Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 71

  • 36 844
  • 297
  •   1
Отговори
# 270
  • под тепетата
  • Мнения: 9 400
Ванче, наборе, питала те бях за шоколадовото тесто  Mr. Green
 Чаршафът на Варната си личи по бръчките от фолиото, а иначе тъмното е шоколадова глазура от черен латвийски шоколад по рецептата на Албенка. Белите рози са от марципана, а шоколадовата не стана баш каквато исках ( нещо ми се ронеше тестото), яявно иска още репетиции. За сведение на варната капнах от сините бои от Метро, не стана снежно бяло, но се ядва.
 Бъни, мерси !
 Присъединявам се към тези от вас, дето ако не си покажат тортата тук все едно не са я правили.

# 271
  • София
  • Мнения: 183
Бобсито от тези cutter-и си купих 2 - едно за цветчета и едно за зелените листенца отдолу на розите. Много съм доволна, много лесно се отлепят, в средата има една дупка и оттам с нещо дълго и тънко натискаш и то пада. Нищо особено.  Peace
shemet_neveroiaten аз съм си оправяла тестото с малко вода да се размекне, става малко кашаво и после пак добавям нишесте или пудра захар докато стане хубаво.

# 272
  • Мнения: 310
rien   за подпорките не знаех  ooooh!  а за това последното, ти хубаво си го превела, ама ръкохватка за правене на цветя нищо не ми говори  newsm78 
Да не би да е нещо от този сорт http://www.wilton.com/store/site/product.cfm?id=93495A8B-423B-52 … -F0150C5DDC4C83C3   newsm78
stefibgg  разбрах, че си поръчвала от там, даже мисля скоро да ти подосаждам, относно поръчките от този сайт, ама ще е на лична да не спамя в темата.  Wink

# 273
  • Мнения: 1 610
Бобсито, ами според мен е такова. Чашка за оформяне на цветенце. Не виждам голяма полза в него, поправете ме. Иначе тези нежните цветенца, и тук ги има. Това ще си поръчам  скоро / да не чува съпругът, ще ме обезглави/

# 274
  • Мнения: 7 091
Как се оправя втвръдната готова моделираща маса като прекалиш с нишестето? Видях нещо за глюкоза, пробвах ама без особен ефект. Въобще има ли шанс да се ползва или е готова за боклука?

Зависи за какво- за покриване аз не бих рискувала да я сложа вече, защото най-вероятно ще се напука, но за фигури можеш да я оползотвориш по 2 начина- единия е да добавяш по няколко капки обикновена чешмяна вода, месиш, пак добавяш и т.н. Другия начин е за няколко секунди в микровълнова- бързо размесваш, оформящ и след 5 -10 мин е станало на камък.

# 275
  • Мнения: 1 122
Момичета толкова много торти за 2 дни никога не е имало и то всички прекрасни.  smile3501

Албенка по повод съвета за моята торта, е как ще ти се разсърдя, даже напротив. Много мислех как да направя контура на сърцата, ама нещо не го измислих. Нищо следващия път.

Fior розите си ги сложих ей така върху сметаната, защото тортата си беше за в къщи. Така че и да се разтопи все тая,пред  никой нямаше да се изложа.

Показвам ви след 4 дни колко се е разтопило под розите. Почти не е. Може би защото тестото беше изсъхнало, ако се сложи чаршаф предполагам тогава ще се разтече повече.

# 276
  • Мнения: 75
Здравейте и от мен по късни доби Hug
Момичета благодаря ви за оказаната помощ и съвети  bouquet
Тортата ми стана страхотна, децата мноого се зарадваха, всичките ми приятели припаднаха като разбраха кой е автора (майстора да кажа още не ми се обръща езика). От голямата торта нищо не остана. Утре ще ви я покажа че сега съм гроги.
 Hugна всички ви  chef

# 277
  • Мнения: 1 173
Бобсто подпори се слагат на етажните торти за да не хлътват етажите отдолу. Това за цветята е нещо подобно на това на Уилтън , само че на тази стойка можеш да си ги сложиш да висят докато изсъхнат ( ако са сложени на тел разбира се).
Другото което показа ,лентата -това е цветарско тиксо , с него се сглобяват цветята. Стериопорените неща са за рози - да не си играеш да го правиш от захарно тесто и да го чакаш да съхне , а направо се ползват стериопорени.
 Кътърите за снежинките не  правят чак толкова тънки снежинки . Зори ,мисля че за сладки ги беше ползвала по Коледа  newsm78

Последна редакция: вт, 17 фев 2009, 01:13 от raya_usa

# 278
  • Мнения: 310
raya_usa   благодаря за разяснението   Hug  Сигурно нямаше да мога да заспя, ако не бях разбрала какво е приложението на тези неща (ех, това любопитство) Още веднъж, благодаря   bouquet

Да не забравите да гласувате за нашите участнички в КейкСентръл  Peace
http://www.cakecentral.com/modules.php?name=gallery&file=dis … e&pid=1311427 - Наталина
http://www.cakecentral.com/modules.php?name=gallery&file=dis … e&pid=1279120 - Тандури
http://www.cakecentral.com/modules.php?name=gallery&file=dis … e&pid=1311956 - Стаси76
и тази така и не се разбра на кой е http://www.cakecentral.com/modules.php?name=gallery&file=dis … e&pid=1311184
Още не са пуснали гласуването, ще гласувам сутринта.Успех, момичета   Peace

Последна редакция: вт, 17 фев 2009, 02:48 от Бобсито

# 279
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Зависи за какво- за покриване аз не бих рискувала да я сложа вече, защото най-вероятно ще се напука, но за фигури можеш да я оползотвориш

Остана ми мноооооооооого хубаво червено от сърдечната торта ама не успях да го употребя на момента та ми се щеше малко рози да натворя от него - няма да е за покриване. Мъжа  ми каза че съм имала още материал да съм го хвърляла това - как да му обясниш че не е проблема в материала, а в цвета - знам ли дали и как ще докарам пак такова червено.

Благодаря за отговорите Tandoori и stefibgg.

Дими много ми хареса идеята ти - нещо като бърз справочник за разнищени в детайли често срещани въпроси.

# 280
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, толкова бързо пишете, че не мога да ви насмогна.

Биляна, ЧРД на половинката ти. Тортата е станала супер. Продължавай все така и нещата ще стават по-добре и по-добре.

Много се извинявам, че не се включвам по въпросите, но както винаги нямам никакво време за нищо. Малкият иска голямо внимание... тортите също  ooooh!

# 281
  • Мнения: 156
Благодаря на всички за успокояващите и подкрепящите думи.Няма отказване от тортоправенето, скоро е рожденият ден и на сина ми. Той пък иска торта с гормити Laughing Трябва да направя море,сигурно ще е от желатин и искам да попитам от какво трябва да е тортата.Знавм , че желатинът ще разтопи захарното покритие, само от сметана ли трябва да е тортата? newsm78 #Crazy

Последна редакция: вт, 17 фев 2009, 10:28 от pavi04

# 282
Моля да ми бъде обяснено бавно как да гласувам за страхотните торти на момичетата от форума. Трябва ли да съм регистрирана в сайта, който провежда конкурса?

# 283
  • Мнения: 1 491
Моля да ми бъде обяснено бавно как да гласувам за страхотните торти на момичетата от форума. Трябва ли да съм регистрирана в сайта, който провежда конкурса?

Задължително се изисква регистрация, за да можеш да гласуваш  Peace

# 284
Благодаря за бързия отговор. Ще се регистрирам.

Общи условия

Активация на акаунт