Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 27

  • 34 495
  • 292
  •   1
Отговори
# 285
  • София
  • Мнения: 2 113
Джемма, Clairette, ако ми бяха тези работи вкъщи или нещо като тях, сигурно още утре щях за запретна ръкави... и Джемма, от България ли си ги взе, или? А тази книжка, Clairette, откъде е и след като я разгледа, има ли ценни неща...разкажи малко повече, моля!

bopsi, днес гледах в една от книжките, поредица на БонАпети, които са за различни национални кухни, и по-точно в тази за тайландската кухня, имаше един сладкиш, с много интересен крем...малко като домашния млечен, но се добавяше и желатин, разтворен в лимонов сок...не, сок от лайм...но после сладкиша се печеше за около 7-8 минути, понеже се покриваше с белтъчена глазура...ако искаш, мога да ти го напиша утре след 13.00ч, като сложа малкия да спи. А, да, с  кокосово мляко...Но мисля, че тези неща в Пикадили, да речем, могат да се намерят...
Много ми се иска да го пробвам, но не искам да правя торти само за домашно изяждане, опитвам се да ограничавам сладкото като традиция удома, ама така ме заразихте, че сега се чудя на кого да направя подарък, само и само да пробвам и пробвам...
 

# 286
  • Мнения: 2 185
Джемма, Clairette, ако ми бяха тези работи вкъщи или нещо като тях, сигурно още утре щях за запретна ръкави... и Джемма, от България ли си ги взе, или? А тази книжка, Clairette, откъде е и след като я разгледа, има ли ценни неща...разкажи малко повече, моля!
Не можах да я разгледам много подробно, че само я метнах в къщи и трябваше да хуквам за работа, но още в магазина ми хареса. В началото има дадени всички видиве необходими инструменти, има рецепти за торти, съвети за различни видиве фигурки, както и за различни начини да се направи лице, така че да изразява различни емоции. В края има и разни шаблони, но не ги разгледах подробно. Иначе за всяка от показаните торти е обяснено доста добре какво да се прави и е показано-стила на авторката е специфичен, но има интересни неща. А тортите, които са показани са много разнообразни-има за всякакви поводи  Peace. Купих я от книжарницата на Booktrading на Графа, струва 13,50. Когато имам повечко време мога да снимам по интересните работи   bouquet

# 287
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Clairette, че тя без пари тая книга. Вижте тук  Crazy:
http://import.book.store.bg/product/id-1554072816/the-cake-decor … html#similarbooks

# 288
  • Мнения: 2 185
 newsm81 явно съм ударила кьоравото  Laughing

# 289
  • Мнения: 1 173
Джемма, Clairette, ако ми бяха тези работи вкъщи или нещо като тях, сигурно още утре щях за запретна ръкави... и Джемма, от България ли си ги взе, или? А тази книжка, Clairette, откъде е и след като я разгледа, има ли ценни неща...разкажи малко повече, моля
 
dimitrina73 предполагам само какви красоти ще сътвориш. Пък аз още не мога да се справя с блатовете на тортата , а до украса -къде ти  ooooh!
 Правих Рафаело, блата не се наду, снощи правих Наполеон по рецептата на Джемма за тестото-станаха едни тънички и твърди. Но явно е от фурната, не се включва горния реотан винаги(сигурно е проблем с релето). То на калпавия майстор все нещо му е виновно , но при мен май наистина е фурната Naughty
 Иначе аз с колкото джажи се заредих в събота , доста са , че и някои на такава изгодна цена бяха. Mr. Green
Джеммакакви са тези цени #Crazy Shockedсвят ми се зави , че и в паунди Shocked. Колко излиза доставката -не е ли много скъпо. Тук цените са същите но в $ Grinning. Аз например комплекта за цветя го взех за 15$.
 Книжки има много , само да му се занимава да търси на човек.Clairette както си се запалила на тема торти , си те представям като стъпиш тук , си опустошила най-близкото Хоби Лоби Mr. Green Wink

# 290
  • Мнения: 2 185
Книжки има много , само да му се занимава да търси на човек.Clairette както си се запалила на тема торти , си те представям като стъпиш тук , си опустошила най-близкото Хоби Лоби Mr. Green Wink
Ще оправдая доверието ти, дори вече намерих най-близкия такъв магазин ми е на 3 мили  Laughing  smile3508

# 291
  • София
  • Мнения: 2 113
Правих Рафаело, блата не се наду, снощи правих Наполеон по рецептата на Джемма за тестото-станаха едни тънички и твърди. Но явно е от фурната, не се включва горния реотан винаги(сигурно е проблем с релето).

Защо докато не си стегнеш/смениш фурната, не си купиш готови блатове, направи си някой крем и така да имаш време и хъс да се накефиш на декорация...Знам, че си е друго всичко да си си направил сам, но ако имаш проблем с печката, няма смисъл да хабиш продукти и нерви:)

# 292
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Момичета нямам много време тези дни, но април е пълен с поводи за торти и се надявам, да мога да покажа нещо и аз!

Хваля всички торти, които сте направили - прекрасни са до една - всяка има нещо интересно и красиво!  bouquet Мога само да кажа - голямо БРАВО, за упоритоста и сръчноста ви!  Heart Eyes

Джемма, на теб честити придобивки!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт