За Коледните и Новогодишни вкусотийки

  • 13 570
  • 38
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 8 282

проблемът беше, че точно в дните преди коледа никъде не можах да намеря крема сирене и използвах извара, а тя не е толкова лепкава.

имаше питане за тортените украси - тайната е скрита в предколедната тема. там много се обсъждаше купуването на фондан и неговото количествено и регионално разпределение. та от магазинчето, от където произхожда софийският фондан (12 кг. на опаковка Laughing), аз си накупих разни сладкарски шаренийки. в слатина е, близо до "100 гр сладки".

похвалих ли се, че меденките не ми станаха твърди?
yanita,
1. за крема сиренето: в нашия супер са пуснали едни кутийки "Крем сирене на Маджаров" с различни съставки (крема си е) чисто май го водеха със сметана, с орехи, с чесън и залени подправки... много са вкусни.
2. предколедната тема я четох и ми хареса това за фондана, но ми е много далече, затова не се обадих (няма кой да гледа малчо, а не ми се щеше да го мъкна). Благодаря за информацията, ще погледна там пак за адреса.
3. поздравления за меденките, ама така им се губи чара на камъчетата Mr. Green

Танита, поздравления за къщичката, имаш гласът ми, ако има конкурс Simple Smile

# 31
  • София
  • Мнения: 4 867
Desem, в коя част на софия си? на мен магазинчето ми е много удобно - на около 7 минути с колата от нас и на още толкова от офиса. от друга страна, всеки ден минавам и през дианабад/дървеница. ако мога да помогна...
аз не си взех фондан, защото прецених, че няма да имам време да се занимавам и с това, но пък се сдобих с разноцветни захарни звездички, бели перли и ситни разноцветни топченца.

# 32
  • София
  • Мнения: 722
И аз моля за рецептата за фалшивото рафаело  Blush

# 33


Танита, би ли казала откъде намери сушени(не лютиви) чушки в Америката.
Благодаря предварително Hug

# 34
  • Мнения: 1 116


Танита, би ли казала откъде намери сушени(не лютиви) чушки в Америката.
Благодаря предварително Hug


Ами налютваха малко, при нас във почти всеки голям магазин има, аз взех уж най-нелютивите mild, но някои от тях бая си налютваха и за това може би и другите бяха леко лютиви.

И аз моля за рецептата за фалшивото рафаело Blush

Не си я бях копирала, ама сега я намерих с търсачката, рецептата е на Наталина

Фалшиви бонбони "Рафаело"

Продукти:
2 вафлени кори(дано в БГ да има), ако няма, наместо тях сложете настърган кокос;
125г масло или твърд маргарин;
150г пудра захар;
100г сухо мляко(пълномаслено);
топла вода - за да стане не много лепливо тесто

100г обелени цели бадеми;
Стърган кокос за овалване;

Приготвяне:

Разтрошаваме вафлените кори с точилка или нещо подобно(на малки късчета) и ги слагаме в дълбока купа. Прибавяме разтопеното масло, пудрата захар,сухото мляко и постепенно доливаме топла вода, докато се получи мека маса(ако много лепи я слагаме за половин-един час в хладилника.

От сместа правиме топчета(с големината на бонбоните "Рафаело" и слагаме по един бадем вътре. Готовото топче овалваме в настърганият кокос.

Аз преди време правих и по друга рецепта, но тази ми хареса повече.

# 35
  • София
  • Мнения: 722
Благодаря много.  bouquet Остана само да намеря вафлени кори  Wink

# 36
  • Мнения: 750
Фалшиви бонбони "Рафаело"

Продукти:
.........................

Рецепта ти е почти същата като тази, която имам от готварския на дир-а и от която съм много доволна. За вафлените корички чух сега, но идеята не е лоша. Ето и "моята" версия:

"РАФАЕЛО"
250 гр.мляко на прах
250 гр.пудра захар
250 гр. краве масло
100 гр.кокосови стърготини
обелени бадеми
бадемова есенция

Омесва се тесто от млякото,захарта,маслото (леко размекнато) и 3/4 от стърготините. Оставя се в хладилника да се стегне,и след това се правят топчета колкото орех,като в средата се поставя по 1 бадем.Овалват се в кокосови стърготини,и се държат в хладилника.

# 37
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Ох, момичета извинявай те за закъснението- бях на операция на жлъчката и днес ме изписаха, затова сега отговварям.
Снежните човечета са от 2 пак крема сирене и 1 оак масло. Украсата от праз- за шал, черен пипер за очи и морков за нос.
Шубата я има някъде в този форум, но ето пак давам рецептата:
Значи реди се на пластове в салатиета или йенски съд в следната последователност:
ситно нарязан лук
обезкостена и нарязана на ситно пущена скумрия
настъргани варени картови
покрива се с майонеза
настъргани варени моркови
покрива се с майонеза
настъргано варено червено цвекло
 покрива се с майонеза
настъргани варени яйца
 У нас тази напластена салата се харчи много, синът ми непрекъснато иска да му я правя.
 

# 38
  • Мнения: 533
Djemma, благодаря за рецептата за шубата.
Бързо възстановяване ти желая и повече да не отсъстваш по такива причини.

Общи условия

Активация на акаунт