Как пиците стават сочни?

  • 44 285
  • 62
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 9 108
аз не го точа, няма къде и с какво Confused, раздърпвам го и то се събира пак Twisted Evil, може би затова е така

достатъчно е съвсем малко плотче, или парче фолио на масата да поставиш. Може да разточиш и с равна стъклена бутилка, ако нямаш точилка.
Листа тесто се събира, когато намазваш тавата с олио - достатъчно е да поръсиш с брашно, или царевично нишесте. Това е моята пица, пека дори на предварително загрята на мах фурна за ок 10 мин. - така е с тънка коричка и сочна плънка.

# 31
  • Неизживени спомени
  • Мнения: 488
моята става страхотна,но си меся тестото не понасям готово тесто имам чувство ,че е само вода и брашно.Мажа я с първомайска лютеница,поръсвам със ситно нарязан салам,чубрица/повечко/ настърган кашкавал  и пека на 150 градуса.По някога слагам яйце отгоре-става много вкусно.Слагам яйцето заедно с всички продукти-върху кашкавала Peace

# 32
  • Мнения: 3 268
Пиците ми винаги стават страхотни,но тестото си го правя сама.Мажа тавичката с маргарин и когато наредя пицата я заливам с малко зехтин или олио преди да я опека в загрята фурна.Това със заливането на пицата с малко мазнина го видях в пицария Виктория.Там нали ги правят пиците пред очите на клиентите и един ден разкрих тайнат на добрия вкус.

# 33
  • Мнения: 2 375
И аз сама си правя тестото. Стандартно - мая, вода, брашно.
Аз правя пица по подобие на "карбонара". Разстилам тестото, мажа първо със сметана /течна/, отгоре поръсвам обилно моцарела и вече най-накрая слагам гъби и бейкон.  chef
Откакто правя такава пица, в нас друга не щат да видят. Laughing

# 34
  • Мнения: 3 268
Аз пък я мажа с лютеница и отгоре нареждам шунка,бекон,маслинки,кашкавал,риган и пека.Но както казах заливам и със олио или зехтин.

# 35
  • Мнения: 1 259
Аз се научих първо да запека блата, намазан с доматено пюре или лютеница... резултата става по-добър Peace

# 36
  • Мнения: 70
Леле, този път май се получи  newsm44 Заложих на комбинация от вашите идеи - топла фурна, повечко кашкавал, капчици мазнина. Чак сама не повярвах, че плънката си остана там, където й е мястото  newsm53

# 37
  • Мнения: 3 268
Браво! Grinning

# 38
  • Мнения: 70
  love001 благодаря на всички ви. Синът ми е още по-благодарен   bigdance2

# 39
  • Мнения: 31 183
Последния път ги препекох и стана ужасни, но сега прочитайки ви и ще използвам съвети и ще правя да видя.Става ми суха по принцип и затова правя рядко, а семейството ми обича.

# 40
  • Мнения: 3 268
За да не става пицата суха,не се пече много.Зачерви ли се кашкавала,вади се.

# 41
  • Мнения: 31 183
Слагам  домати домашно правени и ми остава сурово тестото под плънката.Нещо не мога да я нагодя. А къде ви е скаричката на фурната по средата ли?

# 42
  • Мнения: 3 268
Пицата се пече най-долу на фурната,направо върху поставъчната тава.Така не остава сурова.Пече се на вентилатор,на загрята фурна 200 градуса.

# 43
  • Мнения: 31 183
Така я пека и аз най-долу, но нямам вентилатор. BlushБлагодаря ще пробвам.

# 44
  • Мнения: 2 375
Аз я пека без вентилатор на 220 градуса по средата. Изпича ми се добре /равномерно/ от долу и горе, явно си зависи от фурната. Peace

Общи условия

Активация на акаунт