Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 27

  • 34 496
  • 292
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
  • Мнения: 1 029
здравейте от мен.
от два дни се зачетох в тази тема и съм очарована от тортите ,които правите,възхитена даже.Поздравявам ви за уменията и въобръжението ,с което майсторите!
Искам и аз да се пробвам ,след 5 дни съпругът ми има рожден ден,но си мисля че няма да се справя,като за първи опит кои рецепти са по-лесни заизпълнение,в смисъл като блат,крем и украса?

# 31
  • София
  • Мнения: 2 113
petia_tag, Честит Имен Ден на детенцето ти! Ако беше си я замислила такава, каквато си я направила, щеше да видиш, че е много хубава:))))
dianapak, Честит Рожден Ден ! Много здраве и повече време за удоволствия и хоби!


niko_leta, счита се, че ако се разточва с нишесте, не остават бели следи, освен това пудрата и за разточването трябва да е пресята. Някой точат на 50/50 пудра и нишесте, защото второто изсушава повече...това знам.

# 32
  • Мнения: 592
Опит втори zа въвеждане на снимката
тук

# 33
  • Мнения: 6 443
Дианче,ЧРД и тортата е страхотна!

Николета,сега снимката се вижда!И твошта е много хубава!

Зори,Димитрина,благодаря за съветите за втори етаж!Дано да се справя и да не се разпадне,докато Алекс духне свещичката!

ivalex ,първото покритие го направих с кондензирано мляко,сухо мляко,пудра захар и 1 с.л.олио,вторият път го направих без олиот с лимонов сок.

# 34
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Ето това направих за днес. Без повод. Пък и да си хапнеш нещо сладко не ти трябва повод.   Twisted Evil

# 35
  • София
  • Мнения: 2 658
Бъни, irinka28, silrai, niko leta, dimitrina73, много ви благодаря за пожеланията Simple Smile, както и за положителните отзиви, защото честно казано ме беше срам да ви покажа тортата, като знам вие какви красоти правите.

# 36
  • Мнения: 6 443
petia_tag ,честит имен ден на дъщеричката ти! Hug А какъв ден е днес?  Rolling Eyes

Estell ,голямо изкушение е с този надпис  Mr. Green Казвай къде живееш! Crazy hahaha

# 37
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
petia_tag,Честит имен ден на дъщеричката ти! Да ти е жива и здрава
dianapak,Честит рожден ден !
Браво за тортичките Simple Smile
Estell, скрий снимката докато не съм изяла монитора Wink
niko_leta, аз всичко си точа с нишесте. Хем не лепне, хем лесно се чисти Wink Иначе браво за първия опит.

# 38
  • Мнения: 29
Момичета благодаря за отправените пожелания Grinning,страхотни сте!!!!! Занапред ще гледам да отделям повече време за темичката,защото вашата компания е много приятна,нямам много опит,но все с нещо мога да допринеса. За момента само се уча от майсторките,всички съвети са ми много полезни!!!!БЛАГОДАРЯ!!!  bouquet

# 39
  • у дома
  • Мнения: 1 581
ето карамеления крем и сироп за напояване на _Пепи_ :
.............
Този сироп не помня аз да съм го писала някъде  newsm78  Само съм споменала че правя карамелен сироп, но никога не добавям в него масло. Карамелизирам захар към която добавям вода и оставам да поври до нужната гъстота Wink

съжалявам, моя грешка  Crazy  ooooh! записала съм си го към твоята рецепта, но открих откъде съм го преписала... търсила съм карамелен сироп, щото съм се чудила как да го направя  ooooh! ето оригинала, на sneji е  Hug   bouquet natalyna, извини ме, че те подведох  Praynig  bouquet Hug ако искаш остави само карамеления крем на _Пепи_  Peace аз тортите ги правих с такъв сироп и се получиха, ама всъщност крема е важен Simple Smile

dianapak
, ЧъРъДъ   bouquet страхотна торта  Hug
Clairette, аз правих цици с Мозайка  Peace нямаше бабуни, хубаво натъпках сместа в купичките, след 12 часа (сигурно може и по-малко) ги извадих, после загладих с маслен крем и тогава покрих  Peace ето тук може да видиш стъпка по стъпка как изглеждат преди да ги покрия (последните 4 снимки), а тук в завършен вид е, може и по-добре да се справи човек от мен  Mr. Green
petia_tag, тортата е мното сладка  Hug

Последна редакция: ср, 26 мар 2008, 18:54 от blueeye®

# 40
  • София
  • Мнения: 618
имам проблем ooooh! моля помагайте Praynig правя в момента Варната с подобрения т.е + сухото мляко, но става все по-кашаво вместо да стяга #Crazy Как бих могла да го оправя?С нишесте дали ще стане
Благодаря  ви

Всъщност сега прочетох че трябва да стои в хладилник няколко часа, но дали ще стане нещо newsm78

Последна редакция: ср, 26 мар 2008, 19:05 от destini

# 41
  • София
  • Мнения: 2 671
destini, при мен оправяне от това втечняване нямаше, опитай с хладилника и после доомесване с нишесте, но ако няма индикации да се оправи с малко - почвай ново! Изчака ли добре пареното тесто да се охлади преди да започнеш месенето?

# 42
  • Мнения: 592
Благодаря zа подкрепата и поЩренията  Hug
ВаШите торти zа много по_лъскави и гладки, zан4и ли това ,4е покривате с фондан?
Преди покриването трябва да има масълце или маслен крем zа покриване на неравности?

# 43
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
destini, Rumya, не знам защо се е получило така. Спазвахте ли всички стъпки - добро изстиване на тестото, омесване с пудра захар и тогава сухо мляко. Да не би да сте месили само със сухо мляко?

Благодаря zа подкрепата и поЩренията  Hug
ВаШите торти zа много по_лъскави и гладки, zан4и ли това ,4е покривате с фондан?
Преди покриването трябва да има масълце или маслен крем zа покриване на неравности?

niko_leta - много от момичетата използват готова маса и затова стой различно. Аз разточвам на силиконова подложка и така няма нужда от подсипване. Преди това разточвах на дом. прозрачно фолио, но се изисква малко сръчност за да е гладко покритието. Някои момичета глазират покритието с малко вода мед и алкохол. Peace

# 44
  • София
  • Мнения: 618
ами да аз първо месих със сухото мляко, после взех да ги редувам Embarassed
иначе тестото беше хубаво изстинало ooooh! До сега с Варната не съм имала проблеми,, ама то е така като имам голям мерак за нещо и то няма да стане Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт