Тайната на ориза?

  • 15 082
  • 42
  •   1
Отговори
# 30
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Estellia радвам се че ти се е получил ориза Hug
аз лично не съм го парвила никога на фурна,но щом ти си пробвала,значи става Heart Eyes
на котлона в тенджера съм го парвила винаги,и както ит пишеш съм добавяла месо,гъби,спанак ,зеленчеци и винаги  е ставал...просот рецептата е много точна и никога нямам преварен лепкав ориз  Wink

# 31
  • Мнения: 3 830
Estellia радвам се че ти се е получил ориза Hug
аз лично не съм го парвила никога на фурна,но щом ти си пробвала,значи става Heart Eyes
на котлона в тенджера съм го парвила винаги,и както ит пишеш съм добавяла месо,гъби,спанак ,зеленчеци и винаги  е ставал...просот рецептата е много точна и никога нямам преварен лепкав ориз  Wink


Така е. Получи се най-перфектния ориз, който съм приготвяла някога. Благодаря за рецептата!   bouquet Hug

# 32
  • Мнения: 3 743
Обикновено като готвя ориз го правя с месо и затова не пържа и не добавям мазнина. Варя го в тенджера под налягане. Не винаги го премивам, и никога не го кисна. Слагам вода: ориз 2:1, добавям месото и подправки на вкус. След като започне да свисти, намалям на слаб котлон за ок. 20 мин. И бял и пълнозърнест ориз съм правила, не си спомням някога да е слепвал Peace
На фурна също се получава добре, но слагам 3,5:1 вода към ориз и пека поне 45 мин.

# 33
  • Бургас
  • Мнения: 6 470
Тайната на ориза не я знам  Mr. Green
Имам следния тъп въпрос: Kak приготвяте пиле с ориз на фурна?
С пилето нямам проблем, оризът обаче не се получава така както би ми се искало.

# 34
  • Мнения: 138
Ох, добре че я видях тази темичка Simple Smile И на мен все не ми се получава този ориз, а толково го обичаме у дома. А някой чувал ли е, че трябва да се препича преди готвене Rolling Eyes Каза ми го една съседка, ама нещо не ми се прави така.

# 35
  • Мнения: 774
За гарнитура правя бисерен ориз. Измивам го хубаво в цедка под течаща вода. Слагам го ва тавичка, наливам вода 1:3,5, слагам сол и масло, около 40-50 гр. Поставям в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор и оставям да се пече, докато му изври водата. На котлона по същия начин, но в тенджера, чакам да заври, намалявам на най-ниската стъепен, захлупвам и оставям да ври до поемане на цялата вода, без да бъркам. Захлупен трябва да е през цялото време, като се образува пяна вътре, леко отварям капака и пак затварям.
За готвене слагам малко повечко мазнина, отколкото за другите манджи, запържвам си зеленчуците, прибавям ориза, запържвам докато стане стъклен и пак във фурна с вентилатор, или на котлона по същия начин. За този ориз съотношението ми е винаги 1;3,5.

Тайната на ориза не я знам  Mr. Green
Имам следния тъп въпрос: Kak приготвяте пиле с ориз на фурна?
С пилето нямам проблем, оризът обаче не се получава така както би ми се искало.


Сварявам си пилето. Запържвам в малко повечко мазнина месото. Изваждам. Запържвам лук в същата мазнина, прибавям ориза. Запържвам докато стане стъклен. Добавям водата или бульона, сол, чубрица, черен пипер. Щом заври, изсипвам в тавичка, подреждам месото, слагам в загрята фурна на 180 с вентилатор най-добре или на 200 градуса и пека докато оризът остане без течност. Това ако питаш за бял ориз с пилешко.

Последна редакция: нд, 06 ное 2011, 11:45 от yagodka

# 36
  • Бургас
  • Мнения: 6 470
Да, благодаря  bouquet
И аз го правя така в общи линии, а оризът все слепва. Ще пробвам и точно както ти казваш, дано стане по-добре.

# 37
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
Мон...рецептата къде я пуснах тук,за това как правя аз ориза е по назад... Estellia я е пробвала на фурна,допаднала и е...аз лично не съм я пробвала на фурна,но щом тя споделя че е ок,значи става и така Wink

# 38
  • Мнения: 3 830
Мон...рецептата къде я пуснах тук,за това как правя аз ориза е по назад... Estellia я е пробвала на фурна,допаднала и е...аз лично не съм я пробвала на фурна,но щом тя споделя че е ок,значи става и така Wink

Мхм!  Peace
Никога преди не ми се е получавал толкова хубав ориз.
Благодарение на danidji   bouquet

# 39
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
 Blush както и назад писах,рецептата е от форума...обаче...на кой  33uu doh doh наистина много съжалявам,че не мога да пусна първоизточника...сещам се че се казваше "Пилаф" но на кого...много моля,ако някой се сети нека да каже...не е хубаво да не се споменават първоизточниците,но      Embarassed
 

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 14:42 от danidji

# 40
  • Мнения: 45
Да не е , случайно, третото писание , на първа страница, в тази тема ?  newsm78

# 41
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
за съжаление....не... Confusedне  е твоя пост...тази рецепта я имаше тук във форума,и я имам от 2 години поне....пишеше турски пилаф  Wink
съотношението е 1:2.5 бульон пилешки....запържва се до прозрачно ориза с доволно количество олио на силен огън,след като е готов се залива с пил.бульон и когато заври с него се намаля на най-ниска степен и се вари ТОЧНО 20 мин....това е рецептата...ще ровя сега...мира не ми дава на кого беше  Confused

# 42
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 407
http://berina-berina.blogspot.com/search/label/%D0%91%D0%B5%D0%B … D1%82%D0%B8%D1%8F
намерих на кого е рецептатааааа  newsm44
на Берина е....мнооого добра кулинарка според мен  Wink

Общи условия

Активация на акаунт