Къде ще празнувате Коледа?

  • 5 536
  • 57
  •   1
Отговори
# 15
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
В България.

# 16
  • Мнения: 1 049
На Коледа сме на планина сами, аз детето и съпруга.  PeaceНе знам какво ще хапваме не ме вълнува много Confused, най вероятно на ресторант Rolling Eyes , ще решим на място. Peace Peace А Нова Година , у дома с приятели ако остане някой в града. Tired

Последна редакция: чт, 20 дек 2007, 11:06 от Zai4enze

# 17
  • в едно миланско село
  • Мнения: 4 124
тук, по семейно, т.е. моето семейство плЮс майка ми.
не съм реШила менЮто, на Бъдни ве4ер Ще е постно, на Коледа сигурно не. във всеки слу4ай, и двете Ще са бързи и не с хиляда ястия _ нямам нерви да седя цял ден в кухнята и после да съм гроги като седна на масата.

а и 4естно казано, в последните години това празни4но плЮскане ми идва в пове4е, все едно са седяли гладни с месеци. баси  Sick

# 18
  • Мнения: 3 388
На Бъдни вечер ще бъдем у свекърва ми, заедно с 2-те лели на мъжа ми и семействата им. Обикновено правят цялото меню на база риба. На Коледа пак ще сме в дома на  свекърва ми, но в по-тесен кръг.
На мен подготовката за Коледа ми е по-интересна, отколкото същинската част.
а и 4естно казано, в последните години това празни4но плЮскане ми идва в пове4е, все едно са седяли гладни с месеци. баси Sick
Абсолютно! И аз така мисля. Ама то и в Бг същата работа.

# 19
  • Мнения: 1 909
На Бъдни вечер ще бъдем у свекърите - не знам за тази година, но менюто винаги е на рибна основа: стриди, раци, миди...

Аз ще участвам с баклава и с един pain d'épices - нещо от рода на кекс с мед, портокалова кора и най-различни подправки, за който свекървата ме е признала.

 По провансалски обичай  на масата трябва да има 13 десерта, които са определени сушени плодове, ядки, бяла и черна нуга и плодове. Интересно, че никога не се преяжда - само шампанското май ми идва в повече Laughing 

# 20
  • Мнения: 1 132
Коледа празнуваме винаги с роднини.Ако сме в Холадния при тези на съпруга ми, ако сме в България при моите.
По провансалски обичай  на масата трябва да има 13 десерта
Това ми хареса, догодина нищо чудно да празнуваме във Франция  Joy .

# 21
  • Мнения: 1 909
Добра идея! newsm10

Надявам се, че в Холандия поне на Коледа не се ядат сандвичи с бира?  Wink

# 22
  • в едно миланско село
  • Мнения: 4 124
добре де, така и така се е отворила приказка, разкажете къде какво традиционно се кльопа  (гладна съм  Mr. Green)

# 23
  • Мнения: 6 167
добре де, така и така се е отворила приказка, разкажете къде какво традиционно се кльопа  (гладна съм  Mr. Green)

Ти кажи, защото тук ядат канеллони и лазаня и после се започва с месата  Rolling Eyes
Завършват много свински с няколко десерта ( според ресторанта), кафе, диджестиви, ликьори, накрая водката, разбира се.  Не мисля, че имат някакви особени ритуали ( като у нас) , освен панеттоне.
На Нова година се яде грозде и леща ( на пари е).

# 24
добре де, така и така се е отворила приказка, разкажете къде какво традиционно се кльопа  (гладна съм  Mr. Green)

Ти кажи, защото тук ядат канеллони и лазаня и после се започва с месата  Rolling Eyes
Завършват много свински с няколко десерта ( според ресторанта), кафе, диджестиви, ликьори, накрая водката, разбира се.  Не мисля, че имат някакви особени ритуали ( като у нас) , освен панеттоне.
На Нова година се яде грозде и леща ( на пари е).

ами в Милано се прави само обяд на коледа, а не обилни ве4ери на бъдни ве4ер като на Юг, но кой каквото иска ве4е си прави .... аз оби4ам риба и карам по ЮжняШки на бъдни ве4ер (е, не като коли4ество)
на коледа кой каквото иска прави, стига да е много  Sick .... традиционно разните пълнени пасти (тортелини и про4ие), тлъст кастриран петел, варени меса, сухи плодове, ядки, панетоне, пандоро, има и панетоне гастрономико, което те зарежда с калории до лятото ....панетонето нарязано на пластове и подплътнено със салами, Шунки, сирена, според фантазията....

на нова година в 12.00 леЩа (за пари) и котекино или дзампоне и се носи 4ервено бельо

# 25
  • Мнения: 6 167
малко офф, но това дзампоне как го ядат? Нали говориш за това, което се продава в едни луксозни кутии, а вътре свински крак?

# 26
  • в едно миланско село
  • Мнения: 4 124
добре де, така и така се е отворила приказка, разкажете къде какво традиционно се кльопа  (гладна съм  Mr. Green)

Ти кажи, защото тук ядат канеллони и лазаня и после се започва с месата  Rolling Eyes
Завършват много свински с няколко десерта ( според ресторанта), кафе, диджестиви, ликьори, накрая водката, разбира се.  Не мисля, че имат някакви особени ритуали ( като у нас) , освен панеттоне.
На Нова година се яде грозде и леща ( на пари е).

ами в Милано се прави само обяд на коледа, а не обилни ве4ери кна будни ве4ер като на Юг, но кой каквото иска ве4е си прави .... аз оби4ам риба и карам по ЮжняШки на бъдни ве4ер (е, не като коли4ество)
на коледа кой каквото иска прави, стига да е много  Sick .... традиционно разните пълнени пасти (тортелини и про4ие), тлъст кастриран петел, варени меса, сухи плодове, ядки, панетоне, пандоро, има и панетоне гастрономико, което те зарежда с калории до лятото ....панетонето нарязано на пластова и подплътнено със салами, Шунки, исрена, според фантазията....

ааа, според зависи е, в семейството на мъж ми се празнува Бъдни ве4ер (не са Южняци, от Мантова са). така 4е : тортелли ди зукка (тиквени, за неразбираЩите), ди магро (извара и спанак), морски дарове, напоследък, зълва ми прибави и поиталиан4ена паельа.
понеже се прибави нов 4лен на фемилито от Хонг_Конг, та тя прави и разни техни адски пържени работи  ooooh!
после редовното панеттоне, ядки и тем подобни. вси4ко това се изяжда за около 4ас, след което се отива да реанимира Confused (обикновено аз съм оЩЕ на тортеллините).

на Коледа, свекърва ми прави тортеллини ин бродо (в бульон, демек), плЮс разни пе4ени меса, до които аз не стигам).

на Нова година, в къЩи : вителло тоннато, спагети с миди, руска салата, гастрономии разни и ако сме много хора, всеки носи по неЩо (след това всяко семейство си заминава с торби4ка "остатъци", с които се прехранваме цяла седмица  #Crazy ooooh!). след 24.00 задължителна баница и леЩа.
тази година смятам да изнудя майка ми и за една торта гараШ.

и така, надебелях само да ги изброя гозбите  Twisted Evil

# 27
  • в едно миланско село
  • Мнения: 4 124
малко офф, но това дзампоне как го ядат? Нали говориш за това, което се продава в едни луксозни кутии, а вътре свински крак?



дзампоне не съм правила, предпо4итам котекино : вари се много 4аса в голяма тенджера с изобилна вода, ако е прясно се набу4ва с кле4ки за зъби и във водата се прибавя оцет. сервира се (както и дзампонето) с леЩата.

# 28
  • Мнения: 6 167
Ще  прощавате,ама какви са тия безумни традиции  - крака, пасти, меса, лещи, риба, панетоне с шунка и сирена ... как да си го сложиш т'ва на Новогодишната трапеза  http://www.micheletopor.com/gossip/uploaded_images/IMG_1040-777317.JPG  И при това имат неизкоренима идея, че са най-великите гастрономи на света  Laughing

# 29
  • в едно миланско село
  • Мнения: 4 124
Ще  прощавате,ама какви са тия безумни традиции  - крака, пасти, меса, лещи, риба, панетоне с шунка и сирена ... как да си го сложиш т'ва на Новогодишната трапеза  http://www.micheletopor.com/gossip/uploaded_images/IMG_1040-777317.JPG  И при това имат неизкоренима идея, че са най-великите гастрономи на света  Laughing



леЩата е традиция от по_бедните времена... надявали се хората, 4е е на иЩах.
забравих да спомена пастета : няма коледна маса без.

Общи условия

Активация на акаунт