Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 27

  • 34 512
  • 292
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 117
Хайде и аз се записвам , а утре ще се отчета с един Гараш пак, ей така без повод. Мъжо е голям фен на тази торта  Wink

Пате , аз на тортата гъбка , забих едно дървено шишче в средата , че ме достраша да не се килне калпачето. Simple Smile

Кате 787, аз използвах до сега именно бои за яйца , на които пише ,че са одобрени ,безопасни , но въпреки това , както споменах си съдържат всичките Е-та Sick С тези боички съм оцветявала както маслен крем , така и сметана. Те ми са прахообразни и ги сипвах директно , без предварително да ги разтварям. Така като си мисля , пак тях ще си използвам , но ще забраня да се яде украсата Naughty

# 16
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Хайде и аз цоп в новата тема да ви следя изкъсо Wink
Нат, огромно благодаря за информацията, която винаги актуализираш  Hug

# 17
  • Мнения: 2 185
Ох с тези бои и Е-та е ужас. Мисля, че в магазинчето на "3 уши" поне част от боите са естествени, поне за лилавата, която си взех ми казаха, че е от боровинки Peace
Аз утре ще правя тортата цици, още не съм решила с какви блатове, но май ще използвам готови блатове с импровизиран крем за подложка, а самите цици ще са торта мозайка, но се притеснявам да не станат на бабунки  newsm78. Мисля някой ги беше правил така наскоро, но не се сещам кой  Rolling Eyes

# 18
  • Мнения: 4 358
Здравейте момичета. Страхотни торти пак - не мога да смогна да гледам.
Risha - честит рожден ден на дъщеричката ти - да ти е жива и здрава и да ти е помошничка в тортоправенето Heart EyesТортата ти е страхотна bowuu
За Е - тата - моите тортички затова са така семпли, каквото мога естествено използвам иначе не Stop
Малко инфо и от мен по въпроса - има абсолютно забранени момичета. От тях се пазете.
Е - та Абсолютно забранени са -  Е 121 - цитрусов червен оцветител
Е 123 - оцветител амарант, Е 240 - консервант Формалдехид.
Други оцветители и съответно какво причиняват са:
от Е 100 до Е 181 - са оцветители.  От тях канцерогени ракообразуващи са
Е 102, Е 110, Е 120, Е 124, Е 129, Е 155,Е 153
Четете етикетити.
Аз имам един малък списък в чантата - не само за оцветители и чета внимателно Peace
Ако намеря линка ще ви го пратя, ако се интересувате де Peace

# 19
  • Чехия
  • Мнения: 1 071
Привет мами, успех с тортите в новата тема.   bouquet

Днес ще спретна една торта с маслен крем , но още не съм решила с какво покритие да облека.

Патенце твоята лилавата с какво беше? newsm78

Захарните фондани, май са доста бързо съхнещи?

От толкова много рецепти, избора става още по труден...

Наталинче ти какво ще предложиш...Малко се чудя за Варната дали ще станат от него обувчиците.


# 20
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325

ето карамеления крем и сироп за напояване на _Пепи_ :


сироп

1ч.чаша захар
1/2 п.масло
100 гр.гореща вода

Карамелизирате захарта със маслото и като покафенее добавяте горещата вода.бъркате докато стане гъсто като сироп.Целта е да попие в блата,а не да стане като глазура.[/color]


Този сироп не помня аз да съм го писала някъде  newsm78  Само съм споменала че правя карамелен сироп, но никога не добавям в него масло. Карамелизирам захар към която добавям вода и оставам да поври до нужната гъстота Wink

# 21
  • София
  • Мнения: 2 658
здравейте и от мен. Днес ви представям моя първи опит за трансфер и естествено съвсем не успешен Embarassed. Поводът е днешния имен ден на дъщеря ми. Тортата е карамелената на Пепи. Направих шоколадов трансфер и после исках с останалия шоколад да рисувам отгоре, но се оказа доста трудно. Въпреки, че уж беше с много добра консистенция, за 5 минути се сгъсти и се натрупваше ужасно, направо се изложих с тортата на детето ooooh! По тази причина е и с доста семпла украса и не знам дали скоро пак ще се осмеля да правя трансфер и да рисувам с шоколад.
http://www.foto.bg/data/500/medium/DSC011142.JPG

# 22
  • Мнения: 29
Да почерпя за рождения си ден всички тортоправещи мами торта Магнетенразрез ще покажа малко по-късно,а рецептата е за торта Магнетен от форума на gotvetesmen.com,украсата е със захарен фондан и шоколад,който за съжаление доста бързо се втвърди,може би ако му бях сложила малко мляко или сметана преди да го разтопя щяха по друг начин да изглеждат нещата.Да ви е сладко от мен!!!!!   cook

# 23
  • Мнения: 4 358
направо се изложих с тортата на детето ooooh! По тази причина е и с доста семпла украса и не знам дали скоро пак ще се осмеля да правя трансфер и да рисувам с шоколад.
http://www.foto.bg/data/500/medium/DSC011142.JPG

Хич не си се изложила Петинка - прекрасна торта. Тъкмо да ти пиша още в предната тема, че лоша торта тука няма и ето на ....ти си успяла браво - честит празник на дъщеричката, и да ти стане помошничка скоро Heart Eyes  bouquet

ОООООО Дианче - ти къде си била досега. Разгледах ти цялото албумче със тортички - ммммммммм страхотни, с украса точно по мой вкус, в къщи много захарните покрития не ми ги ядат.

# 24
  • Мнения: 484
petia_tag,Честит имен ден на дъщеричката ти!
dianapak,Честит рожден ден !
Пожелавам ви много щастие и здраве!Тортите са ви страхотни!

Последна редакция: ср, 26 мар 2008, 14:27 от irinka28

# 25
  • Мнения: 1 271
petia_tag , честит имен ден на дъщеричката ти!Много добър е станал трансфераПо принцип шоколада е много капризен за работа, мисля че в по предишните теми бях писала разни неща за него, ще се поразтърся и ще го копна пак, че нещо не ми се списва пак на дълго и на широко  Wink

dianapak, честит рожден ден!Много стилна тортичка.   bouquet

# 26
  • Мнения: 29


ОООООО Дианче - ти къде си била досега. Разгледах ти цялото албумче със тортички - ммммммммм страхотни, с украса точно по мой вкус, в къщи много захарните покрития не ми ги ядат.
[/        quote]      От децата нямам време да седна на компа,а малкото време  с което разполагам ми стига само да прочета темичката и да разгледам какво ново сте сътворили  Grinning                                                                                                                                                                 

# 27
  • Мнения: 592
Да се zапиШа и аz. До сега все ви 4ета и се въzхиЩавам на творенията ви.
Опитвам се да се 4ета и да се у4а, но много неЩа ми иzглеждат сложни  Whistling

Петя_таг 4етит имен ден на дъЩери4ката ти, да ти е жива и zдрава и много да ви радва  Simple Smile

4естит рожден ден на Дианапак   bouquet

# 28
  • Мнения: 592
И понеже вера не можах да се стърпя и се пробвах с роzите и марzипановото покриетие.
Видя ми се достста трудно zа раzстилана въприки многото пудра zахар и все ми zалепваШе.
Раzтилах го на кухненския плот.
Да ви питам zа няколко тънкости.

1. понеже боятя ми е те4на и прави марципана по_лепкав и по_труден zа обработка. Какво му слагате пудра zахар или ниШесте? Марципанът си го купих готов като zа на4ало.
2. Като е е раzто4ен остават много бели то4ици от пудрата zахар. От тях как се спасявате?

Ето моето творение.
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=5461923

Кръпка да кръпка стана покритието. Иzбрах най_добрата снимка


# 29
  • Там някъде нейде !!!
  • Мнения: 1 136
Николета снимката не се вижда . Иначе едно запис от мен.

Общи условия

Активация на акаунт