за яйцата

  • 15 318
  • 59
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 503
айде,,,давам отчет и аз.....От 30 яйца,само едно е пукнато и то...щото не съм го забелязала явно в началото.....

Не ми се занимаваше та ги направих едноцветни и им налепих картинки....Толкоз за таз година! Whistling Whistling Whistling Whistling

"черното" яйце,всъщност е лилаво Mr. Green
Много хубави са станали яйцата! Peace И аз, като че ли предпочитам повече едноцветни боядисани яйца .  Simple Smile

# 46
  • София
  • Мнения: 4 179
Благодарение на вас от 30-тина яйца само едно се пукна, и то още в началото. Явно си е било такова. Хареса ми този метод и вече така ще боядисвам. Иначе все имаше жертви поне 10-тина.
Сега ще разуча как се боядисва с готварски бои, защото те са с много свежи цветове и сигурно стават красиви. Тъй като вече приключих, придобития опит ще е за догодина.

# 47
  • Мнения: 2 126
За първи път откакто се помня за Великден да не се счупи ни едно яйце.55броя сварих,толкова и боядисах.Важен фактор се оказа това че са домашни Peace

# 48
  • Мнения: 2 898
В тенджера се слага студена вода,яйцата,малко оцет и се долива вода 2 пръста над яйцата,когато запо4нат да врят се изклиу4ва котлона,похлупват се и се оставят така 20 минути.Така яйцата ставали перфектно сварени и с жълтъка в центъра[/size].


  За пръв път и аз ги сварих така. От две кори имах само 2-3 пукнати. Друга година е било в пъти по-зле.

# 49
  • Мнения: 353
тази година и аз съм доволна, от 2 кори - 8 пукнати, а миналата едва боядисахме 20 пак от две кори, та може да се каже, че сме се справили направо много добре  Simple Smile

# 50
  • София
  • Мнения: 10 428
Обявявям война до победа (да докарам приличен процент здрави яйца).
Отчет - от две кори яйца със свеки изпукахме към 8-10 яйца. Изгубих им борйката, понеже част от тях покрих с онези "чорапчета", които във вряла вода се свиват и обивват плътно яйцето. Като за нас това си е малка, но важна победа.

Само да вметна - ниска температура, в чорапогащник, сол във водата, не бяха от хладилник

За първи път откакто се помня за Великден да не се счупи ни едно яйце.55броя сварих,толкова и боядисах.Важен фактор се оказа това че са домашни Peace
А, къде е ключа от палатката. Кокошките носачки се хранят с какви ли не смеси, а домашните кокошки дори и да не им се дава варовик сами си го кълват от двора. Завид благородно.

# 51
  • Ст.Загора
  • Мнения: 689
 Да се похваля и аз , за първи път тази година варих яйцата по парния метод, от 30 бр. само едно пукнато Grinning. Боядисах ги със седефени бои, страхотни са и дъщеря ми нарисува с восък няколко . Съжалявам че не мога да пусна снимки.

# 52
  • Мнения: 9 468
Да се отчета и аз от 20 яйца-2 спукани newsm44
Сварих ги по традиционния си начин:след като завря водата ги сложих,само,че вряха 15-тина минути.Във водата сложих 1 супена лъжица оцет и 1 супена лъжица сол.

# 53
  • Мнения: 148
И аз  варих 60 и боядисах толкова,супер.За пръв път да няма 10на счупени,благодарение на вас.
ето и моите:

# 54
  • Мнения: 9 468
ditsan,да не сте ги изяли вече?  Joy

# 55
  • Мнения: 5
А  си купих яйца от Била-бяха румънски от 19 останаха здрави 6-направо побеснях. Бягах до магазина и си взех 10 от тях нямаше нито едно спукано. Много е важно как, а сигурно и къде е гледана кокошката. Като разгледахме румънските от близа се оказа, че черупките им не са равни,  кокошките явно нямат добро калциране.

# 56
  • Словения
  • Мнения: 32
Христос воскресе!  bouquet
Този път се ръководих от съвета на Лабрекс и нито едно яйце не ми се счупи Hug Само дето ги заврях два пъти за всеки случай ето ги да ги видите
Весело изкарване на празника на всички!

# 57
  • Мнения: 1 182
Ето и моите- http://katka72.snimka.bg/cooking/kulinaren.365923.18073502
За втора година сварени по метода на Лабрекс.От 30 бр. няма нито едно счупено.

# 58
  • Мнения: 321
Аз държа боядисаните яйца в хладилника,колко дни след боядисването могат да се ядат без да са опасни?

# 59
  • у дома
  • Мнения: 1 581
ето и нашите яйца. тензух на дъното и мужду яйцата,студена вода и сол. на слаб огън. нито 1 счупено яйце.  Simple Smile

 

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт