Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 71

  • 36 840
  • 297
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 1 610
Мерси за съветите, днес съм доволна горе долу от получената работа. Малко са ми груби фигурите, малко едри, С какво ли не работих за да си избера за бъдеще нещо подходящо.
Първо великия крокодил, листата и една змия> Направих ги от ММФ, крокодила е дълъг, колкото човешка длан. Няма зъби, защото бялото ми беше опаковано и докато го отворя, сиреч днес, беше изсъхнало. подпрян е с клечка, вече я извадих, устата си стои отворена.
После реших да видя как става този шоколадов фондан и от него да направя палмите.  ooooh! Кой ме би по главата. Първо го направих с петмез или някакво медено подобие.сместта беше една мазна и трудна за моделиране, използвах едни вафли за основа и направих от него стъблата на палмите. Като засъхнаха приличат по скоро на мъжки тъмнокожи членове, но като залепя листата ще замажа положението. Само притеснението ми е, че станаха малко тежки, не им сложих клечки или шишове, понеже нямаше как да изсъхнат легнали.
 Ванче, мерси за линка, това с клечките се оказа много полезно при третия експеримент - захарен фондан/ готова маса/
Готовата маса е супер, само дето трябва да се правят фигурите в бял цвят и после да се оцветяват понеже един път като сложиш цвят почва да лепне, Оправях го с пудра захар. Става малко твърдо и се напуква. Правилно ли съм преценила , че е захарен фондан? И правих едни големи фигури, станах едни тееежки. Освен това всичко трябва да се прави от едно парче, Не става с клечки,как ли не ги чудих.
За заключение,ММф ми стана любим.  камерата ми е с празна батерия,не мога да снимам сега. При първа възможност , ще покажа творенията.

Да питам как се съхраняват остатъци от ММФ, ШФ и ЗФ/ тоест от всички имам остатък/?ММФ И ШФ натиках в хладилник, те са 2 малки топки, станаха твърди като камък. А Захарен имам повечко сега го опаковах херметично във фолио и кутия , но не ми се слага в хладилника? НЕ искам да го прецакам.

Чародейке,аз бих омесила крем с н накъсано тесто докато постигна двете форми тяло и глава. Панделките предполагам със шприц.Нека старите кажат.
ММм, тези банани с шоколада много апетитно изглеждат.
Светлане, как слепяш частите после? На мен това ми е най-големия проблем.

# 256
  • Мнения: 634
Наталина,привет от мен и поздравления за тортата.
Рая ,много стилна последната торта ,както всички твои.
Додиники,добро начало.
Бъни много апетитно .
Стефи всеки път ахкам ,като видя моделирани неща специални поздрави.
Кики ники добре дошла и поздрави за тортата.
Светлане много пъстра торта,ако позволищ ще я ползвам като идея.
Пави04 браво за барбито .
Чародейка сполучливи рози.
Мария илва супер торти точно такива ми харесват.
Руми да не те пропусна мила,браво.
Мария м ,поздравления.
Искам да кажа браво на всички и ,че,за мен е чест да общувам с такива невероятни дами   bouquet
Аз днес само домакинствах.

# 257
  • Мнения: 492
Rien, с четка за рисуване и вода,  и след като вече са готови, тези които са за страничната част на тортата ги залепвам за тортата с вода и пудра захар, смесени до гъста каша. няма проблем да сглобиш всички части директно върху тортата, става нещо като пъзел, виждаш къде трябва да сложиш правилното парченце.
Албенка, за мен ще бъде  удоволствие да видя моя торта, направена от професионалист като теб  love001

# 258
  • под тепетата
  • Мнения: 9 400
 Ето обещаната торта за РД-то на мъжа ми. С благодарност за помощта на Ванчето, специално за нея китките са 3  Mr. Green ( в оригиналът бяха 2  Naughty) Вярно, че не са прецизни като нейните, имам още да се уча!

# 259
  • На края на света !
  • Мнения: 2 328

Чародейке,аз бих омесила крем с н накъсано тесто докато постигна двете форми тяло и глава. Панделките предполагам със шприц.Нека старите кажат.

и на мен ми минава нещо такова през главата ,но според вас ,кой крем е най подходящ за оформяне на такова тяло  newsm78 аз кремовете дето ги правя са все едни тежки ,и не стават за такава торта  Rolling Eyes

bilqna_69 много изискана торта ,много ми харесва .

# 260
  • Мнения: 359
Биляна, страхотна торта. Браво.

# 261
  • Мнения: 1 173
Риен ММФ и ШФ се слагат в хладилника увити добре в домакинско фолио и после в торбичка или кутия. ММФ става като камък твърдо , но преди работа го затопляш за 10-15 сек в микровълновата и готово
Биляна много ми хареса тортичката
Светлане и твоята също - и аз се позачудих защо Д е на обратно  Wink
Румя много апетитна Татяна

Как се прави какаов пандишпан - след тази зарибявка на това Брюле с какаови платки , искам и аз да взема да пробвам . Обаче на колко яйца колко какао се слага  newsm78

Тортата на Танита - тя спомена преди няколко страници ( поразровете се по-назад) , че главата е от натрошен блат омесен с маслен крем и после моделиран.

# 262
  • под тепетата
  • Мнения: 9 400
Благодаря, момичета!
 Като знам какви чудеса правите, от вашите похвали ми поникват крила  Embarassed (не пия редбуууул  Laughing )

# 263
  • Мнения: 310
raya_usa в Тортената библиотека, в рецептата на Наталина (първата рецепта) за блатове е написано колко какао трябва да се сложи за какаов пандишпан.  Wink
bilqna_69 много красива торта   bouquet

# 264
  • Мнения: 1 394
Лелеееее вие направо ме смайвате............не спите ли бе хора?Всички торти са уникални!Направо сте върха!Добре ,че влязох при вас в тази тема,иначе никога нямаше да разбера,че не е чак толкова непостижимо да направиш една красива торта!Благодаря на всички за съветите!Страхотни сте,продължавайте да радвате всички! newsm51

# 265
  • Мнения: 1 965
Я, да ви питам аз....  Crossing Arms  Вие ли изкупихте БРЮЛЕ-то от МЕТРО?  hahaha От 1 месец - все няма.....  Naughty . И какво ще правим сега??? Чак започвам да се притеснявам.... ами ако не ви хареса???? Ще има ли  #2gunfire ...... Шегувам се.....
Мария - много добре си се справила с лИбовните торти... Ти току-изчезнеш.... и изведнъж се появяваш с торти....
Руми - много ефектна тази бананова украса. Листата от какво ги спретна???
maria_m - Много обичам такива рошави, къдрави, нестандартни торти. Те винаги стават най-вкусни. Бих казала на какво приличат.... амааааааа.....  Joy  айде ще те изчакам малко да посвикнеш с темата и с мен най-вече, та да не ми се разсърдиш..... ей!!!  Wink
bilqna_69   - Shocked . Не помня къде е моя принос в тази красота..... явно нещо консултации съм ти давала.  Rolling Eyes  Прощавай, ама ..... не помня... Перфектна е тортата. С фондан ли увива или е глазура. На бялата част личи чаршафа, но за кафявата съм в дилема?!?  Thinking Китките ги изброих,  Naughty бъди сигурна...... Екстра са..... не ги мисли.
rien - Дай снимки, бре душко! нИ мЪ мъчи тъй!!! Това било грамадно, онова било големшко трето пък било тежичко...... Ейййййй....... фантазията ми спря да работи вече. Дай го тоз` кУРКУдил /така викаше малкия/ да го видим......
Айде, отивам да правя торта и аз.......  Whistling

# 266
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Аз се появявам с въпрос от категорията предъвквани ама не съм очаквала че ще ме интересува отговора и с търсачката пробвах ама не намерих нищо задоволително така че извинете ама ще питам.

Как се оправя втвръдната готова моделираща маса като прекалиш с нишестето? Видях нещо за глюкоза, пробвах ама без особен ефект. Въобще има ли шанс да се ползва или е готова за боклука?

# 267
  • Мнения: 310
Реших да ви подосаждам малко  hahaha Разгледах сайта, който Стефи даде днеска иии намерих някои неща, които и понятие си нямам за какво служат, но пък ще ми е интересно да разбера.Такамм... как се отлепят изрязаните фигурки от тези cutter - и Не залепва ли захарното тесто по тях?  newsm78  Например ей тука малко по-надолу има едни снежинки.Те са толкова финни, че имам чувството, че само да ги пипна и ще се скъсат.Продължавам... това какво е?
Да не би да са тези лентите, дето ги слагат на цветята?  Thinking (защото по-надолу има такива ленти и не ми се вярва едно и също нещо да го сложат на различни места.) Тези пръчки също не ми е ясно за какво са, но предполагам, че са обикновени пръчки  Joy ама, че изказване.Имам в предвид, че служат, ако ти е необходимо нещо дълго и тънко, използваш тези като само си ги обличаш в захарно тесто.Греша ли? Тук - второто, третото и четвъртото "нещо" какво представлява?Тук вече нямам предположения. Последно и спирам, че вече ще ме биете - на тази страничка четвъртата джаджа каква е? Нещо си за цветя, ама за какво точно служи...  newsm78
Няма да се разсърдя, ако никой не отговори, защото моето си е чисто любопитство, а не нужда от помощ   bouquet

# 268
  • Мнения: 4 358
Биляна невероятна торта  Peace Peace Peace

# 269
  • Мнения: 1 610
Бобсито, Тези пръчки не се покриват със захар, ами са си най-обикновени подпори. Има ги в магазини за мебелни аксесоари. може например да си правиш плот на 2 етажа, да си подпреш втория етаж. Или в моя пример , канапето. Онези джаджи приличат на стиропорени чудеса. Последното е за изработка на цветя, ръкохватка, ако мога правилно да преведа  Simple Smile
И аз гадая, надявам се правилно.
Аз имам такава подпора в спалнята, не се бях сетила , че отгоре мога да наредя торта, ще стане доста атрактивно.  Crazy
Имам снимки, но не ми се смейте, малко са тромави и недодялани, но това е като за първи път. Сега ще ти избяга въобръжението, Ванче
http://www.zoesch.snimka.bg/album.php?album_id=342911
Ако някой се чуди какво е това бяло безформено нещо до тигъра - това е зебра, без глава. Падна й главата вечерта. Sad

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт