Миете ли ориз?

  • 14 455
  • 120
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
  • Мнения: 1 219
Накисвам в купичка, за да изплуват разни там тревички или обвивки на семенцата ако има. И после в гевгира на течаща вода, докато се избистри. Никога не ми се е скашквал. Така правеха и баба и мама, гледам че и свеки го мие.

# 76
  • Мнения: 1 564
Мия го. Peace

# 77
  • Мнения: 285
Мия го по три пъти, така сем чела[smilie=smile3529.gif]

# 78
  • Мнения: 266
да, мия го до бистра вода! Peace Така съм чувала, така съм чела и така съм виждала от майка ми. Убедена съм и в добрия резултат на измития ориз! Peace
PeaceИ аз така!

# 79
  • Мнения: 36
Да мия само обикновения,бланширания не.  Peace

# 80
Мия ориза до бистра водица в по- голяма цедка и после за кратко го оставям да се отече водичката след това е готов за приготвяне по всякакъв начин. Peace

# 81
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 401
Мия го.
Но от доста народ съм чувала, че със сух ориз ястията стават много по- добри  Thinking Освен да го подсушавам  newsm78

# 82
  • у нас
  • Мнения: 5 726
Мия го, разбира се. Кой знае къде са го слагали по земята и кой е минавал отгоре му. И боба и лещата чистя и мия.

# 83
  • Мнения: 1 417
И аз съм виждала,че ориз Басмати не го мият,но аз си мия ориза винаги.
Май си в грешка newsm78 Аз скоро готвих с такъв ориз и се рових из нета много, доколкото си спомням, че сега не ми се рови даже трябваше със студена вода да се мие и да се остави за около 1ч да си почине и да се поисуши.
Иначе аз ориз го мия, докато не стане бистра водата.

# 84
  • Мнения: 13 192
вчера завърших курса за готвачи и нашия учител ни каза,че ориза в инаги се мие (a тои не е от вчера готвач ,има голям опит)
Маминка ми беше преподавател в Тоха по готварство, шев и френски Grinning и винаги си миеше ориза. Ставаше си супер.

# 85
  • Мнения: 13 192
Мия го.
Но от доста народ съм чувала, че със сух ориз ястията стават много по- добри  Thinking Освен да го подсушавам  newsm78
Ама после като го подсушиш няма ли да му налееш вода или бульон? Нали пак ще се намокри?   umbrella
Мисля си, че ориз от вода не се страхува.
Извинете ме, че пак се включих за ориза, ама как може да се разчита на чистотатата му, нали ще го ядем, нищо не пречи да се измие.

# 86
  • Варна
  • Мнения: 4 969
Мия го и то поне 10 пъти, по съвет на човек пакетиращ ориз Peace

# 87
  • София
  • Мнения: 478
Мия го.
Но от доста народ съм чувала, че със сух ориз ястията стават много по- добри  Thinking Освен да го подсушавам  newsm78

 Оставяй го да изсъхне в цедката, я която го миеш. За 15 минути сам си изсъхва Grinning Ще видиш колко е по - хубаво ще ти става яденето Wink

# 88
  • Мнения: 2 000
Много рядко мия ориза.

# 89
  • Мнения: 1 818
Винаги мия ориза...първо в гореща вода,след това в няколко студени...докато водата се избистри...

Общи условия

Активация на акаунт