Заек със сметана и чесън - най-вкусната ми манджа!

  • 35 191
  • 81
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 614
Marieta, TheNMaster , радвам се, че сте доволни от резултата. Мазничко е, да, но не само от маслото, а и от сметаната, като й се изпари водата.

А на мен заквасената сметана не ми става на парцали  newsm78 Може би защото оставям да се изпари почти всичката й вода.

# 31
  • София
  • Мнения: 614
Сега си изрових рецептата от старите записки и видях, че водата, която се долива, е 250 мл., а количеството на лука е 3 средни глави. Къде съм блеяла и аз  newsm78, това съм запомнила и винаги така съм го правила....Значи по оригиналната рецепта ще се получи повече сос   Ще нанеса корекции в рецептата Peace
И наистина може да се прави както със заквасена, така и с течна готварска сметана  Grinning Еми имам я отпреди 13 години тая рецепта и съм карала по спомени.

Последна редакция: пн, 24 мар 2008, 13:07 от Цецето

# 32
  • София
  • Мнения: 3 679
Цеци, супер звучи. Ще се опитам да намеря заек от Била, че май само там съм виждала охладени и ще я направя. И бездруго от много време ми се яде зайче   bouquet

# 33
  • Мнения: 5 001
Зайци продават и в Халите и в месарските на Женския пазар и на Графа до пазарчето има една месарница.....

# 34
  • Мнения: 3 268
В събота имах гости и направих рецептата,но не със заек,а с пилешки обезкостени пържоли от бут.Стана фантастично,получих адмирации.  chef

# 35
  • Мнения: 367
Наистина много хубава рецепта smile3525 newsm20 и аз я пробвах ,но със пилешко и всичките ми  вкусови сетива бяха напълно задоволени!Дабавих малко босилек(много го обичам) и стана божествено,в тавичка под фолио,стана за 30-40 минути!Браво  bouquet и благодаря Wink

# 36
  • Мнения: 417
Ще направя заек по тази рецепта днес вместо агнешко  Simple Smile

# 37
  • Мнения: 493
И аз ще я пробвам,изглежда много апетитно HugМерси много  bouquet

# 38
  • Мнения: 192
Цеци,както винаги страхотни рецепти.Като имах зайци се чудиг как да ги готвя,а сега имам страхотна рецепта,а нямам заек. LaughingНоооо ще намеря,няма начин.

# 39
  • някъде там
  • Мнения: 1 698
Цеце отново страхотна идея   chef, едно зайче имам във фризера ще го направя за празника  Heart Eyes, мислех с пиле нооооооо първо по оригинала

# 40
  • София
  • Мнения: 614
Ренито, сигурна съм, че всички ще останат доволни Wink

Аз онзи ден правих зайче по една подобна, но френска рецепта. Ще го постна тук, защото не си заслужава да пускам нова тема. Целият заек се поставя в продълговата тавичка по корем, по желание бутчетата се шпековат с тънки парчета бекон, гърбът се почиства от ципите, доколкото е възможно и се покрива с лентички краве масло /колкото повече - по-добре!/. Пуска се във много силна фурна, да хване отведнъж, а като пожълтее се залива с кофичка и половина кисело мляко. Пече се 1 час. От маслото и млякото става много крехък и сочен  Peace Задължителна гарнитура за това ястие са пресни картофчета с копър и чесън  Wink


По същия начин може да се приготви и пиле.

Последна редакция: пт, 30 май 2008, 20:45 от Цецето

# 41
  • Мнения: 216
И аз мисля да я пробвам рецептичката.Благодаря   bouquet

# 42
  • Мнения: 352
Изглежда просто прекрасно!!!  Hug
Моля ви, кажете дали ще стане с пуешко!  Praynig   Защото вече го размразих, пък довечера чакам гости  за прощъпулник и искам всичко да е супер!

# 43
  • София
  • Мнения: 614
Може би вече е късно да ти отговарям, но да - ще стане, предполагам. Рецептата е идеална за по-сухи и постни меса, защото стават много сочни и крехки!

# 44
  • Мнения: 352
Цецето, страхотно стана с пуешкото!   Simple Smile   Невероятно вкусно, гостите много, много хвалиха гозбата!   Grinning 
Голямо благодаря за рецептата!   bouquet   

Общи условия

Активация на акаунт