МАРИНОВАНИ КАМБИ.За истински гурмани!

  • 118 651
  • 374
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: 244
Имам само един въпрос  newsm78 - 1 кг камби бруто тегло ли е ? Или нето - изчистени и нарязани ?
Правя подобна (е с разлики) хрупкава парена туршия от червени месести пиперки. Става също превъзходна   chef! Благодаря за рецептата Селма!  Simple Smile  bouquet

# 331
  • Мнения: 7 416
  1 кг непочистени камби , CVETETO3101  Simple Smile
 

# 332
  • Варна
  • Мнения: 1 949
Здравейте!

Много ми харесва рецептата на тези камби  Crazy,изглеждат великолепно.
Никога не съм правила консерви ,затова и имам няколко въпроса :
- какви капачки използвате ,тези за консервиране?как изглеждат?
- как се казва уреда  с който се затварят бурканите?Как се борави с него ?
Дано сте ме разбрали ooooh!

Последна редакция: нд, 14 сеп 2014, 16:33 от Velina_p

# 333
  • Пловдив
  • Мнения: 1 219
Май почти всички ползваме буркани с капачки на винт. Пълниш, завиваш здраво и обръщаш.

# 334
  • Варна
  • Мнения: 1 949
Май почти всички ползваме буркани с капачки на винт. Пълниш, завиваш здраво и обръщаш.

 Hug

# 335
  • Мнения: 493
И аз съм фен на маринованите камби   bouquet . Иска ми се да включа и моркови и карфиол . Затова да попитам тези от вас, които са слагали вече от тези съставки - Колко време попарвате в маринатата морковите и карфиола - за кратко или до лекото им омекване, както камбите?

# 336
  • Пловдив
  • Мнения: 1 219
На мен миналата година ми остана много марината и затворих 2 буркана само моркови и карфиол. Абе стана, но леко заварен карфиол мирише ужасно. Ама наистина ужасно. Иначе морковите ги слагам с камбите - много добре си стават.
Вчера като бяхме на село моята свекърва се оплака, че в понеделник (след като неделята бяхме при нея и изпекохме една камара пипер) била направила 15 кг. камби. Ама утрепала се била. Викам ѝ ми що не каза, че има бе жена, поне 8 кг. щях да взема, хем аз да си направя моите, хем на теб да ти е по-лесно. Хубавото е че има още чушки и съм предупредила вече, че като узреят, трябва да ми се обади и аз ще се погрижа.

# 337
  • гр.София
  • Мнения: 62
Здравейте!

Много ми харесва рецептата на тези камби  Crazy,изглеждат великолепно.
Никога не съм правила консерви ,затова и имам няколко въпроса :
- какви капачки използвате ,тези за консервиране?как изглеждат?
- как се казва уреда  с който се затварят бурканите?Как се борави с него ?
Дано сте ме разбрали ooooh!
Има капачки за буркани на винт и не. Във всеки по голям хранителен магазин се продават капачки за буркани. Уреда се казва затварачка за буркани, а как се борави ще разбереш, като си го купиш/ в маг. за домашни потреби или пазар, може и в Кауфланд да ги има/. Всичко е много елементарно и лесно. Явно си съвсем начинаеща, нямаш ли близка, която да ти покаже? Ако не намираш, работиш само с буркани с винт:-))

# 338
  • Мнения: 1 934
Имахме гости и отворих буркан с камбите- еми, нямаше човек, който да не каже, че сладнят твърде много и останаха така Sad

Съжалявам, но определено само щипка сол в рецептата й не е достатъчно  Peace


Дано не се обидите в темата, но когато чете човек суперлативите тук и направи, тогава става ясно за повечето, че не им е съвсем по вкуса  Confused

# 339
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Здравейте! В "Любими "съм пуснал рецепта за камби ,по която аз ги правя от години - по две дози. Една няма да ви стигне! Naughty

Мариновани камби
 5кг червени камби почистени, 1кг карфиол,1средна зелка,1кг моркови,1глава кервиз (целина) с листата, всичкия зарзават да е 9-10кг нарязан за                             консумация.Приготвя се марината: 1л.оцет,7чаени чаши вода,1суп.лъж. натриев бензоат,1ч.ч.едра сол,1кг.захар.В голям съд се залива зарзавата с марината,пестоява 12ч.,пълнят се бурканите,във всеки се слага по 1-2 скил.чесън ,5-6зърна чер пипер,3-4 зърна бахар. Залива се с марината и се стерилизира малко (за капачката)              

# 340
  • густо майна Филибето
  • Мнения: 8 535
Имахме гости и отворих буркан с камбите- еми, нямаше човек, който да не каже, че сладнят твърде много и останаха така Sad

Съжалявам, но определено само щипка сол в рецептата й не е достатъчно  Peace


Дано не се обидите в темата, но когато чете човек суперлативите тук и направи, тогава става ясно за повечето, че не им е съвсем по вкуса  Confused

Аз си правя разни трушии от години, само с камбите не успявах, затова подробностите по технологията ми бяха много полезни. Hug 
 Но определено е въпрос на вкус, още първия път ги направих по мой вкус - ако килограм камби е за два буркана, слагам наполовина оцета от рецептата и само две супени лъжици захар. И поне чаена лъжица сол. Олиото - според джоба, защото правя голямо количество. Уникално вкусни са!!!

# 341
  • Мнения: 1 934
Любознателна, да, точно това и аз установих- технологията е супер, но пропорциите-не /поне за нашия вкус  Peace/ И аз ще слагам сол повечко, а захар по-малко  Simple Smile

# 342
  • Мнения: 4
Strahotni idei vijdam tuk! Mersi na vsi4ki za spodelqneto na idei! 6te opitam mnogo ne6ta ot predlojenite!

# 343
  • Мнения: 1
Здравейте, искам да попитам от къде мога да си купя бейби камбички, защото търсих, но никъде не намерих? Благодаря!

# 344
  • Италия
  • Мнения: 490
Селма, благодаря за рецептата и аз, разкошна е! Аз днес я правих, но поради липсата на камби в района, в който живея, сложих червени чушки, нарязани на лентички по дължина. Добавих и повече сол - на трите дози, които направих, добавих 3 с.л. сол. Чудна!
Много ме блазни идеята да направя така и карфиол. Има ли някой, който го е приготвял с тази марината, та да сподели опит? Интересува ме по-точно за колко време карфиола се задушава в маринатата?

Общи условия

Активация на акаунт