МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 60-та ТЕМА

  • 80 011
  • 736
  •   1
Отговори
  • Мнения: 7 779
МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 60-та ТЕМА








В него ще намерите, съвети на майсторите, съвети за козунаците, упътване и инструкции за работа с машините, и други.





РЕЦЕПТИ И СЪВЕТИ:







Каква машина за хляб да изберем - ТЕМА за дискусии





ЧЕТЕТЕ БЛОГОВЕТЕ И ЛИНКОВЕТЕ КЪМ ТОЗИ ПОСТ ПРЕДИ ДА ЗАДАДЕТЕ ВЪПРОС...
АКО НЕ СЕ ОРИЕНТИРАТЕ - ПИТАЙТЕ.
Peace

Последна редакция: чт, 10 сеп 2015, 13:11 от bongo_2007 ®

# 1
  • София
  • Мнения: 2 919
Хоп в новата тема! Браво, Бонго!

# 2
  • Мнения: 7 779
да започнем с едни питки. тестото е от машината - печенето във фурната

# 3
  • София
  • Мнения: 2 411
Хоп-троп в новата тема!!! Simple Smile


Дай работеща рецепта за кекс, моля те, аз досега така и не съм успяла да го докарам... не че извън машината мога, де.

Има друга тема за рецепти. Ей сега ще я кача там със снимки  Grinning

# 4
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
Earth80, и тук да помоля за рецептите за козунака и кекса?

Бонго, благодаря за новата тема!

# 5
  • София
  • Мнения: 17 592
Хоп-троп в новата тема!!! Simple Smile


Дай работеща рецепта за кекс, моля те, аз досега така и не съм успяла да го докарам... не че извън машината мога, де.

Има друга тема за рецепти. Ей сега ще я кача там със снимки  Grinning

Благодаря! Отивам да я намеря, че... абе, много съм кексово-некадърна.

# 6
  • Перник
  • Мнения: 4 863
Хоп-троп в новата тема!!! Simple Smile


Дай работеща рецепта за кекс, моля те, аз досега така и не съм успяла да го докарам... не че извън машината мога, де.

Има друга тема за рецепти. Ей сега ще я кача там със снимки  Grinning

Благодаря! Отивам да я намеря, че... абе, много съм кексово-некадърна.

Не е по темата, ама баба ми цял живот меси питки, козунаци, баници - перфектни, но кекс не може да прави  Mr. Green

# 7
  • Мнения: X
Вместо запис, да кажа, че аз пък само кексове мога да правя, ама то не е голяма философия. След покупка на нова бъркалка отново съм в играта. Купих си суха био мая от ДМ, дано не не прецака.
Бонго,   bouquet

# 8
  • София
  • Мнения: 2 411
Вместо запис, да кажа, че аз пък само кексове мога да правя, ама то не е голяма философия. След покупка на нова бъркалка отново съм в играта. Купих си суха био мая от ДМ, дано не не прецака.
Бонго,   bouquet

Моля те, пусни няколко рецепти заедно в другата тема, да не ги търся една по една  bouquet

# 9
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Вчера си купих нахутен квас и сега събирам смелост да започна да го ползвам в машината. Има ли някой, който би могъл да сподели опит?

# 10
  • Добрич
  • Мнения: 5 452
Търся сполучлива рецепта за царевичен хляб в хлебопекарната. В темата с рецепти има рецепта с хлебна сода, а на мен ми се иска да е с мая.

# 11
  • Мнения: 9 903
случайно се сдобих с хлебопекарна Филипс наскоро, първите хлябове изпекох в София, перфектен стандартен бял хляб. Корчка, структура - всичко ок. Донесохме машината тук - нишо не е наред Simple Smile едни тухлички се мятат само. След проверка на всички продукти смених брашното. Хлябът втаса добре и в началото на печенето спадна. Иначе на вкус, цвят - добре. Сега правя пълнозърнест за пръв път и ако стане - продължвам с опитите по рецепти оттук. Ако не - ще питам.

# 12
  • Мнения: 46
случайно се сдобих с хлебопекарна Филипс наскоро, първите хлябове изпекох в София, перфектен стандартен бял хляб. Корчка, структура - всичко ок. Донесохме машината тук - нишо не е наред Simple Smile едни тухлички се мятат само. След проверка на всички продукти смених брашното. Хлябът втаса добре и в началото на печенето спадна. Иначе на вкус, цвят - добре. Сега правя пълнозърнест за пръв път и ако стане - продължвам с опитите по рецепти оттук. Ако не - ще питам.

Може би е превтасване от по висока температура,пробвай да намалиш маята и виж дали ще се получи

# 13
  • София
  • Мнения: 7 874
Наблюдател!

# 14
  • Мнения: 9 903


Може би е превтасване от по висока температура,пробвай да намалиш маята и виж дали ще се получи

бях сложила 30 грама повече вода, щото ми казаха това за компенсация на старо брашно... милсех, че е от това. А маята си беше точно. А ако е превтасало, няма ли да удари капака? това си се надигна колкото обикновено и после спихна.

Пълнозърнестият е готов, също леко спадна. Мерките бяха точни по книгата. Иначе си изглежда супер, не съм му добавяла бяло брашно.

ако някой има Филипс, може да ми даде препоръки по рецептите, защото разбирам, че не е от най-популярните машини.

Общи условия

Активация на акаунт