за яйцата

  • 15 315
  • 59
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 936
Малко късно виждам темата, но няма нищо. Чудих се за оцета и солта как беше, затова нищо не сложих във водата на яйцата. Сега се варят - от 15 яйца има около 3 напукани. Втората доза ще я сваря с оцет и сол.

# 31
  • София
  • Мнения: 10 428
Миналата година ги варих по метода на Labrex и нямах нито едни яйце счупено, при условие, че всичките бяха бели с тънка черупка. Пробвайте, няма да сгрешите.
Пробвах вчера, детето трябваше днес да носи две саврени яйца в детската градина. От шест яйца - едно здраво.
 bash
Как пък една година не сварих читаво яйцата. То кърпи, то чорапогащници, сол, оцет, вадени от хладилника, в малка тенджерка, ниска температура...И свеки е патка като мен, и тя ги чупи повече от половината. Нямам помощ от никъде.  Mr. Green

# 32
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Да не остана по назад от вас и аз пробвах този метод - от 15 яйца 2 пукнати,което за мен си е рекорд    Laughing Mr. Green
Само оцет сложих.

# 33
  • Мнения: 429
Мен днес ме домързя да се събудя и ще боядисвам/варя в събота. Винаги изкарвам яйцата от хладилника, измивам ги хубаво с четчица и ги оставям на стайна температура цяла нощ.  Цялото дъно на тенджерата покривам плътно с яйца, за да няма място за търкаляне. Наливам студена вода и варя на умерен огън. Понякога има спукани, друг път няма-всичко зависи от яйцата, но тази година яйцата ми са от изключително щастливи, тичащи по полето кокошки  Joy Joy Joy...само някое да смее да се счупи  ooooh!
Labrex, оставали ли са ти сурови яйца по този начин?  Много странно ми звучи, но понеже си ми любимка и много ти вярвам-ще опитам  Hug

# 34
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Да докладвам и аз резултат от парния метод, от 9 яйца 2 пукнати, но съм доволна де, можеше и повече да са, допадна ми метода, още повече че се пести и ток/газ Mr. Green Peace

# 35
  • Мнения: 417
Току-що в друга тема Pety беше написала как ги вари, аз го правя по същия начин от две-три години, все си мисля, че във форума го прочетох. Не се чупят яйцата и жълтъците не позеленяват, а са сварени добре. Слагат се яйцата в тенджерка със студена вода на огъня, като заври водата, изключвате котлон/газ и оставяте така 20-25 мин. После боядисвате.

Аз по тази рецепта варих миналата година и станаха идеални!  bouquet

# 36
  • Мнения: 22 867
Labrex, оставали ли са ти сурови яйца по този начин?

barboran4e, и на мен ми прозвуча странно, като го прочетох и първия път завря водата, изгасих газта, стояха 20 мин, нямаше счупено ни едно Peace, може пък и да са били от много щастливи кокошки, знам ли Grinning, пак ги сложих на огъня, пак завря водата и стояха още 15 мин. за да съм сигурна, че не са сурови. Аз по принцип не обичам рохки яйца, пък и великденските, дето стоят по седмица после, предпочитам да са добре сварени. На другата година имаше едно спукано, счупих го, беше си сварено. така че ако искаш, презастраховай се или прежали едно яйце да провериш дали са сварени добре според тебе.  bouquet

бъръльо-бъръльо, някъде нещо бъркаш при варенето, не може пък така да ти се чупят. Да не ги слагаш студени от хладилника и да ги заливаш с гореща вода, ако ги вариш на много силен огън, пак може да се изпочупят,.........от 6 1 здраво, прекалено е, и аз бих се ядосала. Пробвай някакъв друг начин, поне по-малко счупени да има.  bouquet

# 37
  • Мнения: 202
Здравей Мимоза!

В момента в който видиш първото бълбук и изключваш котлона. Не мога да ти кажа точно каква трябва да е степента на котлона. На моята печка е 7. Не знам дали имаш на твоята изобщо такава степен.

# 38
  • Варна
  • Мнения: 939
Така, така и до къде стигаме пак - до това дали яйцата са от щастливи кокошки или Нъц  Laughing
Та сварих и боядисах си ги вече - готов съм.
За протокола от 40 и кусур яйца счупените са почти 10 бр.
Никой няма сърдит де - довечера тъкмо добре ще си паснах с прясната зелена салатка и ракийката покрай нея  Mr. Green.
Да кажа - още преди да има бълбук ми се мярнаха в първата тенджера цели две пукнати.
Дали са били щастливи тез кокошки незнам, но важното е че дъщеричката ми с която ги мацахме остана много доволна. Поне на страхотни лепенки случихме тази година - много добре и гладко се залепиха, а и са много сладки  Simple Smile

Аз друго да питам - някой да е ползвал седефени бои и могат ли да се запазват и колко време, когато са вече отворени. Нали се сгъстяват де, та затова питам. Иначе много готини и интересни станаха с тях яйчицата - за първи път боядисвам с тях.

# 39
  • София
  • Мнения: 10 428
бъръльо-бъръльо, някъде нещо бъркаш при варенето, не може пък така да ти се чупят. Да не ги слагаш студени от хладилника и да ги заливаш с гореща вода, ако ги вариш на много силен огън, пак може да се изпочупят,.........от 6 1 здраво, прекалено е, и аз бих се ядосала. Пробвай някакъв друг начин, поне по-малко счупени да има.  bouquet
Не е от начина. Правя всичко по правилата. Просто съм карък на яйца  Crazy.
Никакъв друг начин няма да използвам - след като на всички става и на мен ще стане...Обявявям война до победа (да докарам приличен процент здрави яйца).

# 40
  • Мнения: 571
Вaрих ги кaкто писaх по-горе и нямaм нито едно с4упено Whistling Laughing

# 41
  • Мнения: 4 916
Labrex, оставали ли са ти сурови яйца по този начин?

barboran4e, и на мен ми прозвуча странно, като го прочетох и първия път завря водата, изгасих газта, стояха 20 мин, нямаше счупено ни едно Peace, може пък и да са били от много щастливи кокошки, знам ли Grinning, пак ги сложих на огъня, пак завря водата и стояха още 15 мин. за да съм сигурна, че не са сурови. Аз по принцип не обичам рохки яйца, пък и великденските, дето стоят по седмица после, предпочитам да са добре сварени. На другата година имаше едно спукано, счупих го, беше си сварено. така че ако искаш, презастраховай се или прежали едно яйце да провериш дали са сварени добре според тебе.  bouquet
...


Ако нямате нито едно пукнато яйце (което при мен е изключено да се случи), можете да пробвате дали са сварени като извадите едно яйце и го завъртите на масата или плота. Ако се върти едва-едва - значи е още рохко, ако се върти като пумпал - твърдо сварено е.  Peace Проверен метод.

# 42
  • Sofia
  • Мнения: 26 586
15 яйца сварих и нито едно не е спукано Laughingнякои боядисах с памук,други с мраморните желатинови бои,но от тях не съм доволна,лепят много неприятно...

# 43
  • Мнения: 5 001
айде,,,давам отчет и аз.....От 30 яйца,само едно е пукнато и то...щото не съм го забелязала явно в началото.....

Не ми се занимаваше та ги направих едноцветни и им налепих картинки....Толкоз за таз година! Whistling Whistling Whistling Whistling

"черното" яйце,всъщност е лилаво Mr. Green

# 44
  • Мнения: 936
Didnik, вчера моя позната ми похвали точно седефените бои. Каза, че трета година вече само такива купува и е много доволна.

Общи условия

Активация на акаунт