за яйцата

  • 15 315
  • 59
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 131
Един трик и от мойта майка , които до сега много е помагал и има най-много 2-3 счупени.Взимате от тези тънките дамски чорапи 3/4, които са като чорапогащник и слагате яйцата и връзвате.Може и от стар чорапогащник да отрежете.По този начин не мърдат и не се удрят.Слагате в тенджера така, че да не мърдати варите.Тенджерката е според това колко яйца слагате.
Аз съм страшно доволна.Правя го с беяви чорапи, че на черните им нямам вяра да не пуснат цвят.

# 16
  • Мнения: 27 524
А като се слагат в този уред не трябва ли да се дупчат?

Дупчат се с едно малко шилце, да. Дупчицата е мъничка и не оказва никакво влияние после при чукането  Simple Smile

# 17
  • Мнения: 157
Имаше един много коментиран миналата година метод за варене на яйца- мисля, че беше на enamorada-, но не го помня. Сварих ги по този метод и за първи път нямах нито едно счупено. Някой да го помни?

# 18
  • Мнения: 22 867
Имаше един много коментиран миналата година метод за варене на яйца- мисля, че беше на enamorada-, но не го помня. Сварих ги по този метод и за първи път нямах нито едно счупено. Някой да го помни?

Ето го:

Цитат
В тенджера се слага студена вода,яйцата,малко оцет и се долива вода 2 пръста над яйцата,когато запо4нат да врят се изклиу4ва котлона,похлупват се и се оставят така 20 минути.Така яйцата ставали перфектно сварени и с жълтъка в центъра.

Варя ги по тоя начин без оцета.

# 19
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Имаше един много коментиран миналата година метод за варене на яйца- мисля, че беше на enamorada-, но не го помня. Сварих ги по този метод и за първи път нямах нито едно счупено. Някой да го помни?

Ето го:

Цитат
В тенджера се слага студена вода,яйцата,малко оцет и се долива вода 2 пръста над яйцата,когато запо4нат да врят се изклиу4ва котлона,похлупват се и се оставят така 20 минути.Така яйцата ставали перфектно сварени и с жълтъка в центъра.



Варя ги по тоя начин без оцета.

Сол слага ли се във водата?

# 20
  • Мнения: 22 867
Сол слага ли се във водата?

Lindita, аз нищо не слагам, само яйцата и водата в захлупена тенджерка и на огъня. Като заври водата,  спирам газта и оставям така 20-25 мин да постоят, после боядисвам.

# 21
  • у нас
  • Мнения: 5 736
Момичета, благодаря за различните идеи за сваряване на яйцата, ще пробвам   bouquet

# 22
  • Мнения: 571
Вaдя ги предвaрително зa няколко 4aсa от хлaдилникa PeaceДa сa нa стaйнa темпержтурa.aко се вaрят директно от хлaдилникa се пукaт.Инa4е отдолу слaгaм плaт a във водaтa оцет и сол Peace

# 23
  • Мнения: 1 437
Вчера варих по всички правила и резултата е от 3 яйца - 2 счупени ooooh!

# 24
  • Варна
  • Мнения: 939
Вчера варих по всички правила и резултата е от 3 яйца - 2 счупени ooooh!
Сигурно, защото не са ти били от щастлива кокошка яйцата  Laughing
Знам, че надали ти е било смешно  Hug, ама с тези репортажи сега около празниците направих асоциацията  ooooh!
Дано случим на кокоши яйца и най-много начупени да имаме на самия празник, а не преди него  Peace

# 25
  • Мнения: 157
labrex, благодаря! Точно това беше!

# 26
  • Мнения: 202
Миналата година ги варих по метода на Labrex и нямах нито едни яйце счупено, при условие, че всичките бяха бели с тънка черупка. Пробвайте, няма да сгрешите.

# 27
  • Мнения: 23
Какво се прави с първото червено яице от миналата година?????

# 28
  • Мнения: 5 001
Какво се прави с първото червено яице от миналата година?????
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=287401.0
Ето тука една темичка....

# 29
  • Мнения: 404
Миналата година ги варих по метода на Labrex и нямах нито едни яйце счупено, при условие, че всичките бяха бели с тънка черупка. Пробвайте, няма да сгрешите.

Реших да пробвам този метод, сега стоят яйцата захлупени на котлона, но виждам, че има поне 3-4 пукнати (от 19 бр).  Sad Май нещо не го направих както трябва. Какво значи да заври водата - да излизат малки мехурчета или да започне да бълбука водата? Аз я оставих да забълбука и после изключих. А на каква степен трябва да е котлона?

Общи условия

Активация на акаунт