Чародейка, ЧРД на баща ти! По мажки лаконична украса, хареса ми зеленото!
svetlane, много забавна тортичка, чудесно се получава с cutter-ите (абе няма ли българска дума за това, че да го напиша с наши букви, изглежда като катъри...не върви, някак си...) ежко, мишлето, пеперудата...Определено е имало защо да се радват хората:)))
За стоящите, по-високи фигури, почти винаги ги забождам, като преди да изсъхнат съм им сложила клечка, или съм проправила дупка за такава, но при втория способ има риск от това тя да се стесни при изсъхването и после да не върши никаква работа:) Ако фигурките са по-едрички, те така и не засъхват напълно и ми се е случвало да ги пробода с клечка за зъби, малко преди да ги монтирам на тортата, без да ги повредя. Тортите ми с фигурки винаги е трябвало да се пренасят някъде, затова не съм оставяла нещата само на лепенето:)
Редактирам се: Миналата седмица, когато Тандури попита за това как подсигуряваме хигиената при правенето на торти, се замислих, но все забравям да го предложа - искате ли 1-2 пъти месечно, да си пускаме тема, която е съществена при правенето на торти, украсата им и т.н., по която в рамките на 1 ден, тук, всеки да си каже мнението, опита, да попита по въпроса. След това, писаното по тази тема през деня, може направо да го даваме като линк в библиотеката за справка...Не е нужно само това да се пише през този ден, но всеки, който влезе, ще знае, че това е тамата на деня и ако има какво да каже, ще го каже, някой може да намери информация от друг източник, да даде линк към нея или да преведе. Ето наскоро спонтанно се получи така с обсъждането на пандишпана. Може да се получи така и за оцветяването (боите, които ползваме, техниките на оцветяване, забранените оцветители, кое тесто какви видове бои понася, кой цвят при предозиране скапва тестото); за маслените кремове; шоколадовите блатове; моделиране на обемни фигури; 3д тортите...