Никулден идва

  • 20 671
  • 186
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 183
Купих два лаврака, но малко лигави ми се виждат.Дали не са развалени- как да разбера?
Ако хрилете не са червени а по-кафеви и очите не са бистри,кожата не е цялостна(цепи се лесно),значи рибата е кофти.....Твоята как е?По принцип рибите са си лигави....

За хрилете- не мога да преценя, очите са леко сивкави, кожата е цяла.Не мирише лошо.Знам, че рибите са лигави, но тези са някак слузести.
Извинявам се, че ви прекъсвам темата, но и детето ми ще яде от нея и затова се тревожа.Благодаря.

# 151
  • Мнения: 5 462
Лаврака е суха риба по принцип и трябва да е твърда на пипане като е размразена де ..Ако ти потъват пръстите в нея значи нещо не е наред ..А ти замразена ли я купи ???Ако не си е размразила правилно примерно ако си е размразила в топла а не в студена вода както трябва да направиш ..Тогава значи проблема не е в рибата.

# 152
  • Мнения: 402
Щарана в къщи се приготвя само по един начин, печен с майонеза.Чисти се, реже се на шайби, намазва се всяка една от тях с майонеза и в тавата се сипва много мъничко вода и двойно повече бяло вино /течноста да покрива дъното на тавата, не повече.
Ако мирише шарана на тиня, това е най-доброто решение! Peace

# 153
  • Мнения: 2 316
galaxy ,нещо бяло мерси!

# 154
  • Пловдив
  • Мнения: 686
geri.pl, шарана по този начин добре ли става? Какво представлява на вкус? Имам в предвид по твоята рецепта с вино и майонеза.
Опитвала съм по рецептата на Тони Димитрова: хек-филе печено с кръгчета кромид и майонеза + чер.пипер, но не съм особено впечатлена. Шарана, обаче е доста по-маслена риба, но може би виното предава някакъв аромат!!! newsm78 Blush

# 155
Ох момичета не е лесно имам два шарана единия го изчистих обаче другия още мърда  Rolling Eyesи го оставих да седи докато си почине сам .леле немога да го убия.А да ви питам искам да ги пълня със зеленчуци да го зашия ли или не .Май трябва да го мина с 2-3 шева  chef  bouquet

# 156
  • Мнения: 5 001
Купих два лаврака, но малко лигави ми се виждат.Дали не са развалени- как да разбера?
Ако хрилете не са червени а по-кафеви и очите не са бистри,кожата не е цялостна(цепи се лесно),значи рибата е кофти.....Твоята как е?По принцип рибите са си лигави....

За хрилете- не мога да преценя, очите са леко сивкави, кожата е цяла.Не мирише лошо.Знам, че рибите са лигави, но тези са някак слузести.
Извинявам се, че ви прекъсвам темата, но и детето ми ще яде от нея и затова се тревожа.Благодаря.
Не вярвам да има проблем с рибата .... щом не мирише лошо давай смело както си решила да я правиш...  bouquet

# 157
  • Мнения: 183
Благодаря!

# 158
  • Мнения: 4 358
Ох момичета не е лесно имам два шарана единия го изчистих обаче другия още мърда сам .леле немога да го убия.

Ох ужас и моя се съживи в къщи. Сега като го гледам и си представям как си отваряше устата. Ще му одрежа главата да не ми прилича на риба поне hahahaама как смешно го написах. Кожодерки сме ние да да знаете. Joy
Аз като пълня шаран го зашивам - за по сигурно.
Да не вземе пак да се съживи Joy - ох извинявай нещо много смешно ми стана като си разказваме така за тия шарани.
gery pl а така приготвен шарана по твоята рецепта не става ли много мазничък. Той по принцип си е мазна риба.

# 159
  • Мнения: 7 106
Купих два лаврака, но малко лигави ми се виждат.Дали не са развалени- как да разбера?
Ако хрилете не са червени а по-кафеви и очите не са бистри,кожата не е цялостна(цепи се лесно),значи рибата е кофти.....Твоята как е?По принцип рибите са си лигави....

За хрилете- не мога да преценя, очите са леко сивкави, кожата е цяла.Не мирише лошо.Знам, че рибите са лигави, но тези са някак слузести.
Извинявам се, че ви прекъсвам темата, но и детето ми ще яде от нея и затова се тревожа.Благодаря.

Ел, имам две чиги в къщи, ужасно слузести  Sick. И тъкмо мислех да ги препратя към нашите, баша ми ме светна, че трябва да ги покисна в солена вода и слузта пада.
Накисни ги и ти в една тенджера с шепа сол, поне за 1-2 часа и ще оправиш положението  Wink.

# 160
  • Мнения: 6 164
И аз не си падам по шаран и речните риби въобще, миришат ми.
Затова сега си търся хубава рецепта за мерлуза, намерих няколко в библиотеката на форума, но не знам на коя да се спра...

# 161
  • Мнения: 2 316
Да се отчета какво сътворих току що Simple Smile Пълнен шаран,плънка-ориз,гъби,орехи,лук , малко масло,морковче,сол ,червен и черен пипер.По съвет на Иван Звездев шарана стоя няколко часа в прясно мляко ,поемало било миризмите,пък ще видим.Резултата се чака след час и нещо!

# 162
  • Мнения: 394
А аз да попитам- фолиото как се слага от лъскавата страна към рибата или от не лъскавата страна към рибата newsm78? Има ли значение?

# 163
  • Мнения: 1 408
И моят шаран е готов Grinning- със стнадартната плънка и покрит с резенчета лимон, увит във фолио, чака да бъде опечен.
neonkaa, като се замислих- слагам лъскавата страна към шарана, но едва ли има значение, освен това капвам малко олио на фолиото Peace

# 164
  • Мнения: 532
И моят вече се пече завит с фолио! На 200 градуса дали му е добре?Simple Smile след колко време да го отвия? newsm78

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт