ДОМАШНИ МЕЗЕТА :Суджуци,пъстърми и сланини

  • 173 683
  • 674
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 953
Момичета нямам много време да чета даже не съм сигурна дали ще ми остане време и да правя подобни вкусотии! Ще бъде ли прекалено ако поискам да ми пейсните добра рецепта за суджук, а също и на месото което го мариновате в сол, изплаквате и сушите на въздух.
 EmbarassedИзвинете за невежеството!

# 616
  • София
  • Мнения: 102
Хайде пак аз  Laughing Вчера бутнах в сол 2 парчета - бон филе и 1 контра филе от свинско. Днес ще ги изплакна и овъргалям в подправки. Чимен не успях да намеря, ще карам без него. Въпросът ми е в това време къде да ги суша - на балкона или в хладилника и ако е в хладилника - върху решетка, увити в хартия или без хартия? Предварително благодаря за отговора.

# 617
  • Мнения: 1 446
Аз съм благословена с гараж, та там съхнат чудесно.

ogan1, вземам бон филета, изчиствам мазнините и заравям в морска сол да се покрият. И така 12 часа, но съда го накланям, да се отцежда водата от солта. После измивам, 5 часа във вода и после подправки и сушим.  Peace

# 618
  • Мнения: 953
Аз съм благословена с гараж, та там съхнат чудесно.

ogan1, вземам бон филета, изчиствам мазнините и заравям в морска сол да се покрият. И така 12 часа, но съда го накланям, да се отцежда водата от солта. После измивам, 5 часа във вода и после подправки и сушим.  Peace
Благодаря.

# 619
  • Мнения: 1 173
Рецепта за луканка да има някой да сподели . Не за суджук , мъжа ми вече висна 300 бр. , на мен ми се иска да пробваме да направим луканка  Grinning

# 620
  • Мнения: 9 120
виж тук копривщенска луканка. http://pep-4o.blogspot.com/2011/12/blog-post_20.html  Но червата ти трябва да са по-дебелички,  за да станат  на луканка и като ги пълниш ги оставяте прави, не завивате на подкова.

ето следваща партида  от мен

# 621
  • София
  • Мнения: 10 858
Изчетох цялата тема и виждам, че има доста хора, които си правят пуски  Heart Eyes Ние си правим всяка година. Тази направихме 6бр пуски и 2 бърсака. Страхотен деликатес!

Вдъхнових се да правя и пастърми, особено кайзеровани. Вчера си намерих и чимен и от днес започвам!

Смятам да се пробвам и със сушен врат.

# 622
  • Мнения: 327
Може ли пъстармат след като се накисне в солата, и се омаже с подправките да се суши в хладилник?
Терасата ми е отворена отгоре и няма как да е суша там.

# 623
  • Мнения: 5 001
Изчетох цялата тема и виждам, че има доста хора, които си правят пуски  Heart Eyes Ние си правим всяка година. Тази направихме 6бр пуски и 2 бърсака. Страхотен деликатес!

Вдъхнових се да правя и пастърми, особено кайзеровани. Вчера си намерих и чимен и от днес започвам!

Смятам да се пробвам и със сушен врат.

Виве....Браво! Hug

Може ли пъстармат след като се накисне в солата, и се омаже с подправките да се суши в хладилник?
Терасата ми е отворена отгоре и няма как да е суша там.


Може,но трябва да е на решетка.

# 624
  • София
  • Мнения: 10 858
Мила, гледам назад едни твои снимки на едни суджучета ... майсторска работа, браво  Heart Eyes
И суджуци ще метна, само да успея да си купя черва.
А пастармите ми са почти готови, нали около 10 дни им трябва?

А днес съм накиснала сафрид в сол, за маринования сафрид  ... Laughing
Изобщо много добре ми подейства тази тема  Flutter

# 625
  • София
  • Мнения: 1 289
И аз с нетърпение си чакам първите пастърми, че съм сложила две дози по различно време. Първите са ми от свинско и телешко контрафиле, вторите са говежди. Свинска и говежда още не съм правила, но след успеха на телешката и конската, съм сигурна в тях.

# 626
  • Houston, TX
  • Мнения: 15 838
Може ли пъстармат след като се накисне в солата, и се омаже с подправките да се суши в хладилник?

Може да, аз моите и луканки и суджуци ги суша там ( какво да се празви...температурни особенности на местото където живея  Mr. Green)

# 627
  • Мнения: 739
Ето ги и нашите мезета, тук са след една седмица съхнене в гаража
Скрит текст:

Правим ги с мъжа ми по рецепта за луканка, в черва, а като тръгнем да ги пълним то червото се завива и става във формата на суджук, и не стои право като луканка
Скрит текст:

Но каквато и да е формата им, ще се ядът, с много червено вино  Grinning
Скрит текст:

От 16 кила месо изкарахме общо 52 бройки мезе
Скрит текст:

# 628
  • София
  • Мнения: 10 858
Ох, страхотни са!

Ние вече изядохме първата ми пастарма  Heart Eyes Направо уникална беше! Сега съм се заканила да направя вече повече, тази беше за проба.

# 629
  • Мнения: 327
Нашата пъстърма е вече на терсата....Но ме притеснява,че вали сняг ...покрита е с найлон.дали ще изсъхне така или да е приберем е хладилника?При какви температури е добре да се суши?И колко време и е нужно?
Благодаря Ви!!!

Общи условия

Активация на акаунт