Виенски кифли

  • 62 249
  • 240
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 5
Брово natalyna!Страхотни са!Моите хора са много впечатлени!В подносо остана сомо малко наронено маково семе  Wink Laughing

# 91
  • София
  • Мнения: 565
 И аз да се присъединя към благодарностите към Наталина  bouquet
 Правих кифличките вече два пъти. Втория път беше двойна доза, защото първите се ометоха за нула време. Втория път ми беше малко маята и добавих половин лъжичка сода в 1с.л. к. мляко и пак станаха разкошни!
 Както някой се беше изразил- целият форум ухае на виенски кифлички!
 още веднъж- благодаря!

# 92
  • Мнения: 2 708
Не знам къде съм зяпала, та не съм ги видяла тези кифлички, Нат благодаря ти, но днес покрай Полина_а ги видях, че тя се ядосваше за нейните, нещо е сбъркала. Така или иначе изглеждат перфектно.

Та аз не знам дали ще ги направя без плънка, но както си четях от първа страница най-стриктно с файла до форума и копи пейст яко...... попаднак на Рени55 на коментара hahaha hahaha hahaha, ей Рени заради теб се напъхах неправила кифли тук. Умрях си от смях. Ей и при мен така обикновено все се получава - все ми лепне и на мен. Аз ли криво меря, аз ли криво меся, newsm78 де да знам. Та така. И днес кат оправих раираните кифлички на Марабу все ми лепнеше..... Но ще ги пробвам и твойте Нат, мисля с локум да ги направя да видя тестото как е, пък то че няма да са виенски с тоя локум то е ясно Joy Joy Joy Joy Рени благодаря ти и на теб за смеха hahaha hahaha hahaha

# 93
  • София
  • Мнения: 1 341







Крисче,добре е ,че малко съм ви разсмяла,ама си е истина.
Аз пробвах и раираните кифлички (още лятото),но това тесто се прави мнооооооого лесно и пропорциите са съвсем точни - тъкмо като за мен.
Сега пак ще ви разсмея - пробвах да правя къпана питка.Чаках тестото да изплува,чаках......не иска и не иска.Сложих я така да се пече.
Мъжът ми каза,че тухларната ще ми поиска патента за тази тухла.....

# 94
  • Мнения: 2 708
Рени Hug тоя път мъж ти държи първенството Joy Joy Joy Верно избухнах в смях hahaha hahaha hahaha То си е много весело тук hahaha Знам си аз, че в готварския е най-хубаво Joy Joy Joy

# 95
  • Под звездите
  • Мнения: 1 302
Да се присъединя и аз към благодарностите към Наталина 
Направих кифличките с локум,сирене и течен шоколад,станаха превъзходни.

# 96
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
рени, евала ти за  4увството за  хумор на  мъжа ти! сутринта се  хилих сама на компа! много свежо! Peace
 Laughing
 аз пак ще ги пробвам виенските, 4е ми станаха  твърди, но ако спазя дозата за брашното (меря с мензура за разли4ни продукти) и става малко по-гъсто от кексово! та добавих ,кофти е брашното, но избор нямам много!

# 97
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Рени, така се посмях на твоите перипетии с къпаната питка! Hug Heart Eyes

Момичета, радвам се, че сте доволни от кифличките.
Понеже видях, че някои от вас са споменали, че на следващия ден не са били толкова меки, искам да кажа, че ако искате да са меки трябва или да ги завиете в найлонов плик слад като изстинат добре или както вече споменах да ги замразите. Стават все едно че са току що опечени. Peace

Аз съм болна и гледам да лежа, но вчера пак замесих с машината за хляб една доза, за да имат днес момчетата за закуска.

Успех на всички в кифлоправенето! Mr. Green  bouquet

# 98
  • Мнения: 4 358
Ето и моите прекрасни Виенски кифлички.Този път месих на ръка и явно не изчаках тестото хубаво да втаса.Но на вкус са  Peace Peace Peace.
Пак ще ги правя 100 %.
Нат   bouquet за рецептата

# 99
  • Мнения: 99
Цяла сутрин ви чета и само преглъщам, няма какво да го мисля, захващам се с кифлите   chef. Чакайте снимки.

# 100
  • Мнения: 2 708
Лелелелеееееееееееее Бъниииииииииии

Що таквиз изприщени твойте кифли.  Joy Joy Joy Joy JoyНикви моми виенчанки не са това.

Аааааа не мой то тъй. А сега да видим кат не е фотоапарата къде е белята.  hahaha hahaha hahaha На поправка Naughty

Бъни, знам че носиш на майтап, иначе не бих си позволила. Ама що душко верно така са станали newsm78 Верно не мога да го измисля. Кой те знае къде си се отнесла из форума, или по тоя новия убавец дето го показаха в тортената, че Рози правел...... и уж че китки гледаш как прави, у него да си се заплеснала (Скот Кларк Уолли). hahaha hahaha hahaha Излових те аз де дзяпаш hahaha hahaha hahaha

# 101
  • Мнения: 4 358
Мале ма Крисче hahaha ма никой друг не посме ма душко hahaha hahaha hahaha.Добре че мъжа ми не влиза да чете тука.Ще си каже - ха изловиха те hahaha.Ще ми се хвалиш ти, че си безгрешна Whistling
Мани мани и аз не знам що тъй се получи и НИ СЪ ПОГОДИ ooooh! .Верно не са никакви Виенчанки баш наши моми от Каспичан станаха Joy.
Аз настъргах и доста лимонова кора ама не ще да е от това.
Нещо със втасването прецаках аз работата.
Другия път на поправката в машинката Мара ще меся hahaha

# 102
  • Мнения: 2 708
Нъл знаеш, че те следя Wink Wink Wink Няма да ти се размине Wink Wink Wink Ще чакам, дано този път да не се ядосваш. Пък и не слагай толкова кора. Може пък и тя да е повлияла.  newsm78 Знае ли човек.
Късмет ти желая за другия път мила Laughing Laughing Laughing Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 103
  • Мнения: 202
Здравейте момичета.Днес и аз реших да напиша няколко реда в знак на благодарност към Наталина newsm51.От две години ви чета и гледам красотите на творенията ви.Научих много от вас и се радвам,че ви има.Винаги сте готови да помогнете на всеки за съвет.Тъй като компютрите на работа се гледат от ръководството...пристрастих и шефовете да ви се радват на творенията.То пържоли,то питки,то баници,кифли...само снимки и им текът лигите smile3501.За сега нямам фото и не мога да ви покажа и днешната двойна доза с локум.Превъзходни са.Другата седмица съм решила да пробвам от това тесто питка и ще докладвам.
Още веднъж ви благодаря за вкусотиите които сътворявате.  love001

# 104
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
megans, благодаря за милите думи!  bouquet
Радвам се, че точно тези кифлички са те накарали да пропишеш тук!   bouquet

Krische, Бъни, големи сте майтапчийки! Hug Heart Eyes

Момичета, понеже видях питане за ореховия пълнеж, пиша рецептата така както се прави тук:

Орехов пълнеж

100 гр. масло
75 гр. пудра захар
1 жълтък
75 гр. ситно смлени орехи

Разтопяваме маслото и оставяме да се получи пяна. Махаме пяната и в леко врящото масло слагаме ситно смлените орехи и захарта и за кратко запържваме. Махаме от огъня и оставяме да изстине. След това прибавяме жълтъка. По желание може да прибавим малко ром или ромова есенция или карамфил и канела за ароматизиране. Така направеният пълнеж се използва за пълнене на кифли, козунаци, пайове и др.

Общи условия

Активация на акаунт