МАРИНОВАНИ КАМБИ.За истински гурмани!

  • 118 780
  • 374
  •   1
Отговори
# 360
  • Мнения: 5 386
Simple Smile Мое мнение - не желая възрастни хора да ми приготвят зимнина и каквато и било готвена храна - причини: хигиена на ръце, на съдове, на помещение, където се приготвя, самото измиване на зеленчуците, недовиждането - често го има и това, забравянето - често и това го има.

Направих по рецептата, но не зная това задушаване какво значи - сипване на камбите, чесъна и морковите в кипналата марината, изключване на котлона и слагане на капак или
чисто и просто варене на тих огън за 15 мин на камбите, чесъна и морковите в маринатата.
Изключва ли се котлона, след завирането и пускането на камбите?
 
Моите буркани са вече готови, с хлътнала капачка, след час ще ги обърна и прибера в шкаф.  
Марината ми не зная каква е - бистра или не, мисля - не е , плуват в нея целина листа и млян черен пипер, пооцветена е и от моркови, камби.
Едната доза я направих с 15 мин варене на слаб огън в марината, не са се разкашкали камбите. Другата доза с киснене в гореща марината под похлупак за повече от 15 мин.
На вкус - опитах камбите - ок са.

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 17:52 от *Камея

# 361
  • В най - голямото село
  • Мнения: 1 806
Страхотна туршия. Правя я няколко години вече. Но правя 2-3 кг. слагам в хладилника и се изяжда Simple Smile от ММ. От няколко години обаче той не може да яде сладко и спрях да я правя, но сега си мисля, ако сложа еритритол, дали ще стане. Ще взема да пробвам. Винаги я правя с чушки и понякога слагам карфиол и моркови.

# 362
  • Мнения: 5 386
Снощи направих с карфиол, държах на слаб огън марината с карфиола поне половин час , разбърквах, още стои, не съм бутилирала.

# 363
  • Sofia
  • Мнения: 1 052
Хубава рецепта. Набелязала съм я да я направя. Досега съм правила само криви червени месести чушки по тази рецепта. Пак стават хубави.

# 364
  • Мнения: 7 418
Хубава рецепта. Набелязала съм я да я направя. Досега съм правила само криви червени месести чушки по тази рецепта. Пак стават хубави.

Ани Ка, благодаря за коментара Simple Smile
И аз я правя с червени чушки. Става чудесно.

# 365
  • Мнения: 5 386
Така. Аз с чушки, с камби, а сега и с карфиол и морков направих. На вкус всичко е ок, няма разкашкано, но.... Идва ми кисело и се налага да изплаквам зеленчуците от маринатата преди консумация. Не мога да свикна с вкуса ѝ - киселото със сладкото са в повече. Ясно, че се налага, за да се консервира.

# 366
  • Шумен
  • Мнения: 5 276
Правих една пробна доза преди седмица само че с чушки, не можа да стигне до хладилника Simple Smile
Тази вечер затворих 5 буркана пак с чушки, да видим ще стигнат ли до шкафа Joy
Благодаря за рецептата Simple Smile

# 367
  • България
  • Мнения: 430
Хайде, време е за божествената рецепта на Селма!

# 368
  • MUC
  • Мнения: 571
Минавам да побутна темата и да споделя резултата от първия ми опит. Камбите станаха страхотни!
Благодаря, Селма! Simple Smile

# 369
  • Карлово
  • Мнения: 4 648
И аз изпробвах рецептата, само че с чушки. Много се харесаха, в началото им се видяха безсолни, но като престояха около 7-10 дни се оказаха супер. Благодаря за споделена рецепта.

# 370
  • Мнения: 952
Мм мм не спирам...Да правя и ...да ям😀

# 371
  • Пловдив
  • Мнения: 3 560
Може ли ориентир за количество като буркани и какъв размер съответо ви се получават?

# 372
  • MUC
  • Мнения: 571
Може ли ориентир за количество като буркани и какъв размер съответо ви се получават?

От 1 кг. камби мен ми излезнаха два буркана по 720 мл, но не се напълниха до горе.

# 373
  • Карлово
  • Мнения: 4 648
Пак се включвам. За 4-5 път тази есен правя чушки по тази рецепта. Добре че свършват чушките по пазара. Wink
Един път в част от чушките, т.е. отрязани връхчета, около 4-5 см след мариноване напълних сирене. Сега имах гости, на които ги сервирах и ги ометоха за отрицателно време.
Също съм впечатлена от начина на консервиране, горещи буркани, горещи чушки и горещи капачки, това никой не ми го е казвал.

# 374
  • Мнения: 7 418
....
Също съм впечатлена от начина на консервиране, горещи буркани, горещи чушки и горещи капачки, това никой не ми го е казвал.

Да, научено е от хора, които не познават аспирин или други консерванти в консервите, освен натуралните.
Така или с леки вариации се консервират и сладка, и конфитюри, и още много други неща.

Радвам се, че ви е харесала рецептата. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт