МАШИНА ЗА ХЛЯБ-44 тема

  • 64 267
  • 749
  •   1
Отговори
# 45
  • Sofia
  • Мнения: 4 577
Трябва ли да изключа машината  преди да извадя бъркалките?
И как да разбера кое е последното месене?

# 46
  • Мнения: 67
Здравейте,  момичета! Имам машина  за  хляб Мулинекс,  досега  съм я  използвала 4-5  пъти  максимум,  но  като  я  помириша  отстрани ми  мирише  на нещо като  изгоряло. Мъжа  ми вика, че  е  от  маята. Аз  си  мисля,  че  е  нещо  от  машината  (  в упътването  си  пише,  че  първия  път  може  да има  такава  миризма)...  newsm78  Незнам  нормално  ли е  това? Иначе  в кухнята  не мирише и  хляба си  става  супер!  Crazy

# 47
  • Мнения: 7 779
Трябва ли да изключа машината  преди да извадя бъркалките?
И как да разбера кое е последното месене?
ако я изключиш може да  прекъснеш програмата.
просто когато не меси машината е безопасна. спокойно можеш да извадиш тестото (преди да е втасало) и бъркалките, да оформиш хляба и да го върнеш в контейнера да си втасва и да се пече.

# 48
  • Мнения: 7 779
Здравейте,  момичета! (опаааа  #2gunfire) Имам машина  за  хляб Мулинекс,  досега  съм я  използвала 4-5  пъти  максимум,  но  като  я  помириша  отстрани ми  мирише  на нещо като  изгоряло. Мъжа  ми вика, че  е  от  маята. Аз  си  мисля,  че  е  нещо  от  машината  (  в упътването  си  пише,  че  първия  път  може  да има  такава  миризма)...  newsm78  Незнам  нормално  ли е  това? Иначе  в кухнята  не мирише и  хляба си  става  супер!  Crazy

# 49
  • Мнения: 4 753
И как да разбера кое е последното месене?

Първия път не вади нищо, а си записвай кога меси и кога не меси - така ще разбереш кога й е последното месене... За всяка програма и количество хляб, времето на циклите е различно...

# 50
  • Мнения: 7 779
Здравейте,  момичета! Имам машина  за  хляб Мулинекс,  досега  съм я  използвала 4-5  пъти  максимум,  но  като  я  помириша  отстрани ми  мирише  на нещо като  изгоряло. Мъжа  ми вика, че  е  от  маята. Аз  си  мисля,  че  е  нещо  от  машината  (  в упътването  си  пише,  че  първия  път  може  да има  такава  миризма)...  newsm78  Незнам  нормално  ли е  това? Иначе  в кухнята  не мирише и  хляба си  става  супер!  Crazy
възможно е първоначално да има такъв мирис - докато пообгори реотана.
можеш да включиш машината на печене като НЕ слагаш контейнера вътре. капака да е отворен.
нека поработи известно време така. ако има нещо по реотана да изгори и след това би трябвало да няма такава миризма. но ако има  проблема явно е на друго място.   bouquet

# 51
  • Мнения: 67
Интересното  е,  че  ми  мирише и докато  не  работи  (не съм я  пускала  от седмица че  и повече и  като  я  помириша  го усещам).  Аз че  съм с изострено обоняние  по  принцип  спор  няма,  но се чудя  дали  е нормално  и най-вече  дали може да  се яде  от хляба...   

# 52
  • Мнения: 7 779
Интересното  е,  че  ми  мирише и докато  не  работи  (не съм я  пускала  от седмица че  и повече и  като  я  помириша  го усещам).  Аз че  съм с изострено обоняние  по  принцип  спор  няма,  но се чудя  дали  е нормално  и най-вече  дали може да  се яде  от хляба...    
до сега нали сте го яли, не си го изхвърляла  newsm78
а щом си пишем значи ... на хляба му няма нищо  Laughing

пп. изостреното обоняние трябваше да го използваш в магазина.

# 53
  • София
  • Мнения: 985
Здравейте на всички,

от вчера и аз съм горд собственик на машина за хляб. Вчера направих и първия си хляб. Обикновен хляб, на 1-ва програма.
  Като за първи път се получи много добре. Извадих го без никакъв проблем.
 Единственият минус според мен е, че беше доста сладък. Сложих точното количество захар  според рецептата.
Дали ако слагам по-малко захар и малко повече сол, ще стане?
Четох, че е много важно количествата да са точно толкова, колкото пише в рецептата.
Моят модел е само с една бъркалка- надявам се, че това не е минус.
 Купих я малко импулсивно и не съм сравнявала много, много модели и функции.
Прочетох няколко теми назад,  както и блога. Все още всичко ми се струва доста сложно.

Искам да ви питам и как съхранявате хляба?
 

# 54
  • Мнения: 224
Искам да ви питам и как съхранявате хляба?
 

Оставям да изтине добре върху решетка и след това прибирам в найлонова торбичка

# 55
  • Мнения: 0
Единственият минус според мен е, че беше доста сладък. Сложих точното количество захар  според рецептата.
Дали ако слагам по-малко захар и малко повече сол, ще стане?

Аз винаги намалявам захарта - слагам не повече от 1, 1 1/2 ч.л. и нямам про6лем. Вкъщи не е на почит сладкият хля6.

# 56
  • Мнения: 0
Здравейте и от мен, наскоро и аз си взех хлебопекарна на Мулинекс и имам няколко въпроса (предварително се извинявам, ако вече са задавани, но темите са толкова много, че не можах да прочета всичко).
1. Когато вадя готовия хляб от хлебопекарната, бъркалката си остава в тавичката, а не в хляба, както пише, че трябва да стане. Вече направих около 5 хляба и нито веднъж бъркалката не остана в хляба. Трябва ли да считам това за проблем или не?
2. Тестото почти винаги ми полепва по тавичката, когато се меси, не мога да си обясня защо, тъй като меря всичко много точно. Имаме си електронна везна и само нея ползвам, а пък течностите ги меря с каничката от комплекта. Маята никога не се смесва с течните продукти, но въпреки всичко тестото пак си полепва по тавичката. Исках да попитам каква мая най - често ползвате, да не би проблема да е от нея или причината е друга? Аз използвам сухата мая на Др. Йоткер.
3. Хляба не ми се надига винаги, както трябва и както показвате на повечето снимки. 2 пъти ми се надигна и си доби много хубава форма, но останалите пъти си остана безформен и плосък, не знам каква е причината за това...

Засега се сещам само за тези въпроси, ако ми хрумне още нещо пак ще пиша. Ще очаквам отговори, за които благодаря предварително.

П.С.: Още веднъж се извинявам, ако се повтарям с въпросите!  Simple Smile

# 57
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
  • Мнения: 726
Kristina_,
щом полепва тестото и не става на гладка топка, значи брашното ти е малко или течността повече. Затова и хлябът остава плосък.
Дай рецептата, по която правиш хляба, за да видим пропорциите и дадем съвет.

# 58
  • Мнения: 0
Ами досега съм правила основния бял хляб, млечния хляб, селски и фермерски и на всички тестото ми полепва по тавичката, пък уж слагам всичко както си пише и го меря съвсем точно и пак става така...

# 59
  • Мнения: X
Кристина, не всички рецепти в книжката са сполучливи.

Kristina_,
щом полепва тестото и не става на гладка топка, значи брашното ти е малко или течността повече. Затова и хлябът остава плосък.
Дай рецептата, по която правиш хляба, за да видим пропорциите и дадем съвет.

Искаше ми се да увелича още шрифта, но ще си запазя правото за следващата питанка.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт