МАШИНА ЗА ХЛЯБ-44 тема

  • 64 268
  • 749
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: X
alys ,а какво е покритието на бъркалките и казанчето на Панасоника?

# 736
  • Мнения: X
alys ,а какво е покритието на бъркалките и казанчето на Панасоника?

Едно такова черно и леко лъскаво, много гладко и приятно..., чакай да видя какво точно пише в нета, ако го намеря (като наименование на материал).

# 737
  • Paris, France
  • Мнения: 14 032
Да, точно за бяло брашно говоря. Тип 55 или 500. Затова има таблици с ТХ на различните машини и варират от 50 до 80. В една машина може да трябват 250 гр течност за 500 гр брашно а в друга 400 гр за същото количество брашно. Моята явно е от високите ТХ. Ето тук има таблица, помня, че Ердинч също е пускал.

http://www.forums.supertoinette.com/recettes_72401.recapitulatif_map_et_th.html

И ако в машина с ТХ 50 процента се сложи 300 гр вместо 250 едва ли ще има много лош резултат. Но ако в машина с ТХ 80 се сложат 300гр течност на 500гр брашно просто ще е пагубно. Затова в началото се мери.

Аз съм пробвала да доливам течност докато се меси готова топка от 500 гр бяло брашно и топката може да поеме допълнителни 60-70 гр течност без да започне да маже под бъркалките. А на външен вид не изглежда суха.

По-скоро се притеснявам, ако е много стегната топка, граничеща със суха.

Сега разбрах за покритието. Мерси   bouquet Алис.

*Люба* , тефлоноподобно е покритието и съдът си личи, че е от по-хубав материал а не като моя евтин. Мисля, че в покритието има стрита керамика или нещо такова. Панасоник е скъпа машина, която си заслужава парите и отгоре. Дето се вика, ако ще даваш 100 лева отгоре за едната марка, дай още сто и ще притежаваш Панасоник! Съседите отгоре имат такъв и изобщо, ама изобщо не се чува. Преди имаха Мулинекс и в 5 се събуждах без будилник. И е наистина добре измислена и прави истински хляб, ако и да не прави кекс и подобни.

# 738
  • Мнения: X
Който е добре с руския, ще разбере за покритието. Цитирам от един материал за Панасоник:

"И на данный момент, именно новое алмазно-фтористое покрытие Panasonic является самым достойным среди аналогов. Его крепость и температурные параметры намного лучше алюминиевых, стальных, тефлоновых вариантов. Сравнив покрытие предыдущих моделей от Panasonic, новое алмазно-фтористое покрытие в два раза прочнее прежних материалов. Теперь можно не так бояться повредить внутреннюю поверхность, то есть испортить весь прибор. Новое покрытие намного крепче очистных лопаток, а новая хлебопечка Panasonic проработает еще дольше своих предшественниц.

Всех, кто беспокоится о здоровье, заверим, температура разложения фтора намного превышает температуру разложения тефлона, что указывает на полную безопасность нового материала.
"

С две думи - по-здрав и качествен материал (нещо от диамант и флуор  newsm78 - превод на Гугъл, не претендирам за вярност), по-безопасен за здравето. Различен е от алуминий и тефлон.

# 739
  • Paris, France
  • Мнения: 14 032
Тефлонът също съдържа много флуор - 75 процента. Покритието е тефлоноподобно, пак си е тефлон, но със стрит цирконии е вътре. Новите тефлоноподобни са малко по-безвредни уж защото не съдържат някои вредни вещества, но съдържат други  hahaha, още по-вредни. Аз преди дни си купих мултиварка (кукър) и нейният съд е от същия материал като този на Панасоника.

Съгласна съм, че е по-здрав и нелепящ материал.

# 740
  • Мнения: 177
Аз правя този кекс изцяло в пекарната, добавям и орехи-децата го обожават:)
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.0
на Миа е , някъде по средата на страницата

Направих кекса в Мулинекс, програма Кекс (1:30 ч.), по рецептата на Миа (#5), добавих орехи и какао. Наистина много сполучлив! Благодаря за споделената рецепта!   bouquet

П.П. За всеки случай, пуснах машината да разбърка яйцата и захарта, а после вече добавих всичко останало и пуснах на програма Кекс.


И аз ги бъркам предварително(захарта и яйцата) Hug

# 741
  • Мнения: 7 779
  А аз си мечтаех за Мулинекс, само заради багетите.А защо е нужно предварително подгряване или аз нещо не съм доразбрала? Аз като сложа топла вода и ми прелива и превтасва тестото.
а защо слагаш топла вода ?
"предварително подгряване" само говори за себе си за какво е нужно. машината сама подгрява продуктите до необходимата температура. не е необходимо да подгряваш вода,течности и др. преди да ги сложиш в машината. просто едно улеснение.

# 742
  • София
  • Мнения: 15 468
  А аз си мечтаех за Мулинекс, само заради багетите.А защо е нужно предварително подгряване или аз нещо не съм доразбрала? Аз като сложа топла вода и ми прелива и превтасва тестото.
а защо слагаш топла вода ?
"предварително подгряване" само говори за себе си за какво е нужно. машината сама подгрява продуктите до необходимата температура. не е необходимо да подгряваш вода,течности и др. преди да ги сложиш в машината. просто едно улеснение.


  Моята затопля, чак когато започне да втасва, преди това си е студено всичко, включително машината.

# 743
  • Мнения: 3 695
Много го прехвалихте панасоника, почти ме спечели с това че е безшумен Simple Smile А има ли панасоници с 2 бъркалки или са само с една и колко гoлям хляб може да прави?

# 744
  • Paris, France
  • Мнения: 14 032
Не зная за панасоник с 2 бъркалки и май няма. Ако ти идва скъп и искаш нещо по-безшумно, погледни тези на Де лонги. Не са толкова безшумни колкото Панасоника, но са добри. Но и те май са с една бъркалка.

# 745
  • Мнения: 3 695
Meрси за отговора. Засега ще се изхранваме от Мулинекса пък по-нататък ще видим Simple Smile

# 746
  • Мнения: 383
Много го прехвалихте панасоника, почти ме спечели с това че е безшумен Simple Smile А има ли панасоници с 2 бъркалки или са само с една и колко гoлям хляб може да прави?

не се връзвайте за бъркалките, много машини с една бъркалка са много по напред от със двойните, и много машини като панасоник, бревиле и т.н. са с една бъркалка

например последен хляб със старата машина(две бъркалки) и първия ми хляб със новата(с една бъркалка) (оше от първия хляб разбрах че машината е нешо много повече от останалите. но много скъпа, само казанчето му е колкото цената на един панасоник а бъркалката му е с цена за около две казанчета за моулинекса)

в момента я ползваме само за месене и печем във фурната, ако бях си наумил в момента да си купя машина, бих си купил тая

а ако от преди години бях със сегашния опит, сега бих си купил само нещо от тоя род и нищо повече

 Hug

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 07:28 от Ердинч

# 747
  • Мнения: 307
alys май си права за количеството на маята. Напоследък чувствам едно пренасищане от вкуса на хляба и при малкия и при мен пък и при мъжа ми. А малкия като бяхме на гости се нахвърли на един купешки хляб, а моя домашния нещо не му се кефи толкова колкото в началото.

Може би причината е в многото мая. Защото пробвам различни рецепти дали ще е с прясно мляко кисело мляко хляб с картофи ама напоследък все еднакво ми е някак на вкус.
Утре ще пробвам с 1/8 мая. То предполагам няма да се усети за качеството на бухване на хляба, защото и без това си активирам маята с брашно и вода няколко минути преди да я сложа.  

А колкото до покритието на бъркалките и контейнера на машината е голям плюс. Аз не вадя бъркалката. Хляба 99% си се изхлузва от контейнера сам, макар че имам една кука дето се маха бъркалката, ако остане в хляба, ама за сега не съм я ползвала. И мога да и режа хляба на филии (стига да ползвам нож за хляб назъбен) мога да направя такива филийки че вестник да се чете през тях Simple Smile

Ердинч май и на мен ми е по-удобен миксера особено, ако става въпрос за нещо със бахпулвер или сода. Тези неща хич не ми се получават в машината за хляб няма ни една читава програма за содени неща. То е бъркане хиляда втасвания и съвсем малко печене и накрая ми излиза нищо. Като си разбъркам сместта за кекса или тутманика с миксера и го метна във фурната резултата винаги е безупречен.

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 10:34 от sinapovaaya

# 748
  • Мнения: 1 045
Аз пък ще си похваля Мулинекса, който го имам вече от година. С една бъркалка е и прави хляб до 1 кг, което ни устройва.. Прави страхотен хляб, кекс, шарлота, козунак, тесто. Почти винаги ползвам отложен старт за хляба. Бъркалката много рядко се е случвало да е оставала в хляба. Не ме притеснява шума, нито писукането. Не бихме дали повече от 150 лева за машина за хляб.

# 749
  • Мнения: 1 111
заповядайте В НОВАТА НИ ТЕМА

НОВА ТЕМА

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 14:25 от tuly

Общи условия

Активация на акаунт