Миете ли ориз?

  • 14 452
  • 120
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 4 358
Мия го и то поне 10 пъти, по съвет на човек пакетиращ ориз Peace

 PeaceИ не само ориза.Мале като чета колко хора не мият ориза ooooh!Хапнала съм си някъде немит  hahaha ама не съм осетила да съм яла нещо супер вкусно и различно - едва ли е от миенето момичета.

# 91
  • Мнения: 2 440
Чела съм рецепти за пилаф, в които ориза не се мие. Дрън-дрън.
Мия го, няколко води сменям, докато пусне бистра вода.

# 92
  • Мнения: 812
задължително го мия

# 93
  • София
  • Мнения: 448
Винаги мия ориза...първо в гореща вода,след това в няколко студени...докато водата се избистри...
И аз така

# 94
  • Мнения: 1 122
Аз го мия 3-4 пъти докато не се измие бялото дето тече от него.

# 95
  • Мнения: 520
Разбира се, че го мия.

# 96
  • Мнения: X
Винаги го мия. След като старателно го разбърквам в купичката, го оставям под тънка струя на водата да се измие напълно нишестето.

Последна редакция: пт, 25 яну 2008, 22:58 от Анонимен

# 97
  • Мнения: 3 456
Мия го.

# 98
  • Мнения: 22
Естествено,че го мия.Знам ли къде е бил преди това и какво е ставало с него Rolling Eyes

# 99
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 448
Да, мия го.Няколко пъти, докато се избистри водата трае процедурата Peace

# 100
  • София
  • Мнения: 3 816
Задължително го мия. Но съм чувала/бабешки работи/ - Аа-а-а как така ще го мия, ще му падне нишестето. Crazy

# 101
  • Мнения: 5 539
Понякога го мия, понякога не. Преди го миех задължително, уж за да не се слепне. Но скоро на една опаковка на ориз прочетох, че не трябвало да се мие и го сготвих немит и стана супервкусен.
Не мисля, че е кой знае колко мръсен. Едва ли е по-мръсен от зърното, което мелят на брашно, от което правят хляба ни. А да не мислите, че някой мие житото Wink
По-скоро миенето на ориза е за да падне нишестето.

# 102
  • Linz
  • Мнения: 11 619
Мия наред- всичко, което може да бъде измито.

# 103
Да, мия ориза. Свекърва ми не съм я гледала дали го мие, но май да. И яйцата мия, заради което водя пунически войни с всички около мен. Но не мога да спра да ги мия.
Иначе аз съм виждала с очите си с какъв кеф се къпе мишчица в ориза. Направо и завидях.  Grinning



Ами голяма грешка за яйцата ,не се мият защото черупката е порозна- незнам как е точната дума но има отворчета които са достатъчно големи за да може водата да вкара през тях салмонелата. Поне така го обясниха на курса ми за разрешително за работа с хранителни продукти....Не мийте никога яйцата!!

# 104
  • Варна
  • Мнения: 2 378
Ориза - винаги, яйцата - не.

Общи условия

Активация на акаунт