурната на 250* за около 15-20 мин и след това намалявам на 110-120*
Само да вметна, че когато си купувах гювеча преди време, жената специално ми обърна внимание, че трябва да се слага в студена фурна и да се затопля постепенно. И аз все внимавам, че да не се спука. Rolling Eyes

mi6eto.q, да ви е сладко! Simple Smile

тази нощ в моя гювеч ще се готви пиле с картофи.  chef

# 50
  • Мнения: 1 983
Днес правих зелеви сарми. Сложих ги в 16,00, а в 20,00 часа бяха готови. Няма такава вкусотия.  chef

# 51
  • Vienna
  • Мнения: 261
Само за протокола: гювечите ви глазирани ли са или не....Има ли разлика глина или чугун? В тези далечни земи имам само един много декоративен, но отвсякъде гласиран и един чугунен с дебели стени... Дайте акъл моля.

# 52
  • София
  • Мнения: 6 259
отвън е лъскав, отвътре не.

# 53
  • Мнения: 555
Аз ви предлагам тази рецепта за гювеч - бърза, лесна и е страааашно вкусна  Peace  (не й е сезона сега). Преди време случайно открих Блога на Йоли и ..... (немога да опиша възхищението си от нейните творения). Длъжна съм да ви предупредя - не надничайте там ако сте гладни или на диета  Embarassed
 Рецептата е от там Simple Smile
Редено

# 54
  • Мнения: 7 779
Само за протокола: гювечите ви глазирани ли са или не....Има ли разлика глина или чугун? В тези далечни земи имам само един много декоративен, но отвсякъде гласиран и един чугунен с дебели стени... Дайте акъл моля.
глазиран от всякъде - дори и капака му
да, има разлика глина/чугун

# 55
  • 1st floor
  • Мнения: 9 117


Еи ,добре че е гювеча ,че иначе нямаше да ядем сърми в къщи.Преди все ми се развиваха в тенджера и не ставаха.Сърми и пълнени чушки стават страшно.
Имам от най-големите гювечи. Искам да направя сърми, и понеже готвя по много - те ще са на два-три реда. Кажете колко вода /или нещо друго/ се слага, за да не ми станат на супа... До сега съм ги правила само на тенджера или вътре в капамата/там по спомен слагах чаша вино и чаша вода/.
И още едно тъпо въпросче за пиле с картофи. Заедно ли се слагат или първо месото трябва да е полуготово, за да не ми се разкашкат картофите? И пак - колко течност трябва да се сложи? newsm78

# 56
  • Мнения: 79
В гювеча става разкошно и пържоли с топено сирене и гъби .Снощи бяхме на гости и домакинята беше правила капама. Аз не ядох защото съм на диета smile3518 ,но мъжът ми каза ,че е много вкусен newsm10.

# 57
  • Мнения: 1 983
Имам от най-големите гювечи. Искам да направя сърми, и понеже готвя по много - те ще са на два-три реда. Кажете колко вода /или нещо друго/ се слага, за да не ми станат на супа... До сега съм ги правила само на тенджера или вътре в капамата/там по спомен слагах чаша вино и чаша вода/.
Ами ако плънката е почти готова, ще сложиш по-малко вода и обратното. Аз вчера им сложих по-малко вода отколкото ако трябваше да спазвам съотношението 3 към 1 вода - ориз. Peace

# 58
  • 1st floor
  • Мнения: 9 117
Имам от най-големите гювечи. Искам да направя сърми, и понеже готвя по много - те ще са на два-три реда. Кажете колко вода /или нещо друго/ се слага, за да не ми станат на супа... До сега съм ги правила само на тенджера или вътре в капамата/там по спомен слагах чаша вино и чаша вода/.
Ами ако плънката е почти готова, ще сложиш по-малко вода и обратното. Аз вчера им сложих по-малко вода отколкото ако трябваше да спазвам съотношението 3 към 1 вода - ориз. Peace
Мерси!!!   bouquet

# 59
  • София
  • Мнения: 6 259
отвън е лъскав, отвътре не.
самоцитирам се, защото погледнах и отвътре и отвън е гладък (глазиран, или както се казва). само на ръба, където съдът се допира с капака не е.

Общи условия

Активация на акаунт