Заек със сметана и чесън - най-вкусната ми манджа!

  • 35 188
  • 81
  •   1
Отговори
# 15
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
Оооо, супер рецепта. Ние набиваме главно диво зайче, така че няма да стане мазно. За гарнитура върви зелена салата, салата спанак или задушено броколи(абе зеленко да е). Бих добвила и морковче в гювеча.
Цеце, супер рецепта, както винаги, мила   bouquet

# 16
  • Мнения: 3 268
Поклон за тази рецепта!  bouquet

# 17
  • Мнения: 506
пържи се отделно в тиган или тенджера, гювеча ще се спука и йената също Peace

моя съвет е ако нямате гювеч с по-широко дъно да се ползва нещо подобно дори и тава с фолио отгоре,защото на мен горните парчета не бяха в соса и останаха по-сухи и безсолни/но вкусни/

# 18
  • Мнения: 1 479
Супер!Но на заешко не му ли трябва предварителна обработка:да покисне в марината или пресно мляко? newsm78

# 19
  • Мнения: 5 001
На домашен заек не му трябва да кисне в марината....

Имам един въпрос....Не става ли кисело от сока на цял лимон?Питам,защото бих искала да разбера дали яститето има кисел вкус...  newsm78

# 20
  • София
  • Мнения: 614
Marieta , 1 глава чесън, да - бухай смело! Той дава основния вкус на ястието. В комбинацията със сметана и допълнително при печенето чесънът променя вкуса си  Peace

Месото си се пържи отделно в тиган и както съм написала, се нарежда в съда, в който ще се пече. После се залива със запържения лук и сметаната.

Предполагам, че ще стане и в по-дълбока тава със фолио. Но така по-голямата част от месото няма да е покрита от соса и няма да поеме хубаво. Ще трябва да се полива или разбърква от време на време.  Другият вариант е на тенджера, но трябва да е някаква незагаряща, защото като се сгъсти сметаната, много загаря!

Ако искате да има повече сос и да е още по-сочно, увеличете количеството на сметаната и водата.

TheNMaster , не става кисело. Има такава жилка, но сметаната много омекотява вкуса. Не се лишавай от лимона, само ще си развалиш удоволствието  Wink

# 21
  • Мнения: 1 352
След като има опасност сметаната да загори, не може ли да се сложи течна, вместо заквасена? Извинявай, че само те занимавам Blush.

# 22
  • Мнения: 5 001
Цеце   bouquet
Смятам да направя дословно както си описала,затова попитах  Grinning
Събота се захващам с твойта манджичка....

# 23
  • София
  • Мнения: 614
След като има опасност сметаната да загори, не може ли да се сложи течна, вместо заквасена? Извинявай, че само те занимавам Blush.

Ами тя и течната, като й се изпари водата, пак ще тръгне да загаря. Освен това няма да е същият вкус.

Питай каквото искаш,  няма проблеми  Peace

# 24
  • Мнения: 409
Цецето! smile3501 
Адмирации от цялото семейство! Стана страхотен зайо, обаче нямах заквасена сметана и го направих с "HOPLA", сервирах с пюре и задушени гъби в масло eat всички си облизахме чиниите. bouquet

# 25
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Мммммммммм,Цецето ,потекоха ми лигите,веднага си копирам рецептата. Hug

# 26
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Малееее, как изглежда само.............

# 27
  • Мнения: 1 352
Искам да ви кажа, че в момента се пече този заек, да видим какво ще стане. Направих точно както е описана рецептата, само дето сложих вместо заквасена, течна сметана( не ми харесва готвенето със заквасена сметана, соса става на парцали). Ако сколасам ще направя и снимки.

# 28
  • Мнения: 1 352
Току що се нахранихме доволно със заека. Супер е! Сосът стана трепач и не стигна! Предполагам, че също ще стане вкусно и с друго месо, например пуешко или патешко, а защо не и телешко Crazy. Следващия път ще пробвам Peace. Благодаря на авторката за прекрасната рецепта  bouquet.

# 29
  • Мнения: 5 001
Поздравления Цеце   bouquet   bouquet   bouquet
Много вкусно се получи,но другия път ще го направя със сметана за готвене,че със заквасената не ми хареса защото става на парцали.Доста е мазна тая манджа(лично за нас ще намаля маслото)...обаче като го сервирах със пюре и задушени зеленчуци се оправиха нещата hahaha

Общи условия

Активация на акаунт