Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 71

  • 36 836
  • 297
  •   1
Отговори
# 240
  • София
  • Мнения: 2 114
pavi04, Честит Рожден Ден на дъщеричката ти, тя е късметлийка - има всеотдайна майка, пожелавам й здраве и много да е обичана! Тортата ще я сравниш догодина със следващата и тогава ще видиш, че стигнала далеч:) Не се предавай! Аз само не разбрах, онези думи за 1 месец четене за торти, на теб ли ти хрумнаха или някой ти ги каза?

Чародейка, ЧРД на баща ти! По мажки лаконична украса, хареса ми зеленото!

svetlane, много забавна тортичка, чудесно се получава с cutter-ите (абе няма ли българска дума за това, че да го напиша с наши букви, изглежда като катъри...не върви, някак си...) ежко, мишлето, пеперудата...Определено е имало защо да се радват хората:)))

За стоящите, по-високи фигури, почти винаги ги забождам, като преди да изсъхнат съм им сложила клечка, или съм проправила дупка за такава, но при втория способ има риск от това тя да се стесни при изсъхването и после да не върши никаква работа:) Ако фигурките са по-едрички, те така и не засъхват напълно и ми се е случвало да ги пробода с клечка за зъби, малко преди да ги монтирам на тортата, без да ги повредя.  Тортите ми с фигурки винаги е трябвало да се пренасят някъде, затова не съм оставяла нещата само на лепенето:)

Редактирам се: Миналата седмица, когато Тандури попита за това как подсигуряваме хигиената при правенето на торти, се замислих, но все забравям да го предложа - искате ли 1-2 пъти месечно, да си пускаме тема, която е съществена при правенето на торти, украсата им и т.н., по която в рамките на 1 ден, тук, всеки да си каже мнението, опита, да попита по въпроса. След това, писаното по тази тема през деня, може направо да го даваме като линк в библиотеката за справка...Не е нужно само това да се пише през този ден, но всеки, който влезе, ще знае, че това е тамата на деня и ако има какво да каже, ще го каже, някой може да намери информация от друг източник, да даде линк към нея или да преведе. Ето наскоро спонтанно се получи така с обсъждането на пандишпана. Може да се получи така и за оцветяването (боите, които ползваме, техниките на оцветяване, забранените оцветители, кое тесто какви видове бои понася, кой цвят при предозиране скапва тестото); за маслените кремове; шоколадовите блатове; моделиране на обемни фигури; 3д тортите...

Последна редакция: пн, 16 фев 2009, 15:43 от dimitrina73

# 241
  • Мнения: 492
момичета благодаря ви за коментарите   bouquet

# 242
  • Мнения: 7 091
Дими, чудесна идея! Аз съм за! Peace

# 243
  • Мнения: 123
Здравейте и от мен, невероятни сте!   bouquet   bouquet     bouquet Поздравления към всички, то красоти, то чудесии половинките ни определено са случили на жени  Laughing!
И аз да се разпиша с две торти:
За любимия:

 За именния ден на свекъра:

Първата торта е с шоколадовия мус на Ванчето ,    bouquet
Втората е с крем Оле и сметана, и не бъдете критични, първа панделка.  Laughing

Последна редакция: пн, 16 фев 2009, 16:16 от Maria Ilva

# 244
  • София
  • Мнения: 2 671
Eто една Татяна от мен:

Дими, добра идея, аз съм за Peace

# 245
  • Мнения: 6 443
Момичета,страхотни красоти!Браво на всички!

Аз се завръщам,защото пак ни наближава РД.Как е в превод захарно покритие,фондан?Ще търся в един магазин,който не е в Бг,но не мога да се ориентирам. Thinking

# 246
  • София
  • Мнения: 2 114
Момичета,страхотни красоти!Браво на всички!

Аз се завръщам,защото пак ни наближава РД.Как е в превод захарно покритие,фондан?Ще търся в един магазин,който не е в Бг,но не мога да се ориентирам. Thinking

На какъв език ти трябва? Мога само малко с английски да помогна - sugar paste, fondant, flower paste (това за моделиращите маси, които са с гума и ги ползват предимно за цветя)

# 247
  • Мнения: 6 443
Момичета,страхотни красоти!Браво на всички!

Аз се завръщам,защото пак ни наближава РД.Как е в превод захарно покритие,фондан?Ще търся в един магазин,който не е в Бг,но не мога да се ориентирам. Thinking

На какъв език ти трябва? Мога само малко с английски да помогна - sugar paste, fondant, flower paste (това за моделиращите маси, които са с гума и ги ползват предимно за цветя)
Ох,забравих да кажа. Embarassed На английски,но ми трябва покритие за цялата торта.

# 248
  • Мнения: 2 142
Здравейте момичета,останах без думи от толкова много торти и коя от коя по-хубави #Shockedстрахотни сте!
Имам нужда от помоща ви.За другата събота трябва да направя нещо подобно:

горе-долу имам представа как ще стане,но не знам короната на дървото от какво да я направя,трябва да е нещо леко,може и нехранително,но пък мисля да работя с айсинг и не знам как ще се задържи newsm78,мисля си да натроша целувки и да ги слепя с нещо/желатин или карамел може би/или да направя дом.машмарлоуз /май не се казваха точно така-извинете ме/и не знам вече как да го измисля.HELP! Praynig


Аз ти предлагам да направиш короната на дървото от стереопор и отгове да си го украсиш, така както и цялата торта.

# 249
  • Мнения: 110
Привет момичета. Гледам снимките на вашите шедьоври и ви се възхищавам най-искрено за уменията   bouquet
Понеже имах вчера РД и бойкотирам торти Неделя, реших да си направя сама такава. Гледах, рових, цъках, ахках и накрая се спрях на "СМЕТАНОВА ТОРТА РОШЛА" на Labrex.
Искам да ви кажа че всички останах възхитени. Labrex, благодаря за прекрасната рецепта и за това, че с нея се чувствах много горда от творението си   bouquet
Ето я:

   

# 250
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Грозното пате фондана си е фондан и на английски - има разновидности /сух, готов за ползване/ както и предварително оцветени варианти.

# 251
  • Мнения: 359
Svetlane, страхотно използваш Patchwork Cutters, имам въпрос с каква моделираща маса покриваш и нещо специално правиш ли?
Изглежда доста забавно да се работи с тях.
Предварително благодаряяя..

Някой друг има ли опит с тези формички? Аз ги заглеждам от известно време, но още се чудя трудно ли се работи с тях или не.

# 252
  • Мнения: 4 358
Шеметче ето линк към бисквитената торта на Карчита
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=282781.285 - търси в нейния пост.
Кики Ники - добър първи опит  Peace, Светлане страхотна торта - фигурките рязани ли са или с шаблони newsm78,Пави - кой ти каза така бе ooooh!.Мене пък все ме хвалят.Те хората и толкоз не могат така че hahaha
Да ти е жива и здрава дъщеричката.Ще видиш догодина каква торта ще и направиш Peace Peace
Чародейка - изчистена но вярвам страхотна на вкус торта за баща ти  Hug
Румя Татяната неузнаваема Peace
Мария М - яла съм я Рошлата на Лабрекс.Хич не се съмнявам ,че гостите са били доволни.100 пъти по вкусно е домашното от купените едни и същи торти Peace

# 253
  • Мнения: 492
Svetlane, страхотно използваш Patchwork Cutters, имам въпрос с каква моделираща маса покриваш и нещо специално правиш ли?
Изглежда доста забавно да се работи с тях.
Предварително благодаряяя..

Някой друг има ли опит с тези формички? Аз ги заглеждам от известно време, но още се чудя трудно ли се работи с тях или не.

работя с готова моделираща маса и с руска мастика 2 на Gushanka. Тортата с гъбката и апликациите по нея са направени с руска мастика 2. относно кутерите мога да кажа, че са лесни за работа. те представляват пласмасови форми, подобни на тези за пластелин, но очертават много по-ясно и детайлно желаната форма. аз първо си оцветявам моделиращата маса, след което изрязвам с кутера тази част, която ми е необходима. например  вратата на гъбата къща, в кафяво  и след това съединявам всички части  по  формата. работа с един цвят е супер лесна, защото само изрязваш. незнам дали този е най-правилният начин за използването на кутерите, нека да се изкаже и някой друг.

Последна редакция: пн, 16 фев 2009, 17:44 от svetlane

# 254
  • На края на света !
  • Мнения: 2 328
dimitrina73  Бъни благодаря ви   bouquet ,на вид не е много добре ,но вкуса на крема се получи страхотен Heart Eyes ,предполагам ,че и тортата ще  е добра на вкус  Praynig

Да ви попитам руската мастика 2 нали е по добра на вкус от марципан Варна  newsm78 вчера ходих до една аптека да търся глицерин за мастика 2 но аптекарката неможа да ми помогне ,рови ,рови в едни чекмеджета накрая каза че нямат такова нещо  Tired

Моята дъщеря пък се влюби в тази торта  http://tannitta.multiply.com/photos/album/1#74 ,и сега иска да пробваме да я направим ,а аз идея си  нямам за какво става дума ,може ли малко помощ  Praynig в смисъл под декорацията ,как се прави тази форма  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт